TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lite hit, lite dit, lite hur som helst……

I går torsdag den 17 augusti hade jag glädjen och förmånen att få tala på Burlövs a-kommuns valupptakt.  Inför ca. tretusen personer!  Jo, det är faktiskt sant.  Platsen var Granbacken i centralorten Arlöv.  Hur f-n bar han sig åt för att locka tretusen pers undrar säkert många.  Lugn, bara lugn.  Det finns naturliga förklaringar.  Dragplåsterna var, om sanningen  ska fram, och det ska den givetvis, revykungen Kent Nilsson, musikern och estradören Danne Stråhed m fl.  Men medge att greppet från Burlövs socialdemokrater var skickligt.  Man ordnar en folkfest och inleder tillställningen med ett politiskt budskap.

 

Under bilresan mellan arbetsplatsen i Höganäs och Granbacken i Arlöv lyssnade jag bl a på ett Ekoinslag där den samlade borgerligheten lade ut nya dimridåer kring fastighetsskatten.

Det började med att Reinfeldt, som en sentida general Sandels (känd från J L Runebergs Fänrik Ståls sägner), blåste gevär i hand reträtt angående ränteavdragen.  Sen slingrade sig Lars Leijonborg och Maud Olofsson och kunde båda tänka sig att skjuta på själva genomförandet av en slopad fastighetsskatt. 

 

Tre klara slutsatser kan dras av detta borgerliga hattande:

 

  1. Finansieringsfrågan är olöst.
  2. Sambandet kostnad och avdragsrätt är solklar varför Reinfeldtsreträtt ska tas med en stor nypa salt.  Hotet mot ränteavdragen kvarstår om borgarna kommer till makten.
  3. Med en lätt travestering av den gamla Edvard Persson-slagdängan ”Lite hit, lite dit, lite hur som helst!"skulle man kunna tillägna borgerligheten följande signaturmelodi:

”Sjung nu med och ge hals, uti borgarnas vals,

  lite hit, lite dit, lite hur som helst.

  Ena dagen sägs si,

  dagen efter sägs så,

  lite hit, lite dit, lite hursomhelst.”

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 2006-08-18, 09:29  Permalink


Det känns inte så roligt som borgare att du skojar med oss så. Jag tycker istället att du borde vara lite mer ödmjuk och visa den respekt vi förtjänar. Glöm inte att det är vi som betalar för c90% av alla de pengar ni betalar ut till sosse väljare. För så är det, det finns en närande och en tärande del av landet och vi röstar på två olika läger. Tänk på det nästa gång.
Din humor är inte dålig den heller. Landets fattiglappar boende i Djursholm, Lidingö, Danderyd, Skanör-Falsterbo m fl reservat där landets undertryckta samlats försörjer landets högavlönade kommunal- och landstingsanställda, sjuka. arbetslösa m fl.

Den svenska överklassen har det sannerligen inte lätt.

Skratta Pajazzo!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM