TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kvartetten som sprängdes

Dagens tanke går till en av 1900-talets mest lysande svenska romaner.  Birger Sjöbergs – ”Kvartetten som sprängdes.”  Vissa inslag i agerandet från den b-kvartett som gör anspråk på att får styra landet efter den 17 september har uppenbara likheter med tragikomiken i Sjöbergs roman.  Första fiolen – moderatledare Reinfeldt meddelade ju igår att en kommande sänkning av fastighetsskatten till stor del ska finansieras med en sänkning av räntebidragen.  Det innebär kraftiga kostnadsökningar för i  första hand barnfamiljer i nyinköpta villor.  Övriga b-politiker var förvisso snabba att ta avstånd från detta utspel.  Men vad är detta värt?  Sannolikt inte ett dyft.  Om man slopar fastighetsskatten blir det näst intill omöjligt att klara finansieringen utan en reducering av räntebidragen, som ju är klart kopplade till uttaget av fastighetsskatt. 

 

Det som efter Almedalen såg ut som borgarnas verkliga paradnummer i valrörelsen föll med Reinfeldts magplask platt till marken.  Och i andanom ser man Sjöberg le ironiskt i sin himmel!2006-08-16, 10:25  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM