TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

Personvalsskolan:

Sol, vår och nakendans i Almedalen

Personerna:

Benjamin ”Beauty” Cocktailparty – personvalskonsult, djupdykare och kändisnavelskådare

Johan-Erasmus ”Jean” Robinson – mink- och människoutsläppare och kickboxare

Tarzan i Tierp – skatteavvecklare och klättare

Eberhard von Kätting – föreståndare för opinionsinstitutet GIFO-professor i bondförnuft

Ivan den förskräcklige – tror på politiken

Rambo Rimfrost – mer eller mindre läraktig elev

 

Beauty: Jag hälsar er alla varmt välkomna till detta avslutande seminarium i personvalsskolan

före sommaruppehållet och innan den valrörelse, som även jag måste delta i, sätter igång på allvar.  Anledningen till att vi valt att förlägga seminariet till Almedalen är förstås att kunna

utnyttja de skalfördelar detta innebär och bli indragna i media-och lobbyistvirvlarna.

Ivan: Men hur i helsike kom du på idén att förlägga seminariet till kl. 2 på natten?

Beauty: Jo, förstår du, Ivan.  Det fina i kråksången är att vi då undviker kollision med andra

begivenheter och kan dra hela uppmärksamheten till vårt eget arrangemang.

Ivan: Inbillar du dig verkligen att mediamurvlarna är vakna på småtimmarna.

Jean: Det kan du ge dig f-n på.  De kommer direkt från groggveranden och dessutom kan vi erbjuda dem något alldeles extra. En uppvisning i nakendans med ”Naken-Janne” och Tone Bekkestad i huvudrollerna.

Beauty: Ja, och därmed erbjuder vi också ett slagkraftigt alternativ till den borgerliga (Mes)alliansens ”Sol-och-vårande” med väljarna.  Nu senast genom att erbjuda ett ofinansierat slopande av fastighetsskatten.

Rambo: Där har du faktiskt en liten poäng, Beauty.  För att inte tala om deras nya löften om att befria hela svenska folket från det elaka skattetrycket.  Bärplockarna fick just ett sådant löfte.  Och för en stund sedan aviserade  Maud Olofsson © slopande av ett antal miljöskatter.

Ökad miljöförstöring sa Maud, är det pris vi måste vara beredda att betala för att få bort sossarna från regeringstaburetterna.

Ivan: Men då måste vi också hitta något lämpligt pris att dela ut till den som kommer med det häftigaste ”Sol-och-vår-förslaget.”

Jean: Jag föreslår att vi inom våra resp. valkretsar klistrar varje kommun full med porträttbilder av oss själva.  Jag har med framgång prövat detta genom att klistra upp 300 affischer föreställande mig själv överallt i hela Visby.  Succén blev omedelbar.  När jag på småtimmarna natten mellan fredagen och lördagen var i färd med att förse hela ringmuren med ”Jean-Robinsonaffischer” blev jag haffad av polisen.   Jag lät omgående larma media och två timmar senare hade jag presskonferens inför drygt 200 journalister, världspressen inräknad.  Det mediala genomslaget blev, mycket tack vare polisens villighet att gripa mig, enormt.

Tarzan i T: Sakta i backarna.  Jag erbjuder det vida berömda Tierplocket, designat särskilt för dassändamål.  Rätt marknadsfört kan vi säkert få folk att använda Bajamajorna i större utsträckning och slippa en massa otrevligt bajsande i naturen.

Beauty: Genial idé!  Och nu föreslår jag att vi avslutar föreställningen med långdans till tonerna av Evert Taubes “Nudistpolska”.

Alla: - Inte dansar jag vals, nej det passar ej alls,

            I nudistens attityd

            Ty i valsen är man pryd

          Men se polskan går i nord som i syd

          ---------

          … Tänk vad det är underbart

          Att få naken dansa polska…..

 

P.S. GIFO genomförde under Almedalsveckan också en enkät-undersökning om Gotlandsbornas inställning till fastighetsskatten.

Här är resultatet av undersökningen:

Vill du slopa fastighetsskatten?

Ja     60%

Nej    40%

Vill du slopa fastighetsskatten även om "reformen" måste

betalas med fler karensdagar, sämre ersättning vid sjuk- och arbetslöshet, höjd a-kasseavgift, slopad avdragsrätt för fackföreningsavgiften, dyrare medicin och dyrare trafikförsäkring?

Ja 8%

Nej 92%.  GIFO-chefen Eberhard von Kättings kommentar: Undersökningen är relevant för hela landet.  Kommentarer i övrigt överflödiga. D.S.

 

EN SKÖN SOMMAR ÖNSKAR VI ER ALLA FRÅN PERSONVALSSKOLAN!

VI ÅTERKOMMER I VALRÖRELSENS SLUTSPURT!

 

 

 

 2006-07-11, 11:31  Permalink


Eftersom, det nog inte är fler än du, jag, Nilsson och Jinge som vet vilka lock du pratar om så är det av rent konsumentupplysande syften som jag lägger in följande länk:
http://www.eriklaakso.nu/blog/?p=63


Bengt Silfverstrand: Tack för konsumentupplysningen. Som tack för att jag marknadsfört Tierpslocken förväntar jag en viss kontant ersättning. Den kan i så fall sättas in på partiets kampfond.
"Där har du faktiskt en liten poäng, Beauty. För att inte tala om deras nya löften om att befria hela svenska folket från det elaka skattetrycket."

Behovs sakert med tanke pa att privatindustrin har inte fler anstallda an vad de hade pa 50-talet.:-) Vi i vast vet ju vilka positiva ingrepp en skattesankning kan gora pa den privata ekonomin for att inte glomma privatindustrin. Men det ar vi i vast det. I ost fattade dom aldrig och resten vet vi ju...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM