TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Midsommarnattsdröm i Personvalsskolan

 

Personerna:

Benjamin ”Beauty” Cocktailparty – personvalskonsult, djupdykare och kändisnavelskådare

Johan-Erasmus ”Jean” Robinson – mink- och människoutsläppare och kickboxare

Tarzan i Tierp – skatteavvecklare, klättrare och sommarpsalmsabotör

Eberhard von Kätting – föreståndare för opinionsinstitutet GIFO – professor i bondförnuft

Ivan den förskräcklige – tror på politiken

Rambo Rimfrost – mer eller mindre läraktig elev

 

Rambo: Välkomna till midsommarbordet.  Hoppas vi får en trevlig stund tillsammans

Det är serverat.  Låt er väl smaka av sillen, potatisen och ta gärna en ostakliare.  Men vad du ser blek ut Beauty.  Hur är det fatt?

Beauty: Jag är havande med politik.  Och som bekant kan havandeskap ge både yrsel och illamående.

Ivan: Havande med politik.  Vad f-n betyder det?

Beauty: Det betyder att någon inseminerat mig med bassiluskos politicus och tvingat mig

ut på den politiska vädjobanan.  Jag har helt enkelt mot mina principer sysslat med valarbete en hel vecka.  Senast var jag på besök i Ladonien.  Jag fick både dela ut valmaterial och deltaga i ett studiebesök på Ladoniens Mekaniska Verkstad.  Här fick jag dock möjlighet att

odla min personkultslinje.  Jag inledde med att visa upp en färsk diabild, där jag sitter bredvid Partiledaren i ett flygplan på väg till Island.  Den kommer att ingå i det fotoalbum jag tänker publicera under valrörelsen.

Ivan: Låt oss beskåda underverket. …. Herre, min skapare.  Du har ju börjat anlägga rondör – ett embryo till kulmage!

Beauty: Ja, och jag har Partiledaren, som förebild.

Rambo: Men hur går det då med ditt deltagande i Let’s Dance?  Där gäller väl ”slanka linjen”

à la Tone Brekestad?

Beauty: Inte nu längre.  Tone är ju som bekant dessutom utvisad för att hon gått ”bröstgänges” tillväga.  Och jag har blivit erbjuden den lediga platsen.

Ivan: Och vad nytt på Tierpsfronten?

Tarzan i T: Jag är just i färd med att anmäla ärkebiskopsämbetet för att psalmen ”Den blomstertid nu kommer” framförts under en gudstjänst där en buddistmunk från Thailand varit närvarande.  Det är ett klart fall av diskriminering.  Vi får inte påtvinga människor från andra kulturer och med andra trosuppfattningar svensk kultur och kristen lära.   Min anmälan upptar också anklagelsepunkten ”Hets mot folkgrupp”.  Det gäller strofen ”Du nalkas ljuva sommar”.

Saken är den att munken som lever i ett land med ständig värme befann sig här i mitten av maj då det var svinkallt och han höll på att frysa ihjäl.

Rambo: Innan vi hugger in på sillen och snapsen så kanske vi kan få en rapport om senaste nytt på opinionsundersökningsfronten.  SCB har ju på uppdrag av Sveriges Radio gjort en undersökning som visar att socialdemokratiska riksdagsledamöter tjänar mest av alla folkvalda.  Vad säger du om detta, vännen Eberhard von Kätting?

Von Kätting: Undersökningen är klart vinklad.  Vi på GIFO har därför gjort en uppföljning och ställt den relevanta frågan.  Vad tjänade politikern i fråga innan han/hon blev riksdagsledamot?  Det visar sig då att socialdemokraterna hamnar lägst på inkomstlistan.  Inte så konstigt eftersom den förkrossande majoriteten av socialdemokratiska politiker har en bakgrund som låg- eller medelinkomsttagare.  GIFO har också tittat lite närmare på de folkvaldas deklarationer.  Den delen av studien visar inte oväntat att de verkliga avdragsproffsen finns hos i första hand moderater och centerpartister.  En del centerpartister deklarerar därtill för inkomster på gränsen till existensminium.  Icke desto mindre lever de ofta på livets solsida och rullar omkring i mer eller mindre vräkiga fyrhjulsfordon.  De verkliga hycklarna i sammanhanget är salighetens (d v d kristdemokraternas) företrädare i landets parlament.  De bryter genomgående mot skriftens ord att man inte ska ”samla skatter på jorden där mask och mal förstör.”  Och vem har sett en kristdemokrat driva ut någon månglare ur templet?  Slutsats: Eftersom riksdagsarvodet utgår lika till alla riksdagsledamöter visar SCB-undersökningen bara att socialdemokraterna är de ärligaste deklaranterna.

Rambo: Tack Eberhard.  Nu föreslår jag att vi hugger in på sillen och snapsen och börjar kvällens lättsammare del med en liten visa:

 

Du klara stråle som rinner ner

Igenom strupen, du finns ej mer.

Men när du njuren passerat har.

Då blir du åter en stråle klar!

 

GLADLYNT MIDSOMMAR!

HÄLSAR

Rambo Rimfrost & Co.

 

 

 

 2006-06-22, 16:20  Permalink


Där som sädesfälten böjer sig för vinden står en tokig Höganäsbo och böjer dom tillbaks. Skål Bengan och trevlig midsommar på dig
Det där med "strofen ”Du nalkas ljuva sommar”." var ju riktigt kul, även en blind höna kan alltså hitta ett korn.
Trevlig midsommar tillönskas försöksdiktare av alla sorter, Bengt inklusive. ;)


Bengt Silfverstrand: Ja, och i dessa de blinda hönornas rike är väl den enögde kung. Eller hur? Återgäldar härmed hälsningen med tillönskan om en fortsatt god sommar!
Exakt, Bengt och att du är enögd kung i ditt eget lilla rike kan inte ha undgått någon vid det här laget. *ler*

Ha en riktigt avkopplande sommar. ;)
Nu får du bestämma dig Laakso Man kan inte vara både en blind höna och enögd.
Lika lite som man kan vara motståndare till religiösa inslag i sommarpsalmer men försvarsadvokat för religiösa friskolor.

Eller som Tage Erlander sade i en replik till fp-ledaren Bertil Ohlin: - Man kan inte ha höger sko på vänster fot och vice versa. Då blir ju gången haltande..

Men fortsätt gärna att traska patrull. Även om det sker på ett ben...

Stoppnålen, Bengt. Smasha med den där om stoppnålen nu. Då har han inte en chans den där Tierpstarzan.


Bengt Silfverstrand: Jag brukar inte slå på redan liggande och vad beträffar enögdheten och likheten med stoppnålen så är den ju redan dokumenterad.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM