TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Utan Sverige stannar Höganäs

Visst går det bra för vår kommun.   I den mån det beror på våra egna insatser så är vi alla delaktiga, majoritet såväl som opposition Vi socialdemokrater har på flera områden till och med gått i spetsen för utvecklingen och inför varje sammanträde i kommunfullmäktige väckt konstruktiva förslag till förbättringar.  Det handlar bl a om ökat medborgarinflytande, miljövänliga drivmedel, bostäder tillgängliga för alla m m.  Men utan stöd från en (s)olidarisk

regering och riksdagsmajoritet skulle Höganäs stanna.  Hela 89 miljoner får Höganäs i statsbidrag nästa år.  En ökning med drygt tio miljoner jämfört med i år.

 

Ändå finns det brister.   Alltfler lever allt längre.  Och alltfler barnfamiljer flyttar till kommunen.  Detta kräver större resurser i såväl äldreomsorgen som förskolan.  En femöring i sänkt skatt som moderaterna föreslagit är mindre än ett fågelpink i Kvickbadet för den enskilde skattebetalaren.  Däremot kan den samlade intäkten på två miljoner användas för en välbehövlig kvalitetsförstärkning i form av mer personal inom förskola/äldreomsorg.

 

Moderata kommunalrådet Peter Kovacs (m) är ute och reser när han påstår att oppositionen under hela mandatperioden yrkat på skattehöjningar.  Sanningen är att vi socialdemokrater föreslog mindre skattehöjningar de år då  den borgerliga majoriteten skar ner på verksamheterna inom skola och äldreomsorg.  När det nu går bra för Sverige och detta ger överskott även här i Höganäs, har vi tillsammans med alla övriga partier utom moderaterna ställt oss bakom oförändrad skatt.  Vi socialdemokrater verkar efter den kloka princip som myntades av den legendariske socialministern Gustav Möller (s): ”Varje felanvänd skattekrona är en stöld från folket.”  Skattenivån ska med andra ord anpassas efter resursbehoven.

 

Bengt Silfverstrand  (s)               Lennart Nilsson (s)

V.ordf. i kommunstyrelsen          V.ordf. i kommunfullmäktige2006-06-21, 10:30  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM