TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Med Hammars avgång blir

samhällsdebatten en rak rygg fattigare

Ärkebiskop K G Hammar höll söndagen den 4 juni sin avskedspredikan i Uppsala domkyrka.

K G Hammar har under hela sin tid som kyrkans främste talesman varit en av samhällsebattens främsta sanningssägare.  I ett samhälle där civilkurage och oräddhet är en bristvara har Hammar framstått som ett föredöme.  Hans engagemang i rättvisefrågor, för flyktingar, för sexuella minoriteter och till stöd för den svaga parten i bl a Mellanösternkonflikten har, förutsägbart, retat gallfeber på alla, vars rötter är så djupt konservativa och reaktionära att man inte kan nå dem ens med diamantborr.

 

-För mig är det en självklarhet att kyrkan måste ta ställning i samhällsfrågor, säger Hammar bl a i sin avskedsintervju till TT.  – Ett ledarskap som inte är radikalare än snittet är inte ett ledarskap.  Då leder man inte något som är i rörelse, säger han.

 

Med Hammars avgång blir samhällsdebatten en rak rygg fattigare.  Som få har han insett att man inte kan bära sanningens fackla genom en folkhop utan att sveda någon i skinnet.2006-06-05, 16:12  Permalink


Jag håller så med dig Bengt!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM