TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ännu en bloggdrapa

Det kan inte hjälpas. Det får bli en runda till om bloggeriet.  Jag ironiserade ju i förra veckan lite över företeelsen eller snarare om övertron på mediet och den tendens till egotrippande som spridit sig via bloggen.  Ett egotrippande som fått den  egna personen att framstå som betydelsefullare än det budskap man vill förmedla.  Och inte oväntat blev det genast napp.  Jonas Morian, ordf. i Socialdemokraternas pressförening hette han som ”fastnade på kroken”. Han  grät krokodiltårar för att jag hade mage att kritisera det faktiska förhållandet att även ett antal socialdemokrater finner det mera angeläget att plagiera kändiskulten och vältra sig i självbespegling och navelskåderi i stället för att lyfta fram det socialdemokratiska budskapet.

S-info är helt enkelt inte fint nog för vissa bloggare som tycks älska att blogga för bloggandets egen skull.

 

Stephan Wagner, ledarskribent i Helsingborgs Dagblad, skriver insiktsfullt  om ”Smittkällorna på nätet” (”Blogg, bloggare, bloggast) i dagens Helsingborgs Dagblad). Så här låter det bl.a.;: ”Detta relativt nya fenomen inom skriftspråket har vi i och för sig varit inne på förut.  Men det tycks fortfarande finnas en eller annan läsare som tror att en bloggare är en snuskig herre klädd i trenchcoat som smyger runt i buskarna.” 

 

Nja, denna villfarelse håller nog på att försvinna.  Däremot är föreställningen om att en bloggare är en självupptagen person ständigt klädd i galakläder och som lätt låter sig hänföras av skitpratet i de s k kändiskretsarna nog inte alltför missvisande.

 

Under alla förhållanden så behövs s-info om sanningen om socialdemokratisk politik skall fram.

 

 2006-05-29, 13:50  Permalink


Hej, Bengt

Visst, det är med politik som samhället byggs, och byggs det med s-stenar desto bättre. Men man behöver inte alltid agera homo politicus. Det finns utrymme i livet också för lite lättsinne, något som jag ger uttryck för i en blogg på min hemsida idag.

Socialdemokraternas samarbetspartner i kyrkan i Ystad, SPI, visade nyligen också prov på en uppfriskande inställning till politikens realiteter när deras främsta företrädare redogjorde för vad hon ska göra i valrörelsens slutspurt: "Jag ska åka till Jämtland och plocka lingon!" Ett sådant avspänt förhållande till politik kanske man borde tillägna sig.


Bengt Silfverstrand: Hej Leif,

Om du tagit del av mina visioner och ett antal bloggar med olika inriktningar, så finner du säkert exakt vad du är ute efter nämligen att det går mycket väl att kombinera "lättsinne" med politiska inlägg. Vad jag kritiserat är uppenbart egotrippande där den egna personen går före budskapet. Du tillhör ju själv den kategori som tycker att s-info är ett alldeles utmärkt forum att framföra sina tankar på. Detta är också min uppfattning. Varför då gå över ån efter vatten och till och med se nedlåtande på s-info, om man kallar sig socialdemokrat?
Bengt! Du skriver bra och lyfter fram rätt saker på ett intressant sätt. Ifall du vill posta dina fungerar även på den politiska debattsajten http://www.politik.ifokus.se så får du gärna göra det! Jag vet att det skulle vara uppskattat. // staffan


Bengt Silfverstrand: Hej Staffan,

Tack för uppskattningen. Bekräftar härmed att jag gärna vill pósta min blogginlägg på http://www.politik.ifokus.

Återkommer med inlägg inom nåon dag.

Vänliga hälsningar
Bengt
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM