TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ständigt dessa bloggar

En mindre bloggfrossa tycks ha brutit ut i landet.  En del tycks uppenbarligen tro att bloggen är den väg som till himla bär.  Andra med mer eller väl utvecklat sinne för självbespegling ägnar sitt huvudsakliga bloggande åt navelskåderi.  Kändisar som tappat alla sinne för proportioner försöker plagiera skvallerpressen och ägnar sig huvudsakligen åt att nagelfara varandras privatliv.  Tyvärr har en del av detta bristande sinne för proportioner drabbat en del socialdemokrater, som borde veta bättre.  För vissa av dessa ”partivänner” tycks det vara viktigare att lyfta ut sina bloggar från s-info och försöka efterlikna mediavärldens skönandar än att lyfta fram socialdemokratiska budskap tillgängliga för de socialdemokratiska gräsrötterna.

Utläggningarna är inte sällan både till längd och innehåll av den karaktären att man defintivt inte når de socialdemokratiska kärnväljarna.  Vilka bevekelsegrunder man har för att inte tycka s-info vara ”fint nog”, är okänt.  Själv anser jag att s-info huvudsakligen ska användas för att föra ut ett socialdemokratiskt budskap.  Av den mycket enkla anledningen att detta är en bristvara i en genomkommersialiserad och ytlig mediavärld.2006-05-24, 11:36  Permalink


Hm. I valet mellan att ha min blogg på en hårt styrd och utseendemässigt rätt trist plattform som denna, och den betydligt friare Blogger/Bloggspot - där det finns oändligt många fler bloggare än här på S-info, av allehanda politiska kulrörer, så är mitt val enkelt.

/Jonas Morian, http://promemorian.blogspot.com


Bengt Silfverstrand: Talar man om en stoppnål så är det uppenbarlien alltid någon enögd f-n som känner sig träffad (Piraten). Om plattformen är trist så är det ju märkligt att undertecknad m fl har så många besökare. Friheten är minst lika stor på s-info och dessutom så kombineras denna frihet med ansvar för vilka inlägg som tas in. Dyngspridare har vi nog med på olika bloggsidor.
Till viss del håller jag med dig Bengt, men ett och annat inlägg av "privat" karraktär kan väl inte skada? Kanske några väljare t o m känner igen sig.

I övrigt så är s-info, just för att det är enkelt en mycket bra bloggportatl.

Trevlig helg!


Bengt Silfverstrand: Visst ska inlägg kunna ha en mera personlig karaktär också. Det är jag den förste att erkänna och också i olika sammanhang tillämpa.
Ett nog så riktigt konstaterande av Bengt. Vi bör alla vara glada att mycket av det som bloggas här inte når en större publik. Jag tänker t ex på de skrönor i följetongsform som vissa mindre självkritiska bloggare utan, som det verkar, någon närmare eftertanke sprider i mediet.


Bengt Silfverstrand: Vi når en större publik än vad du tydligen inbillar dig. Det gäller ju bara att marknadsföra sin blogg, vilket undertecknad uppenbarligen lyckats väl med.

Och beträffande skrönor, så kan det aldrig vara fel att skriva med glimten i ögat. Torrbollar har vi nog av.
Bäste Bengt (och tro mig, det här lär bli sista gången jag skriver en kommenterar här - din attityd är så deprimerande att jag nu slutgilltig tappat lusten), jag förstår verkligen inte varför du framhärdar i att misstänkliggöra partivänner och andra som väljer andra tekniska plattformar än du för att blogga. För mig handlar mitt bloggande åtminstone inte om att i första hand skaffa fler anhängare till socialdemokratin, utan att fritt få uttrycka mina tankar och reaktioner. Jag har valt att göra det på en populär och bra teknisk plattform som tillåter mig att utseendemässigt anpassa den efter mina önskemål. Och utan en stor sosselogga och ett klatschigt partinamn påklistrat så slipper jag känna mig tvingad att väga mina ord på guldvåg och fundera på om det jag skriver kan tolkas som representativt för partiet. Det är det val jag har gjort. Du har gjort ett annat. Kan vi inte bara lämna det där?


Bengt Silfverstrand: Ingen har tvingat dig att skriva på denna blogg, men du kan liksom flera andra kverulanter uppenbarligen inte låta bli.

Alla får fritt uttrycka sina tankar på denna blogg. Ingen har heller förbjudit dig att välja andra former. Patetiskt blir det först när man gråter krokodiltårar för att någon dristar sig i att ironisera över självgodhet profilering som går ut på att sätta det egna intresset för de värderingar man säger sig företräda.

Det socialdemokratiska underskottet i media gör det extra angeläget att använda de fora vi förfogar över att sprida det socialdemokratiska budskapet.

Du har satt egenintresset i fokus. Det är ditt val. Men kom inte och klaga för att andra har mage att sticka hål på egobubblan.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM