TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Landets moderate finansminister Anders Borg har utvecklat konsten att sitta på två stolar (minst) till nära nog mästerskap.  Men samtidigt som han öser galla över att bankerna tar ut för höga marginaler på bolånen försöker han skrämma med att en finansiell transaktionsskatt skulle höja hushållens räntekostnader, vilket är nys.

 

Men bakom den ljusröda rödluvemasken sticker vargleendet fram ordentligt när det meddelas att finansdepartementet vill sänka skatten för delägare och partners i svenska riskkapitalbolag.  Detta innebär  att skatten för vinstdelning över 5 Mkr om året halveras.  Ungefär 200 riskkapitalister för med ett sådant förslag en kraftig skattesänkning. "Detta är ett oerhört generöst förslag till några av Sveriges mest välbetalda personer.  Ju mer pengar du tjäänar desto lägre skattesats får du.  Riskkapitlbranschen måste vara själaglad över förslaget", säger LO:s chefsekonom Ola Pettersson till Dagens Industri.

 

Förslaget sågas  dessbättre av oppositionen och riskerar att falla i riksdagen.  Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, Magdalena Andersson tar för  första gången bladet från munnen i en fördelningspolitisk fråga och säger: "Det här blir en tydlig gräddfil med lägre beskattning för riskkapitalister."  För några dagar sedan var det bara Moderaterna och Folkpartiet som öppet stödde förslaget.  Centerpartiet öppnade för ett motförslag.  Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hade ännu inte tagit ställning.

 

I denna viktiga fördelningspolitiska fråga står uppenbarligen S, V och MP enade och kommer därmed förhoppningsvis att göra allt för att fälla förslaget.

 

Samtidigt har Anders Borg visat sitt rätta ansikte, att vitt och brett inför offentligheten skälla på banker och besuttna men i verkligheten precis som den gamla högern generöst gå deras ärenden.  Intresset ljuger aldrig!

 

 

 

 

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM