TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Platt fall för Leijonborg och Reinfeldt

Man kan nog utan överdrift påstå att det blev platt fall för folkpartiledaren Lars Leijonborg i SVT:s första partiledarutfrågning idag.  Utfrågaren KG Bergström gick till omedelbar offensiv och frågade bl a om det verkligen var trovärdigt att alliansen höll fast vid sina förslag om försämringar i socialförsäkringssystemen samtidigt som överskotten i ekonomin ökar kraftigt.  Leijonborg försökte i vanlig fp-stil glida undan frågeställningen.  Å ena sidan sa han att de lagda korten ligger men slängde sedan snabbt in en brasklapp innebärande att folkpartiet egentligen är emot försämringar och bl a tycker att de som verkligen är sjuka ska ha 80 procent av lönen vid sjukdom.  Den här typen av flagranta försök att sitta på två stolar genomskådades förhoppningsvis av tittarna.

 

Leijonborgs försök att skyla över de uppenbara nedskärningar i välfärden som hela den borgerliga fyrklövern står bakom är bara ytterligare ett exmpel på hur det börjar knaka i de borgerliga leden.  Alltfler börjar uppenbarligen inse att det är något sjukt i att kräva stora skattesänkningar och att dessa ska betalas av sjuka, arbetslösa, förtidspensionerade och föräldralediga.

 

I samma veva går moderatledaren Fredrik Reinfeldt ut och drar tillbaka förslaget om att reducera föräldradagarna från 120 till 15, d v s det antal dagar man får vara hemma för vård av sjukt barn.  Utspelet ska naturligtvis ses som en omvändelse under galgen.  Lätt panik har uppstått i det moderata lägret efter raset i opinionen och insikten om att alltfler börjar inse att moderaterna sannerligen inte står på de vanliga löntagarnas sida. 

 

Men även om Reinfeldt låtsas vara ångerköpt över förslaget och i spelad ödmjukhet säger att man felbedömt fördelarna med detsamma, så ska vi inte gå på den stöten.  En inskränkning i föräldraledigheten vid vård av sjukt barn ligger helt i linje med moderaternas tidigare förslag om försämrad föräldraförsäkring.  Och vad som göms i snö av valtaktiska skäl kan givetvis komma upp i tö efter en borgerlig valseger.  Därför ska vi stenhårt fortsätta att nagla fast moderaterna vid deras ursprungliga förslag:  En moderatledd borgerlig regering är ett direkt hot mot föräldrars möjligheter att vårda sjuka barn utan stora inkomstförluster.  Ett mycket lämpligt budskap på första maj.2006-04-26, 16:05  Permalink


Dom måste tro att väljarna är så dumma att dom går på allting!
Det är dags att dom visar vad dom står för och vad dom menar!


Bengt Silfverstrand: Ja, åtminstone förlitar sig moderaterna på att folks minne ska vara kort. Innerst inne vill moderaterna beskära trygghetssystemen rakt över.
KErstin skrev: "Dom måste tro att väljarna är så dumma att dom går på allting!"

Ha ha! :-) Du påminner om Silvio Berlusconi som före valet inte trodde att väljarna kunde vara såna idioter att de röstade på vänstern!

Sen gick det åt pipan! :-) Väljarförakt brukar slå tillbaka.


Bengt Silfverstrand: Ja, och det får vi hoppas även den här gången drabbar den borgerlighet som varje gång den fått chansen visat sig oförmögen att styra landet.
Johan,

Nu förstår jag inte ditt inlägg. Jag tycker inte det är Kerstin som står för väljarföraktet, tvärtom.
CMW och KZ: Min liknelse blev mindre lyckad, det medges. Glöm den. Jag läste KZ:s inlägg för snabbt. Ibland önskar man att det gick att redigera de egna inläggen i efterhand här på s-info.

Jag håller inte med om att moderaternas beteende är uttryck för väljarförakt. Däremot tror jag inte heller att det är en vinnande formel.

Reinfeldt är iofs en politisk räv precis som Persson, men jag tror att hans försök att verkligen förändra moderaterna är ärligt menat (även om jag inte för egen del stödjer riktningen på hans förändring). Men han har haft för kort tid på sig.


Bengt Silfverstrand: De moderata kärntrupperna vill ha en systemförändring till stånd, d v s en drastisk omläggning av politiken med kraftigt sänkta skatter och rejäla hugg i det sociala trygghetssystemet. Reinfeldts försök att dölja detta är rena bluffen. Det visar ju med all önskvärd tydlighet den ömkliga reträtten från förslaget om att minska föräldradagarna från 120 till 15.
Eller så har Reinfeldt inte tänkt efter före, vilket händer allt för ofta.


Bengt Silfverstrand: Har han överhuvudtaget tänkt i frågan?
Din rädsla för vad ett ev. regimskifte kan föra med sig för hemskheter för medborgarna är som vanligt oerhört överdriven.


Bengt Silfverstrand: Den rädslan är mot bakgrund av den senaste tidens händelser och utveckling närmast obefintlig. Däremot förbehåller jag mig rätten att upplysa den svenska menigheten om konsekvenserna av de förslag som den borgerliga högerpakten vill ska drabba medborgarna. Ett sådant förslag som framförts är en kraftig nedskärning av föräldraförsäkring och rätten till föräldraledighet för vård av sjukt barn.
Fakta sparkar.
Dessa sossiga teorier om diverse hemskheter som ska inträffa är inget annat än skrämselpropaganda.

Sakligt sett faller argumenten på sin egen orimlighet. Och det vet ni, men ni kör ändå, eftersom era propagandaexperter på tredje våningen (som påstås ha tagit time out) har lärt er att det ger resultat. Precis osaklig reklam ger resultat, men där är förbjudet.

Om Reinfeldt skulle misshandla svenskarna så som ni påstår, så skulle han förstås genast förlora nästa val. Så varför skulle han göra det? Tror ni att han bara vill sitta i fyra år?


Bengt Silfverstrand: Förslagen om att kraftigt skära ner föräldrars rätt att vårda sjukt barn.
- införandet av fler karensdagar
- sänkta ersättningar i arbetslöshets-, sjuk- och föräldraförsäkring.
-Kraftigt höjda trafikförsäkringspremier
-Slopad rätt att dra av fackföreningsavgiften
m m
är sannerligen inga "sossiga" teorier utan högst realistiska högerförslag som kommer att drabba svenska folket om olyckan skulle vara framme och det blev en högerregering efter den 17 september.
Vissa tecken tyder också på att vådorna av en sådan b-regering också nu börjar gå upp för svenska folket.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM