TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Även jag hälsar den, under kort tid här på s-info, "förlorade sonen" Jan Andersson varmt välkommen tillbaka på barrikaderna.  Jag kan visserligen inte slakta och servera någon gödkalv honom till ära.  Men jag lovar ett friskt och självkritiskt socialdemokratiskt idéutbyte.

 

Bortsett från den självömkande inledningen i Jans återkomstblogg och ryggbostningen av Jan Nygren, som för bara några veckor sedan gjorde ett fult påhopp på Håkan Juholt i Dagens Industris weekendbilaga, så instämmer jag i Jans slutsatser om behovet av skärpning av den socialdemokratiska profilen gentemot väljarna.  Särskilt glädjande är att Jan finner starka skäl  att angripa revorna i den sociala välfärden och att han tycker att socialdemokratisk omsorg ska omfatta skola, vård och sjukvård och inte de riskkapitalister som åstadkommit stor skada inom dessa verksamheter.

 

Först Håkan Juholts och Tommy Waidelich's artikel i SVD "Växande klyftor hotar sammanhållningen".  Och nu Jan Anderssons uppslutning kring en socialdemokratisk politik för jämlikhet och rättvisa.  Det våras för socialdemokraterna........

 

 Hurra!
Kanske vi äntligen får en socialdemokrati som ser att gräset vissnar utanför staketet om man bara odlar den egna täppan. Kålsuparna kan ju vara både goda och onda, men förhoppningsvis delar vi ut vänstersmockor mot högerregeringen framöver. Den har kommit alldeles för lindrigt undan.


Bengt Silfverstrand: Alldeles riktigt. En tydligare och mer offensiv oppositionspolitik är vad som nu krävs.
Enl. tidningsuppgifter idag,så funderar regeringen på att höja pensionsåldern,hur ställer sig sossarna till dydikt förslag,skall ni hålla med eller skall ni komma med egna förslag?
Det största sveket mot arbetarklassen skedde när Ni ingick äktenskap med borgarna om det nya pensionssystemet,när VÅRA pengar skulle spekuleras på börsen.Har Ni reformerat det gamla systemet till något hållfastare,då skulle åtnjutit större förtroende.


Bengt Silfverstrand: Jag delar din uppfattning beträffande det nya pensionssystemet och tillhör dem som anser att det måste bli föremål för en genomgripande översyn. Vad gäller en ev. höjd pensionsålder så är jag skeptisk, men här kan jag för dagen inte uttala mig om partiets officiella hållning.
Fråga Håkan och partiledningen direkt.
Gott Nytt År på dig!

Du tycks gilla bibliska termer, du. Har du läst då vad "över(s)teprästinnan" skrivit idag?

http://www.ylvajohansson.se/2012/01/mycket-att-gora.html#comment-form
Bengt Silfverstrand: Jag har tagit del av Ylv Johanssons litania. Så länge den här typen av påhopp förekommer så är det inte alls konstigt att partiet får låga opinionssiffror.
På vilket sätt våras det för Socialdemokraterna? När jag var ung såg jag några "det våras för" - filmer ...


Bengt Silfverstrand: Om man ser till politikens konkreta innehåll, sådant det t ex förs fram i Håkan Juholts och Tommy Waidelichs inlägg i SVD, så finns det gott hopp om partiets framtid. Men tyvärr blockeras dessa tongångar hittills av grälsjuka inlägg, typ Ylva Johanssons blogginlägg, som naturligtvis blev högintressant medialt stoff.
Kjell Hedman: Vi måste utgå från nuvarande verklighet. Hur många väljare upplever S som största parti idag?


Bengt Silfverstrand: Det är valresultatet som avgör. Ingenting annat.
Jonas Eriksson

Det senaste tillförlitliga resultat vi sett var vid valet 2010. Eller har du något tillförlitligt resultat efter det?
Ja SCB:s opinionsundersökningar är bra indikatorer så även SR:s viktade meta-opinionsundersökningar.

Det går inte att utgå från valresultatet år 2010. Då var Juholt vare sig känd eller ökänd hos väljarna.


Bengt Silfverstrand: SCB i all ära, men den mätningen är ju resultatet av en åtminstone tre månader lång antijuholtskampanj som praktiskt taget omöjliggjort alla försök att prata konkret politik. Under alla omständigheter så handlar det om en undersökning gjord på ett betryggande avstånd från ett allmänt val.
Jonas Eriksson

Om media hade granskat makten istället för ett vist parti då hade siffrorna visat annat. Men tyvärr så klarar inte den borgliga press vi har av sitt jobb att granska makten.
Tänk dej om S hade haft en utrikesminister som har farit fram som plog åt Lundin oljs vilket liv det skulle ha varit på media. Eller om S haft en statminister som inte klarar av att se till så hans underåriga son inte var ute på nätterna och bråkade på stureplan
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM