TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kristdemokraterna ska återknyta till de kristna idéerna låter en lättad Göran Hägglund meddela offentligheten sedan han av valberedningen föreslagits bli omvald som partiets ordförande, samtidigt som antagonisten och utmanaren om partiledarposten Mats Odell petas från partiledningen.

 

Återgå till de kristna idéerna?  Vad betyder det egentligen?  Om grundvalen i kristendomen är solidaritet och omtanke om dessa våra minsta, att människan ska leva "icke allenast av bröd" (Matt 4:4), "att driva ut månglarna ur templet ( Joh, 2:15) "att sälja det du har och ge de fattiga, och du ska få en skatt i himmelen (Matt 1921).

 

I själva verket har Göran Hägglund och kristdemokraterna sålt sina stjälar till den högstbjudande marknaden.  Apotekshaveriet står i dag allt tydligare som ett monument över borgerligt och kristdemokratiskt totalfiasko.

 

2009 sålde apoteksmonopolet 600 av sina apotek, och 300 nya etablerades.  Landets kristdemokratiske socialminister Göran Hägglund saluförde det hela under parollen "ökad tillgänglighet."  Men kalla fakta visar att tillgängligheten inte alls ökat.  Apoteken har liksom äldrevårdsskandalen Carema minsta möjliga bemanning.  Köerna är på vissa håll längre än under monopoltiden.

 

Och för att citera Dagens Arena - http://www.dagensarena.se/ledare

"Vanliga läkemedel för kroniskt sjuka saknas, eftersom stora lager belastar bokslutet.  Av konkurrenssäl finns inget centralt register som kan upplysa om var de ofta livsviktiga preparaten finns, så patiernaterna får gå från apotek till apotike och fråga sig fram.  Som ett hån mot de patienter som inte får den medicin de behöver är diskarna i stället fullproppade med de privata apotekskedjornas kaffe, te, choklad, senap och glöggkryddor."

 

Kristdemokraterna utlovade billigare och bättre apoteksservice.  I stället har det blivit dyrare och sämre.  2009 pumpade den borgerliga regeringen in en halv miljard i skattesubventioner, vilket underlättade för utländska riskkpitalbolag att etablera sig.  En tredjedel av apoteken ägs just av riskkapitalbolag som är registrerade i skatteparadis utomlands.

 

Att kristdemokrater går i spetsen för att skapa en marknad av ett fungerande monopol måste betraktas  som höjden av hyckleri och bör därför lämpligen insorteras under den vidsynta samlingsrubriken Gud sig  förbarme!

 

 

 I Järfälla där jag bor hade vi under de mörka S-åren ett apotek. Idag har vi tre, plus att enklare värk- och allergimediciner finns i matbutikerna om man till äventyrs skulle börja känna sig krasslig på lördagskvällen.

En enorm förbättring jämfört med den tid då ditt parti försvarade EU:s lägsta apotekstäthet.


Bengt Silfverstrand: Detta jävar inte i något avseende påståendet att apoteksprivatiseringen är ett gigantiskt slöseri ur samhällsekonomisk synpunkt. Ökad tillgänglighet kan åstadkommas inom ett offentligt monopol. Det krävs ingen omväg via riskkapitalägda privata apotek som skickar sina vinster till skatteparadis utomlands.
Daniel larsson. Du behöver nog glasögon men bengt har rätt. De privata apoteken har snudd på noll vad gäller lagerhållning. Varför tror du det? Jo för att det är ett vinstdrivande företag. Man har ingen samordning mellan apoteken så om en "kund" behöver något som ej finnes hos det besökta apoteket så har man problem.Man har ingen kontakt med andra apotek(via data) så ex vis en ensamstående förälder med sjukt barn (utan egen bil) kan få fara runt i stan(ev m buss) o leta hos olika apotek för att finna det preparat som ej fanns hos flera av de andra privata apoteken. Detta kan ta lång tid och att ha med det sjuka barnet som då är dålig är ingen hit.

Någon förbättring är detta experiment nog inte utan
affärsiden kränker indirekt den människa som behöver sin medicin
Väl talat Bengt Silverstrand.

Det svenska folket kan konstatera att Kristdemokraterna inte bara är i kris utan helt ifrågasatt som parti.

De har lovat brett men svenska folket ser att de INTE hållit en enda sak. Så är det också med Centerpartiet och Folkpartiet

Bland annat dessa utfästningar från Kristdemokraterna som kan göras hur lång som helst;Höjd Fastighetskatt, Höjd Bensinskatt, borttagning av värnskatten,Vanvården band skola,vård och omsorg ökar och läkare utan utbildningen,vårdpersonal och sjuksköterskor som tvingas in skriver ut mellan 10-20 mediciner på löpande band varje dag så patienterna och de äldre blir drogade varenda dag. Apotekens omsättning höjer men vånvården fortsätter.

Personalen har inte har fått sina schema strypta med 60 %, detta för att de multinationnella riskkapitakbolagen skall försvinna med svenska skattepengar i sina egna skatteparadis.

Dett är kriminell och brottslig handling och borde beivras inför Svensk Domstol retroaktivt. Detta är ett fall för JO.


Vem behöver ett parti såsom Kristdemokraterna som svänger kappan efter vinden varje halvår som tillgodoser multinationella företag och Apotek med miljardstals vinster i skatteparadis. Dett är en parodi på Krisdemokraterna.

Konservativa nyliberala värderingar har motvind inte bara i Sverige utan också i Europa. Nej idag 2011 har det går från kuling till stormstyrka. Idag kan man konstatera att Alliansens partier med bland annat Kristdemokraterna saknar identitet, partiprogram,plattform och profil.

I nationell media frågar journalister vem som bestämmer Sverige: Fredrick Reinfedlt sade kryptiskt i nationell media på första sidan" Inte jag". Vem är det som bestämmer egentligen?

Kristdemokraterna blandar religions vara eller inte vara som en utsliten kortlek.Ena året skall religion särskiljas från politiken. Nästa år skall politiken särskiljas så att politiken skall ingå i Alliansens religiösa värdekonservativ.

Inre stridighet blossar inte bara nu upp hos Kristdemokraterna utan också i Centerpartiet och Folkpartiet. Frågan är nu idag; Vilket Alliansparti överlever valet 2014?

Det som kan konstateras är att Centerparttiet,Folkpartiet och Kristdemokraterna och deras väljare lämnar dessa partier. Det finns inget värdegrundande i detta att rösta på dessa" Kalle Anka" figurér.

Låtom äntligen få bort dessa Kristdemokratiska demoner och Folkparticlowner, Centerpartiets religionsgycklare ifrån Sveriges politiska karta en gång för alla.

Kom ihåg att det är val 2014. Då vill det svenska folket ha klara besked. Inte gycklarnas Kristdemokraternas aftonparodi i C-moll.
Monopol har vi haft i decennier. Resultatet blev EU:s lägsta apotekstäthet. Jag bryr mig inte ett dyft om var vinsterna tar vägen, lika lite som jag bryr mig om Coops eller Icas vinster. Jag vill köpa kunna Ipren på söndagar om jag råkar få feber eller huvudvärk då. Det kan jag nu, till skillnad från förr.

Som sagt. tre apotek, jämfört med ett för några år sedan. Därtill enklare läkemedel i vanliga affärer, precis som i nästan alla andra länder i hela världen. Det ska till väldigt höga doser dogmatism för att se detta som negativt.

Men för all del: gå gärna till val 2014 på att rulla tillbaka även detta. Det ser jag fram emot.
Bengt Silfverstrand: Oavsett vad du säger är det vid det här lagt fullt klarlagt att avregleringen av Apoteksmonopolet blivit ett fullständigt fiasko. Dels har det blivit och dels har tillgängligheten totalt sett inte blivit större. Minsta möjliga bemanning har gett längre köer.
Slutligen:: att du tycker det inte spelar någon roll att skattebetalarnas pengar flyttar utomlands till skatteparadis torde vara det största makabra skämt någon hört på länge.
http://www.s-info.se/association/blogg.asp?id=322&blogg=898

Domsjö S-förening om Juholts tal i Oscarshamn.

Han lovade att Reinfeldt ska ut ur Rosenbad,
Bra målsättning och jag tror att det är precis vad som kommer att hända, Reinfeldt har inte kunnat ta debatter med Juholt på ett bra vis och till sist måste han ju debattera igen efter alla prhjälp och efter alla "synas på rätt ställe, men hålla sig undan när det blåser" taktik.
Jag är övertygad om att med lite extra jobb från alla så går det visst att vinna 2014.
För min del kan dom hagla på med oponionsundersökningar varje dag, låt det vara så då och ignorera dom och bara jobba vidare.
Prata med människor direkt och så mycket det går och strunta i deras prmaskineri.
God jul och gott nytt år!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM