TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går kväll läste jag ur HC Andersechns sagor för mitt femåriga barnbarn Emilia.  Hon var eld och lågor, särskilt för sagan om "Prinsessan på ärten".  Det är en händelse som ser ut som en tanke att det idag genom bloggvärlden går ett nu bekräftat rykte om  att Tierps store son. numera Mohedabon, Erik Laakso, säger upp medlemskapet i  det socialdemokratiska partiet.  Det var som bekant länge sedan han  slutade att vara sympatisör.

 

Gråterskor är  i vanlig ordning beställda och på känt manér.  Det är jag Laakso som egentligen är den verklige socialdemokraten, och det är partiets ´politik det är  fel på.  Att bli kallad "högersosse" och "femtekolonnare" kan han stå ut med, men skam den partiledning som ger sitt tysta medgivande till att sånt får förekomma.  Luktar det inte lite stalinism  här.  Partiledningen anbefalls att tysta alla dem som tycker att vissa som kallar sig socialdemokrater har en benägenhet att luta sig alltför mycket åt höger.

 

När Laakso fått upp ångan så doftar det ännu mer svavel.  "Det måste vara en annan form av cancer som äter upp partiet inifrån i det läget.  Jag tror det handlar omallt färre avlönade positioner i ett allt mer kringsnärjt parti.  Då börjar allas krig mot alla."  Ja, herre du milde.  Och nog är det både kostligt och remarkabelt att dagens  ståndaktige tennsoldat (för att göra ytterligare en relevant koppling till HC Andersen) trots ett underlag bestående av  tjugo madrasser ovanpå ärtan och ovanpå madrasserna tjugo ejderdunsbolstrar ändå känner denna mala i ryggen...  Och när jag  ändå är igång med den klärvoajante Andersen så kan jag ge ytterligare lästips med anknytning till dagens avhoppare.  "Paddan", "Kejsarens nya kläder", "Vad far gör är alltid rätt", "Hoppherrskapet", "Storklas och Lillklas".  Sålunda läs Laakso och läs HC Andersens sagor.  Njut av parallellerna.  Ni kommer inte att ångra er.

 

Som motvikt till grämelsens söner kan jag rekommendera Anne-Marie Lindgrens  debattartikel i "Efter Arbetet" - www.efterarbetet.se

"Man skapar inte modern socialdemokrati genom vissa justeringar i den borgrliga regeringspolitiken....Marknader är inte överlägsna politiken på att driva rätt samhällsutveckling, privat drift av skattefinansierade tjänster är inte överlägsn offentlig, ökade klyftor inte nödvändiga för tillväxten."

 

Och så här skriver Peter Akinder, politisk chefredaktör för Östran i Småland: "Till den som till äventyrs tror att attackerna på den socialdemokratiske partiledaren är slut i och med helgens S-förtroenderådd och  hans framgångsrika framträdande i SVT:s Agenda låter vi tydligt framföra: Icke!  Vad Juholt och hans socialdemokratiska parti nu gör, efter att ha varit försiktigt i överkant några år, är nämligen att utmana starka ekonomiska och poltiska krafter i det svenska samhället."

 

Och med tillägg av Röde Orm i samma tidning: "Ja, och inte bara där, utan också på  Cayman Islands och i de andra skatteparadisen.  Han utmanar en mångmiljardindustri.  Det är farligt det!"

 

Om detta inte är tillräckligt upplysande för Erik Laakso och andra grämelsens söner så borde de åtminstone få viss upplysning genom att läsa HC Andersens "Flickan med svavelstickorna" eller "Elddonet".....

 Bengt

Varför måste du skriva detta??? Ingen som helst vits alls. Det var nog inget lätt beslut för Laakso. Att vrida om knivar i öppna sår är inte så hjältemodigt.


Bengt Silfverstrand: Britta,

Men du som är en klok person borde väl ändå inse varför jag skrivit detta. Här befinner sig partiet i ett kritiskt läge. Partiledaren åker land och rike runt för att träffa folk. Vi är många som stöder honom och tar nya tag trots problemen. Ska vi då inte ha rätt att kritisera personer som kallar sig socialdemokrater men som gör allt för att kasta grus i maskineriet.
Åjs, jag har tittat på Laaksos blogg några gånger, och det har bitvis varit en väldigt otrevlig läsning.


Bengt Silfverstrand: Ja, när socialdemokratin som bäst behöver samling och uppslutning kring våra demokratiskt valda företrädare, då rusar Laakso, Morian m fl ut och sjuter skarpt mot honom. Rollen som sårade óskulder är mot en bakgrunden sällsynt illa vald.
Solidaritet, rättvisa och broderskap.... det är inte lätt att vara ödmjuk i segern. Men en seger är en seger då definitionen av bofikens ideala utseende är essentiellt.

Jonas Morian, Erik Laakso, Jan Andersson... vem kan vara nästa man till schavotten? Kan det vara Högberg?


Bengt Silfverstrand: Solidariteten gäller våra valda företrädare, givetvis inte dem som försöker sätta käppar i hjulet. Blanda sedan inte ihop Jan Andersson med Jonas Morianoh Erik Laakso. Det är synnerligen orättvist mot Jan som är socialdemokraternas valde ledare i Helsingborg. Vi kan ha olika uppfattningar i vissa sakfrågior, men jag har aldrig någonsin jämfört Jan med EL och JM. Det skulle vara en ren förolämmping mot honom.
http://jinge.se/bloggosfaren/anti-juholtlobby-paverkar-bloggbesokare.htm

Intressant blogglänk här.
Bengt Silfverstrand: Jag har läst Mia. Mycket bra. Bloggar i dag med hänvisning till en annan Jingeblogg. http://jinge.se/ediekritik/jonas-morian-promeorian-och-sossarnas-svarta-bok.htm
Trist inlägg, Bengt!

Du klistrar begreppet gråterskor på oss som tycker det är tråkigt när någon lämnar partiet (eller S-bloggar). Istället för att fundera över varför vi inte med respekt ger plats för olika tankar/uppfattningar/lösningar/idéer. Du är i gott sällskap med Fredrik Olsson som gärna klistrar vänstertomtar på partivänner. Och naturligtvis också med Stig-Björn Ljunggren som placerar många av oss i änglakören. Jag förstår inte någon av er.

/Eva


Bengt Silfverstrand: Märkligt att just du känner dig träffad! Men du måste väl ändå ha fattat poängen. Mer än någonsin behöver vi samling i partiet och uppslutning bakom Håkan. Då springer självupptagna besserwissrar ut och kastar grus i maskineriet. För det har väl ändå inte undgått dig vems ärenden Laakso och Morian går i sammanhanget?

Jag har inte klistrat någon etikett allas på Laakso. Jag har utgått från hans faktiska gärningar och bara konstaterat att de är praktiskt taget identiskt lika med prinsessans på ärten. Och vad beträffar Stig-Björn så har vi olika uppfattningar i flera sakfrågor. Men med honom kan man föra en tuff debatt utan att han känner sig träffad.
Bara att gratulera SAP. Nu kan ju Laakso bli moderat på riktigt och inte bara i åsikterna. Begriper inte hur han har undgått att bli uteslutningsärende.


Bengt Silfverstrand: Nej, det är förstås en smula svårt att förstå, men toleransnivån är ju hög i partiet. Även om det givetvis måste finnas gränser.
Jag tycker det är intressant med länken till Jinge ovan och hur han sett 3 olika kommentarer men med samma ip

Bland allt det andra han sett.
Klipsk kille och min åsikt också.

Någon hade skrivit i kommentarerna där att syftet hade två mål
1Avsätta Juholt
2Splittra partiet

Visst är det så det är.
PRmaskineri

Men det funkade inte.
Bra.


Mia,
Jag har försökt att förklara för Jinge att det inte alls är ovanligt att det ser ut som om de kommer från samma IP. För om man sitter på en arbetsplats går trafiken oftast genom en webbproxy. Detta för att skydda mot bland annat intrång samt blockera vilka sidor som användarna kommer åt osv. Konsekvensen av detta är de interna IP:na översätts till ett gemensamt publikt.
Som svar har jag fått att han tror sig kunna se om det är en proxy genom att titta på hostnamnet, vilket är helt fel!

Varför inte se sanningen i vitögat!
Mer än 70% är inte Socialdemokrater och det är det som återspeglas i den dagliga debatten. Dessutom är det massor med Socialdemokrater som själva inte ändrat åsikt men partiet verkar nu gå kraftigt vänster ut (åtminstone retoriskt - politiskt vet vi inte än) och klart som korvspad att de är förbannade!


Bengt Silfverstrand: Om det med "kraftigt vänster ut" menas att överskott som genereras med skattemedel i offentlig verksamhet ska gå till verksamheten ifråga och inte till skatteparadis, eller att tågen ska gå i tid, att syeselsättningsmål ska väga lika tungt som inflationsmål i den ekonommiska politiken, eller att jämlika villkor ska gälla över hela landet då det gäller tillgång till exempelvis mobiltelefonnätet, ja då är socialdemokratins framtid mycket ljus.
Kära Henrik Nilsson, jag köper inte din förklaring och vid ett tillfälle fick jag min egen signatur här stulen och det skrevs en massa trams.
Jag ser precis vad som händer och det sitter folk runt klockan inte för att dom är debattglada utan för att störa och ställa till i största allmänhet.

70 % är inte moderater heller 95% är inte SD eller KD eller C
S bottnade efter drevet på 28 och för första ggn på länge är det en ledare som verkligen utmanar orättvisorna.
Inte konstigt att borgerligheten är stressad.
Jaha. så på samma arbetsplats sitter högern och skriver ifrån...OCH....det motsäger då verkligen inte Jinges slutsatser, snarare tvärtom
Men, Bengt, jag förstår inte att du tycker att min kommentar är märklig. Jag har ända sedan jag började blogga varit rak och tydlig, på gränsen till tjatig i perioder, om att vi måste respektera varandra och föra samtalet/debatten i en sådan ton.

Jag har aldrig någonsin för ett ögonblick trott/tänkt att någon av våra bloggande partivänner har en dold agenda. För det har de inte! Vi måste ju kunna argumentera för våra ståndpunkter, oavsett om vi diskuterar med en moderat eller med en partivän med annan uppfattning än vår egen. Personpåhopp hör inte hemma i det politiska samtalet.

/Eva


Bengt Silfverstrand: Personer som anser sig vara de enda rätta uttolkarna av vad som är den rätta socialdemokratiska läran, tycker det är ok att personer i en medlmesstyrd organisationer får hemligt betalt av en annan organsisation för att försöka förändra den förstnämmnda och anser det vara helt i sin ordning att skicka skattepengar från offentligt finansierad verksamhet till skatteparadis utomlands är för mig inga partivänner.
Det kan för mig som socialdemokrat inte vara tillfyllest att säga att man är socialdemokrat. Man måste i handling också visa att man är det.
Jomenvisst måste man få kritisera personer vars åsikter man inte gillar. Det är för mig en mänsklig rättighet att få klaga på att ägg är surt även om jag inte själv kan värpa.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM