TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Var dag har nog av  sin egen plåga, men hälsan tiger still.  Ja uttryckssättet må vara slitet men det passar som hand i handske som beskrivning på vad vi nu upplever i form av ett sällan skådat och mediastyrt drev mot socialdemokratin i allmänhet och Håkan Juholt i synnerhet.

 

Plågorna har  varit många, långa och, vilket blir alltmer uppenbart för varje dag som går, välregisserade, medan hälsan länge tigit still. Så trädde då igår äntligen en mycket tung socialdemokrat, tidigare kommunstyrelseordföranden i Göteborg, f d , Göran Johansson  fram och slog näven i bordet.  Tungt i sammanhanget väger det onekligen också att Göran Johansson ingick i den valberedning som föreslog Håkan Juholt till ny partiledare.

 

"Det är dags att sluta upp mot det internat krypskyttet", skriver Göran Johansson, och jag ler igenkännande, för det var samma ton jag anslog i mitt framträdande i P1 Morgon för några veckor sedan och med en respons utan like från sympatisörer runt om i landet.

 


Göran Johansson slår i sitt inlägg på gårdagens DN-debatt - http://www.dn.se/debatt

 fast att det ska vara högt i tak i partiet men att det också ska finnas ett golv, annars är risken att det blir bottenlöst.  Och visst är det både botten och bottenlöst när personer som kallar sig  socialdemokrater gör gemensam sak med ett medialt borgerligt drev  mot Håkan Juholt resp. genom undanglidande formuleringar och halvkvädna visor, som Thomas Östros och nu på nytt Sven-Erik Österberg, bara underblåser ett fortsatt svagt folkligt stöd för socialdemokratin.

 

Göran Johansson konstaterar, precis som jag själv och flera andra socialdemokrater som månar om partiets framtid, att den borgerliga regeringens tomhet och brist på idéer borde vara ett gyllene tillfälle för socialdemokratin att profilera sig på ett antal viktiga områden.  Guldläge, skrev jag i en blogg för någon vecka sedan.

 

Även i sin syn på välfärdens finansiering och förekomsten av vinstdrivande företag inom vård, skola och omsorg har Göran Johansson en uppfattning som sannolikt  delas inte bara av socialdemokrater i allmänhet utan också av en majoritet av svenska folket.  Han ställer sig mycket tveksam till om sådana företag överhuvudtaget ska få förekomma inom de skattefinansierade välfärdsverksamheterna. 

 

"Det är dags för socialdemokratin att kavla upp ärmarna och ta itu med de politiska frågorna. En egenskap hos Håkan Juholt, som kanske borde framhållas mera, är hans vilja och glöd och hansstarka övertygelse om socialdemokratins möjligheter."

 

Det är raka puckar och klara besked från en person med lång erfarenhet, stort förtroende bland allmänheten och en gedigen inblick i den socialdemokratiska folksjälen.

 

Huvudet på spiken i vad som ytterst styr drevet och försöken att detronisera Håkan Juholt slår också de båda ordförandena för s-partidistrikten i Dalarna, Peter Hultqvist och Värmland Ann-Kristine Johansson när de i Aftonbladet skriver: "Attackerna mot Håkan Juholt och socialdemokratin är inte över.  Ytterst handlar det om att knäcka en politisk linje som inte innebär anpassning till den politiska genda som utvecklas av nyliberala tankesmedjor."

 

Nu gäller det att följa Göran Johanssons uppmaning och skapa en stark och växande motståndsrörelse mot de mer eller mindre kuppartade försöken att störta Håkan Juholt och därmed ytterligare att försvaga det socialdemokratiska partiet.

 

Dessa signaler har redan fått positiva effekter på en del håll, bl a i min vackra födelse- och uppväxtstad Helsingborg, där socialdemokraternas ordförande Jan Andersson i ett debattinlägg i Helsingborgs Dagblad (borgerligt light) idag skriver att det är "dags att sluta älta personfrågor".  Inlägget bör väga särskilt tungt mot bakgrunden av att Andersson var en av de första att borda drevtåget mot Håkan Juholt genom att kräva hans avgång.  Nu hörs det alltså andra tongångar  från Andersson i Helsingborg som idag uppmanar partiet att bedriva en aktiv oppositionspolitik.

 

Kvar, som en sentida Sven Dufva som inte gjorde gevär i hand reträtt utan i stället fällde bajonett, står grämelsens son par preference, Fredrik Olsson, som fortsätter antijuholtlinjen i högt tonläge.  Stackars Olsson är det mildaste man kan säga.

 

Vi andra som känner ansvar för socialdemokratins framtid säger som Strindberg:  "Nu lämnar vi barbariet" och tar itu med de verkliga problemen, de växande orättvisorna i  borgerlighetens Sverige. 

 

 "Nu lämnar vi barbariet" så sant. Vem ska du gläfsa åt, håna och sparka på nu då?


Bengt Silfverstrand: Då har du fått det hela om bakfoten. Jag har från början stöttat Håkan Juholt och gisslat dem som kastat skit på honom. Det tar jag mig friheten att göra även i fortsättningen om det skulle behövas.
jag tycker du varit stark och rakryggad Bengt och det ska du ha all heder för.
Jag läste i aftonbladet idag om dubbelamputerad som fått avslag på permobil för att bedömningen gjordes att man inte kunde veta om funktionsnedsättningen var permanent, ja vad ska man säga, men reaktionerna var många i kommentarsfältet och massor av människor reagerade.
Men det är ju så här hårt samhället håller på att bli
Återigen kom jag att tänka på owatunes musikern som gick ett liknande öde till mötes-där anhöriga fixade bil men i utförsäkringens tecken hopade sig skulder och nobben på skuldsanering med motivering-inte när du är utförsäkrad och så tog fogden bilen
Trots läkarintyg på att max 100 meter med kryckor.
Och alla andra fall man läst om som Rasmus 24 i GBG som tog sitt liv samma dag han blev utförsäkrad.
Snacka om att håna och sparka på människor och dom som sämst kan försvara sig.
Iallafall favorit i repris
http://www.youtube.com/user/Owatunes#p/u/9/1l4aYvXCECc
Jag håller med dig Mia. Det är för jävligt att borgarna i landstinget förvägrar en amputerad en permobil!
Mia och Otto>>

Nu är det ju tyvärr så att Socialdemokraterna ingår i majoriteten... i Landstinget Sörmland.


Bengt Silfverstrand: Ja, och det gör inte problemet mindre allvarligt.
Det är inga sossar som styr i sörmland. det är förklädda borgare. Ge sig på en amputerad man... De borde fundera på vad de har att göra i partiet...


Bengt Silfverstrand: Ja, det är under inga omständigheter riktiga socialdemokrater.
Tage Danielsson skrev en gång en revytext som heter "Spik i foten" och du Mia gör ett tappert försök att matcha den, men tyvärr, orginalet vinner.


Bengt Silfverstrand: Ja, den gillar jag också och det är kanske samma spik som du själva fått i foten när hammaren slått slint i din jakt på Håkan och hans vänner....
http://socdemola.blogspot.com/2011/12/och-sa-sager-du-att-det-inte-spelar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+OlasTankar+%28Olas+tankar%29
Ola Möllers inlägg om det här är bra också.
Det har blivit så fruktansvärt cyniskt i samhället mot dom sjuka.
En annan som skriver bra om sjuka sjukförsäkringen och är vansinnigt flitig i ämnet är Martin Moberg.
Ja, Anders Nilsson, Tages varma humanism och oförvitliga ärlighet är saknad på fler en ett sätt i dessa dagar?
http://www.s-bloggar.se/l/ylsfg/om-den-bitande-iskalla-cynismen-som-kringgaerdar-fas-3-och-sjuka-sjukfoersaekringen
Martin Moberg om den bitande iskalla cynismen som kringärdar fas3 och den sjuka sjukförsäkringen

Som alltid kanonbra av Martin Moberg.

Aftonbladet kan inte Socialdemokraterna räkna med att få något stöd ifrån. Något som dagens tidning utgör en bekräftelse på. Det var AB som satte igång drevet mot Håkan Juholt på oklar grund. Man aktade sig noga för att redovisa de fakta som något kunde mildra kritiken mot S-ledaren. Nu tar man varje chans till att med obestyrkta uppgifter, att hålla denna historia vid liv. Till sin hjälp tar Lena Mellin och hennes medarbetare att - med jättelikt uppslagna löpsedlar -upprätthålla bilden av ett parti och dess ordförande i en alldeles hopplös situation. Det är bara ledarsidan som i någon mån kan kompensera alla insinuationer från uttalanden, som inte kan bekräftas på ett helt trovärdigt sätt. Och den läses tyvärr inte av så många.Det är sensationsskriverierna som uppmärksammas av allmänheten.
Du har alldeles rätt Sven -Eric Forsen, klarar man inte att göra kopplingen med S siffror innan och efter drevet så beror det på selektiv perception.
Förresten, du påminner faktiskt lite om Hasse o Tage
Humor, värme och humanitet strömmar ut från alla dina inlägg.
Så tror jag dom tillsammans var funtade och mindre lyckade begåvningar som jag själv och dom andra här som kommenterat får nöja sig med att njuta av dom.
Tror nog att Bengt, "Mia" och "Otto" har väldigt mycket gemensamt.


Bengt Silfverstrand: Ja, om du tänker på solidaritet och rättvisa som grundläggande begrepp, så har du rätt.
http://dalmaneek.blogspot.com/2011/12/vadda-fortroende.html
Cecilia Dalman Ek om att journalister ringer och frågar om förtroende för Juholt.

Vettigt skrivet och tur dom flesta S-bloggarna öppet uttalar sitt stöd, det tror jag behövs.
Men kommer det att stå i tidningen? Eller fortsätter dom ringa runt tills dom hittar nån som kan tillföra skvaller.
Eller kommer det stå att Cecilia uttalar sitt stöd?
Hur ska dom vinkla det idag?
Mängder av kommentarer som du rensar ut, Bengt. Varför inte ta debatten? Vi är många som vill diskutera. Snart är det väl bara Mia som du tycker står för de socialdemokratiska idealen.


Bengt Silfverstrand: Inlägg som bara är ute efter en sak - att kasta skit på socialdemokratin och enskilda soccialdemokrater tar jag mig givetvis friheten att radera. Du är välkommen med inlägg i den sakfråga som bloggen omfattar.
Bengt!
Som du säkert vet så höjer man skatten på tobak för att minska antalet rökare. (rökning är skadligt). Samma tanke gäller alkohol. Vad säger du om arbete? Skall vi vara världsledande med skatt på arbete? Var det inte bra att Alliansen sänkt skatten på arbete för att öka incitamentet för arbete. Jag är över 60 år och har alltid upplevt att (s) varje år - som brev på posten ökat inkomstskatterna. Är det en arbetarpolitik?Bengt Silfverstrand: Jämförelsen haltar rejält Med den logiken borde ju skatten på inkomster avskaffas eller åtminstone ytterligre sänkas rejält. Det finns en sådan samhällsmodell att hänvisa till - USA, med förödande verkningar för välfärd och social trygghet.
Socialdemokratin har aldrig någonsin hävdat att skattehöjningar är ett självändamål. Men det är givetvis inte skattesänkningar heller.
Arbetarpolitik, ja till och med god medborgarpolitik överlag är att fortsätta utveckla en generell välfärdspolitik där åtaganden som skola, äldreomsorg, sjukvård och infrastruktursatsningar finansieras gemensamt via skattsedeln och skattesystemet utformas efter bärkraft.
Bengt!

Du har väl varit med så länge i politiken så du behöver inte komma dragandes med... USA. Det är ytterst få som förespråkar den samhällsutvecklinen. Du kan ju ta Canada - som valt en annan väg. Man sänker skatterna och får fart på ekonomin. Samtidigt är man ett välfärdsland.

Läs gärna Aftonbladets debattartikel:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article11615767.abBengt Silfverstrand: Jämförelsen är högst relevant och motsägelsen i Anders Borgs budskap - "Det är häftigt att betala skatt" uppenbar. Skattesänkningarna i Sverige har betlats av nedskärningar i den sociala välfärden. Och klyftorna ökar. Sverige är idag inte längre något utpräglat välfärdsland.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM