TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ja, herre du milde!  talar man om en stoppnål, så är det alltid någon enögd f-n som känner sig träffad (som salig Piraten så träffande uttryckte det).  Jag glömde varudeklarera mitt förra inlägg med "Varning satir" - Förlåt!  Skillnaden mellan mig och Jan Andersson är att jag aldrig ägnar mig åt självömkan.  Att kasta sten i glashus brukar heller inte vara något som imponerar.  Låt mig stillsamt erinra om att Jan Andersson, efter att ha känt vart vinden blåste, var en av de första att kräva Håkan Juholts avgång.  Han fick en massiv kritik för detta av sin arbetarekommun.  Därefter har han fått frågan om han nu stöder Håkan.  Han har vägrat att svara.  Tala om civilkurage!

 

Själv kommer jag att fortsätta blogga här och även frimodigt och utan skygglappar delta i den politiska debatten i övriga media.  Jag låter mig inte tystas av de grämelsens debattörer som inte tål kritik, och som har sina flesta anhängare  bland borgerliga markörer på s-infosidor. 

Samtidigt kan jag meddela att jag aldrig någonsin haft så många positiva signaler från så många människor, som när jag tog bladet ur munnen och den tjur vid hornen som finner  det förenligt med god socialdemokrati att SMS- sparka sina lagkamrater på benen på egen planhalva under pågående match.  Om den ojusta tacklingen har varken Andersson  eller hans medlöpare haft ett ord  att säga.

 

För övrigt ska man som Lars Forssell klarsynt påpekade kunna kalla en katt en katt, en hycklare en hycklare, en girigbuk en girigbuk,  en högfärdsblåsa en högfärdsblåsa och en skurk en skurk.  Vår tid har många reservationer.  Den kallar knappast längre en katt en katt - ännu mindre en skurk en skurk - det Gud förbjude!

 

Vi har så många djuppsykologiska inre förklaringar för att en skurk inte är en skurk i själva verket.  Och f-n vet om en katt är en katt, när det kommer till svansen, inte hellre borde kallas för en ekorre!

 

 

 2011-11-27, 20:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Menar du att din tidigare ansträngning idag i dramavärlden bara var partiSATIR???? Och jag m fl som trodde att Lars Norén äntligen skulle få ordentlig konkurrens!


Bengt Silfverstrand: Ja, förstår man inte detta och saknar förmåga att läsa mellan raderna, då bör man nog inleda sin dag med något lugnande.
Jag tycker det är märkligt med vad som är rumsrent och icke rumsrent.
Såg programmet Robins där Cristine Melzser
ironiserade, eller jag vill kalla det hånar Juholt.

Om jag skriver att jag tror mycket av den politik Reinfeldt bedriver är taget från Hitlers tänkande.
Ja då lär det bli ett himla ramaskri här på bloggen.

Men när Meltzer sjunger om Juholt. följande
""Kulbo, som han ligger med på helgerna, när han inte rövknullar väljarna"... "

Ja då skrattar man och tycker det är rumsrent.

d.v.s rasims får man inte kritisera eller när folkgrupper med ren mening och taktik förtrycks det får man inte jämföra med hemska diktatorer.
Då dyker hot och annat dumt upp.

Silferstarnd skriver lite kufiskt och så.
Men herregud antigen gillar man det eller avskyr det.
Men det är inte värre än hånet mot Juholt som Meltzer och Robin sjöng.

Jag tänker på Per Oscarsson i sammanhanget OO herregud vad hans Kalsonavtagande blev rubriker av. Det skedde -66
Nu är allt tillåtet utom om en liten spillivink kommer med nåt rått.
Då får man adamsäpplet direkt i halsen.

Bengt Silfverstrand: Hej Bertil,

Jag delar din grundläggande uppfattning. Jag tyckte baradu gick lite för långt i din koppling mellan moderaterna och Hitler. Men du har en poäng med i vd du nu lyfter fram. Sen kan jag bara konstatera att ironi och satir är ett mycket farligt vapen i dubbel bemärkelse. En given effekt har emellertid satiren. Folk som både saknar humor liksom distans till sig själv och inlevelseförmåga, dom missar poängerna. Inte mycket att göra åt. Bara att säga att den kulan visste var den tog.
Skall inte sosse stavas med punkt före toppdomänen .se ?
Stå på er! Den som kritiserar partiledaren har inte i partiet att göra. Så enkelt är det. Vill man inte vara med så slipper man.


Bengt Silfverstrand: Nej, det är inte alls så enkelt. Det är inte alls fråga om att inte få kritisera partiledaren. Det handlar om proportioner och syften. Och att skallet mot Håkan passerat alla anständighetens gränser kan bara politiskt blinda och lomhörda ha missat.
Att vissa finner anstöt i vad Robin och Christine Melzer gör rättfärdigar alltså att jämföra Reinfeldt och Borg med mördare, som ju varit fallet i BL´s inlägg och Hitler vilket också varit fallet. Logiken är fantastisk, så nu eftersom det enligt denna logik är ok att att jämföra Reinfeldt med Hitler borde det i förlängningen vara ok att jämföra Juholt med exempelvis Stalin. Resonemanget förefaller åtminstone mig en smula märkligt.... Jag tycker att oavsett vad komiker på TV gör så bör diskussionen hållas på en något mer sansad och civiliserad nivå.
> Det är inte alls fråga om att inte få kritisera
> partiledaren. Det handlar om proportioner och
> syften.

Men det dolda syftet är nästan alltid att försvaga eller om möjligt helt tvinga bort honom. Det hjälper inte Socialdemokratin frammåt på något sätt. Är det en självklar rätt att få framföra sådan förrädisk "kritik" i ett offentligt forum?

Och för att tala om proportioner - det är nästan alltid den negativa kritiken som överväger. Om man nu känner ett behov av att offentligt lufta kritik, se då åtminstone till att det är *positiv* kritik.


Bengt Silfverstrand: Det ligger väl mycket i vad du säger, men när nu Jan Andersson dels går ut och kräver Håkan Juholts avgång men inte har ett ord att säga om Anders Johanssons personpåhopp på Juholt så har jag förbehållit mig rätten att kritisera Jan Andersson. Det är detta han kallar personförföljelse, vilket närmast visar att han är en sentida efterföljare till Prinsessan på ärten.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14000866.ab


Avhoppad moderat om hur Fredrik Reinfeldt kan skälla ut folk
Idag i aftonbladet.
Svar till per hansson - 28 november 14:49, 2011
Allt tenderar bli värre och värre. Robins program höjde ribban.

Jag är säker på att Reinfeldt aldrig skulle ställt upp på det.

Om man då ser tillbaka på Per Oscarsson kalsonggrej
-66 så var det banalt i sammanhanget.

Vad blir framtiden. Blir det se på när man halshugger en arbetslös i tv och man ser det enbart som humor.

D.v.s det går så långt så en människa i svag ställning kan betraktas som en höna som nackas.

Jag förvånas inte längre över hur långt man kan driva saker och ting mnot den försvarslöse.
Iallafall är det oerhört intressant hur det krackelerar kring "enigheten" vad avser moderaterna i.o.m att denna Ann-Marie Pålsson skriver denna bok
Knapptryckarpartiet.

Det är intressant ur den synvinkeln också att det tycks som alliansen egentligen bara har ett parti istället för fyra
Skulle man nån gång tycka att nån av dom andra partierna har nåt vettigt att säga, ja då förbleknar det rätt fort för det är ju bara moderaterna eller egentligen bara F.R och Borg, man kan ju tro det bara består av två personer, liksom hela alliansen.
Intressant hur dom verkar så skrämda att kritiken inte sippar ut förrän nu med denna avhoppade moderats bok.
Annat har det varit på S-bloggar, en öppenhet som jag trots allt uppskattar, där livliga åsikter byts i det öppna utan rädsla för insyn.
det är ju nåt osunt nästan med att fyra partier alltid skulle tycka precis lika, som en stor tyst mur.
Märkligt.
Men jag har aldrig trott på det.Så jag ser fram mot att läsa den här boken.
Som omväxling till allt som blivit skrivet om Juholt så är det skönt se en hög moderat skriva om Reinfeldt och M
Skönt se att inte alla där tycker att Reinfeldt är toppentoppen i sin stil.
visst har det varit ett mediaangrepp på Juholt utan dess like, nu ska det bli intressant se om detta med boken kommer upp i tv eller papperstidningen.
Hur länge kan man inte tala om det här?
Kommer Mellin skriva att toppar inom moderaterna tycker det blivit värre 2006, då det blev total ofrihet och ribban sänktes?
Kommer det göras knappröstningar om vi tycker moderaterna i riksdagen ska få säga vad dom vill och tycka det dom tycker eller följa ledaren blint?
Ja, Reinfeldts ledarstil har väckt åtskilligt med missnöje och gnissel både inom M och bland småttingarna i alliansen. Bl.a. öppet krig med ungdomsförbundet i perioder. Redan tillbaka förresten? Hoppas du fått vila ut, var var du inlagd? Problemet är kanske för selektivt informationsurval och för mycket s-bloggar i största allmänhet? FRA-omröstningen var närmast farsartad, rent kaos. Med utkvittade riksdagsledamöter (Karl Sigfrid) som mer eller mindre fick bäras ut. Missat Henrik Alexanderssons kritik?

http://nyheter24.se/blogg/hax/2011/10/20/det-ar-nagot-kusligt-over-reinfeldt/

http://henrikalexandersson.blogspot.com/2011/11/reinfeldts-envalde.html


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM