TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag hade inte tänkt blogga mer om  interna problem inom socialdemokratin.  Mitt gårdagsinlägg  där jag lyfte fram relevanta framtidsfrågor med bäring inte minst på socialdemokratins paradfråga - sysselsättnngen - var ett tappert försök i den riktningen.

 

Efter att ha hört  intervjun med Tomas Östros i söndagens "Agenda", Sven -Erik Österbergs tvetydiga uttalande om partiledarfrågan och hans märkliga  utspel om redovisningen partistöd, samt Mona Sahlins öppna kritik av Håkan Juholt i Expressen är det  dock alldeles nödvändigt att kommentera.  Någon djävla ordning måste det vara i ett parti.  Och ett alldeles särskilt ansvar  för denna ordning har partistyrelsemedlemmar och personer som bara för kort tid sedan satt i partiledningen.

 

Jag säger detta i den fasta förvissningen om att socialdemokratin bara kan komma tillbaka om alla de människor - och vi är fortfarande många - som ska bära ut det socialdemokratiska budskapet återfår optimismens och kampandans luft under vingarna.

 

Då krävs å andra sidan att partiets ledande politiker, inkl.förre partiledaren förmår att aktivt bidra till att sluta leden och inte formulerar sig i  tvetydigheter, rena angrepp och budskap som kan misstolkas och i varje fall inte utgör något  uttalat stöd för vår demokratiskt valde partiledare.

 

Budskapet från senaste partistyrelsemötet var att nu sätter vi ryggarna ihop  och börjar  prata politik.  Hit men inte längre i internt käbbel.  Men det beskedet hade knappast hunnit sjunka in förrän Tomas Östros slirar på  lamellerna i nämnda "Agenda"-intervju.  Tomas var ända fram till förtroendefrågan dök upp i intervjun mycket klar och övertygande i sina svar och det hedrar honom att han inte i likhet med andra dåliga förlorare lämnat politiken och sprungit i väg till välbetalda jobb i näringslivet utan är  beredd att fortsätta jobba i partiet.

 

När han sedan inte kan svara rakt på frågan om han har  förtroende för Håkan Juholt då uppstår givetvis  på nytt spekulationer som både skapar vacklan och pessimism ute i de djupa väljarleden samtidigt som det ger borgergligheten fortsatt andrum, trots att den borgerliga alliansen saknar varje tillstymmelse till en framtidsinriktad politik.

 

Tomas Östros borde ha svarat ett rakt  ja på frågan om  förtroendet för sin partiledare samtidigt som han pekat på verkställande utskottets eniga ställningstgande.   På samma sätt borde han i frågan om pensionärsskatten

klart och tydligt deklarerat att partiets löfte om  att likställa denna skatt med  skatten för löntagarna står fast, men att en reform i den riktningen naturligtvis måste ske stegvis utifrån de ekonomiska förutsättningarna.

 

Att mitt i denna röra komma med ett utspel innebärande att man är beredd att släppa lagstiftningskravet och inlåta sig på frivilliga överenskommelser är som "Dagens  Arena" skriver idag - onsdag 23 november - katastrofalt. http://www.dagensarena.se/ledare/"Sedan april 2000 har det funnits en frivillig överenskommelse.  Den har inte löst några av de  grundläggande problemen..... Att tona ned kravet på lagstiftning är inte värdigt ett tidigare statsbärande progressivt parti, i ett land världsberömt för sin offentlighetsprincip."  Tydligare kan det inte sägas!

 

 

Det är sådana fullständigt onödiga bjudningar till borgerligheten som riskerar att förlänga plågorna för hela det socialdemokratiska partiet.  Det är mot den bakgrunden fullständigt kontraproduktivt för att inte säga rent omdömeslöst att agera som Östros, Österberg och Sahlin.Håller helt med.

Är inte partist alls, men det framgår att just Östros, Österberg och Sahlin gör sitt bästa för att sabotera för partiledaren = partiet. Pinsamt uppenbart.

Att Österberg går bakom ryggen på Juholt, på hela partiet, är en skandal. Farligt med opålitliga personer i ett parti. Kan man inte backa bandet och få till en ny omröstning?

Bäst vore om (s) gör sig av med alla de kontraproduktiva politikerna i partitoppen. Är rejält trött på deras barnsligheter.

Primeskandalen vilar tung över åtminstone Sahlin. Hon borde inte ha fått sitta kvar alls. Begriper inte varför (s) är så uddlöst i avgörande interna beslut. Är alla korrumperade?
"När han sedan inte kan svara rakt på frågan om han har förtroende för Håkan Juholt då uppstår givetvis på nytt spekulationer som både skapar vacklan och pessimism ute i de djupa väljarleden."

Tvärtom så skapade det hopp hos mig att Juholt snart är ute ur leken och S kan få en vettig partiledare som kan stå för den nödvändiga förnyelsen. Med Juholt känns det som man har tagit steg 40 år tillbaka i tiden men jag kan förstå att för alla över 65 känns detta tryggt.


Bengt Silfverstrand: Din naivitet i politiska ting är ju väl känd här på s-info. Men att du är så naiv trodde jag ändå inte. Håkan Juholt är demokratiskt vald partiledare och bakom det beslutet står också Östros, Österberg och Sahlin. Då ska det givetvis också ta sitt ansvar och stötta Håkan när det blåser.
Låt nu Österbergs och Östros skallar rulla! Vilka förrädare!!!
Varför ska Östros ljuga och säga att han har förtroende för Juholt? 11% av befolkningen har förtroende för Juholt, det innebär att inte ens hälften av alla Socialdemokrater har förtroende för honom.

Att han t ex ljugit för partistyrelsen gör ju att ingen vettig människa kan lita på honom.


Bengt Silfverstrand: Det är ingening annat än kvalificerat trams att hänvisa till den typen av opinionsundersökningar, gjorda i ett läge då det värsta mediadrev sedan Sahlins tid drabbat en socialdemokratisk partiledare. Håkan har inte ljugit för sin partistyrelse. Den här typen av inlägg får du ägna dig åt på egna hemsidor. Här platsar de inte.
http://www.metro.se/nyheter/reinfeldts-barnflicka-arbetade-illegalt/ObjgaC!06_1729-32/

Här har du en av många källor på Reinfeldts barnflicka
Linda Hansson.
Du kan få på Anders Borgs också om du inte orkar googla fram det själv!

Östros och Sahlin ska inte dom bara njuta av livet istället och låta vara..
Det gick ju faktiskt inte så fint för dom så jag lyssnar nog hellre på Juholt.
Dom ger väl igen och känner sig överkörda på något vis.
Trist att det ska ut över hela Sverige.
Per Eriksson: Om det ska bli någon ordning i partiet och Hjuholt ska få en chans kan man ju inte tillåta illojala att uttala sig hur som helst!
Om Östros förkunnat ett ovillkorligt stöd till Juholt hade han gått längre än vad VU gjorde, som givit honom ett villkorligt stöd, något han själv också gjort (han gav sig själv 2 månader, lite snävt kan man tycka).
Och varför skulle Östros göra det? Vad han sagt är att partiets öde ligger nu i händerna på partiledningen, alltså VU:t. Och till detta har han uttalat sitt förtroende. Klart som korvspad tycker jag. Juholt har ju själv dessutom tackat för de goda råden.


Bengt Silfverstrand: Detta är verkligen att hänge sig åt hårklyverier. En slipad politiker som Östros borde verkligen ha förstått vilka kannstöperier som skulle uppstå på grund av hans oklara uttalande. Och som ett brev på posten kom ju också ny ryktesspridning om att Håkan Juholts dagar nu är räknade eftersom ledande socialdemokrater inte uttalar ett klart stöd för honom.
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=52947
Tord Oscarssons blogg.

Morgan Johansson skriver om att moderaterna har starka kopplingar till Carema-läsvärt.

Är det därifrån pengarna kommer eller?
Eller stor hamburgerrestaurang?
Reinfeldt har ju ofta sagt i tv att han gärna äter skräpmat.
Nejmen allvarligt, var kommer pengarna till moderaterna ifrån?

Att Morgan Johansson fortfarande sitter kvar efter att ha ljugit i Reepaluaffären (så att Hjuholt blev utsatt för skam och förtal) är obegripligt.
Bengt! Återigen en bra och relevant analys. Just nu tål partiet inte mer, allt utnyttjas till att undergräva all vår trovärdighet.
Stig-Björn, från din "flyta på korken elfenbenstorn" borde du också fundera lite längre än näsan räcker att all kritik nu utnyttjas till att sänka partiet, det trodde jag faktiskt du hade intellektuell kapacitet att förstå.

I all vänlighet, Lennart
http://www.expressen.se/nyheter/1.2629983/juholt-rasande-pa-osterberg-for-overenskommelse

Leif Andersson här länk om att Juholt definitivt står fast vid att det ska redovisas var pengarna kommer från.

Så var det med det.
Mer och mer liknar detta att det är sårade känslor från dom som varit vana att sitta högst upp.
Men inte gör det längre.
Är det så det ligger till?
Hur som helst vore det fint om detta upphörde nu.

Håller med dig Leif Andersson. Tydligen är pengarna viktigare än demokratin under Juholts ledning. "Håkan Juholt uppges vara ursinnig". Jag går inte på´t. Ilskan beror nog mer på att fasaden spruckit betänkligt. Och vem ska han ge skulden nu tro? Kan bara konstatera att denna checklista passar bara mer och mer in:

http://alturl.com/dvvzg
"För att få delta på http://www.s-bloggar.se är det enda kravet att du sympatiserar med socialdemokraterna och deras politik. Du behöver inte inneha något uppdrag i en socialdemokratisk organisation för att delta på http://www.s-bloggar.se.";

http://www.s-bloggar.se/info/

S-bloggarna har väl snarare blivit ett forum för folk, som hyser så starka antipatier för s, så att det börjat bli obehagligt för partiets sympatisörer att delta. Vad kommer härnäst?


Bengt Silfverstrand: Du har alldeles rätt. Och jag har mot den bakgrunden tagit mig friheten att sanera riktigt rejält i kommentatorsspalten till detta inlägg. Min hemsida ska defintivt inte vara ett forum för sura uppstötningar från personer som hatar socialdemokrater.
Belackarna må säga vad de vill, men jag gör noggranna undersökningar, och tänker stå upp för sanningen, om det så blir det sista jag gör i livet. Jag misstänker att kaoset i partiet har samband med frågan om vinster i vården.

Nu gäller det för vårdbolagen Carema, Attendo m. fl. att bli av med de värsta missförhållandena och få stopp för diskussionerna om vinster i vården. Frågan om vanvård av äldre och stora vinstuttag är två olika frågor. Låt mig säga att det finns inga riskkapitalister som VILL att vårdtagare ska fara illa. De är enbart ute efter att tjäna grova pengar, och kan det ske på ett snyggt sätt desto bättre.

När missförhållandena är undanröjda, helst i verkligheten men åtminstone från förstasidorna, så återstår alltså vinstfrågan. Men den diskussionen kan man kanske klara av med hjälp av smarta konsulter, åtminstone om samtidigt kaos råder i det största oppositionspartiet: "Privata företag som driver vård och omsorg gör ekonomiska vinster av ett enda skäl: de offentliga utförarna driver inte verksamheten särskilt effektivt. Under de dryga år som svenska kommuner har lagt ut vård och omsorg på entreprenad så har entreprenörerna visat att man kanförbättra kvaliteten och samtidigt göra det till en lägre kostnad för skattebetalarna."

http://www.promemorian.se/2011/11/bakom-lopsedlarna-%e2%80%93-den-sjuka-svenska-varden/

Alla tjänar, och då är det väl bara dogmatiska socialister /kommunister som bråkar? Den som bör syn för sägen i det fallet hjälper profitörerna, vill jag påstå. Men jag vill ändå fråga: Om de privata utförarena sitter inne med en så avancerad kunskap, kan de väl sälja den som konsulttjänster till de offentliga utförarna av vården, i stället för att driva vården i egen regi? Men det är väl inte den typen av konsulttjänster, vårdkunnande, som firma PromeMorian sysslar med? Har Morian ens en undersköterskeutbildning?

Debatten blir dessutom splittrad och förvirrad av dålig kunskap i bolagsfrågor hos kritikerna, av vilka en del aldrig har arbetat i privat sektor. Men det är inte lätt att inhämta behövlig kunskap, när man ska hålla flera bollar i luften samtidigt (även kaoset i partiet, och vad som egentligen hände i KU när partistödet behandlades.) Jag läste för en stund sedan att det saknas lagreglering för s.k. nonprofit bolag. Läs då vad jag fann på bolagsbyråns webbplats:

"Ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning är ett särskilt slag av privat aktiebolag. Företagsformen är tänkt för verksamheter som tidigare drivits i offentlig regi, till exempel företag som etableras i privat regi inom hälso– och sjukvårdssektorn. Reglerna syftar till att säkerställa att företagets vinst huvudsakligen stannar kvar i företaget. Regler för företagsformen finns i aktiebolagslagens 32 kapitel och innebär bland annat följande... "

http://www.bolagsverket.se/foretag/aktiebolag/med_sarskild_vinstutd_begransning/

Detta är en helt ny företagsform som trädde i kraft alldeles innan valnederlaget för s 2006. Konsultfirman PromeMorian, som skryter med sina goda politiska kontakter i sin marknadsföring, låtsas som om nämnda lag inte finns. Och den tillträdande alliansregeringen sopade den tydligen under mattan direkt efter valsegern 2006, så att dörrarna öppnades på vid gavel för riskkapitalbolagen. Här kan ni läsa propositionen, överlämnad till riksdagen 25 augusti och undertecknad av Göran Persson, statsminister, och Tomas Bodström, justieminister:

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=37&dok_id=GS03178

När denna lag borde dammas av råder fullt krig inom socialdemkratin, där de olika fraktionerna eldas på med rykten och tidningsankor, och hårda angrepp mot partiledaren.

Exempelvis från Irmeli Krans, vars digra anklagelseakt mot partiledaren är rena kräkmedlet. Och så går debattens vägor höga som en tsunami med besvikna före detta socialdemorkater som åklagarvittnen. (Få se nu om moderator spärrar mig permanent för att jag skrivit hur jag upplever anklagelseakten ifråga.)
http://annikahogberg.blogspot.com/2011/11/grasrotternas-ilska-ar-befogad.html

Annika Högerg som skriver så mycket klokt ställer frågan till dom som kan tänkas känna sig träffade.

var det värt allt dett för att sticka kniven i ryggen på Juholt?
Jag håller med henne.

Är det så att det varit svårt för somliga inse att dom inte längre hade mest att säga till om?
Vansinnigt tragiskt för resten av Sverige i såfall.
Men mest tror jag det var nödvändigt detta för att blåsa ut oväder och jag tror det blir som det ska med formationen till sist .
När alla dessa starka starka krafter samlas mot alliansen.
Så kommer att ske, vänta lite bara, det är det som håller på att hända. Uppladdning-anfall-oppositionsattack!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13973755.ab

Nästa gång Stig-Björn Ljungren som du uttalar dig i aftonbladet kan du ju nämna alla dom bloggar som uttrycker stort stöd för Juholt!

Det vore bättre för sossarna och även bra för Juholt!
Stödet för Håkan växer De fortsatta attackerna mot honom tjänar här som exempel på människors dömande i kontrast mot Guds nåd:

"Håkan Juholt. Han har bett om förlåtelse och han har åkt på försoningsturné, men han är ändå dömd i människors ögon. Så är det inte när vi kommer till Gud. När vi ber Gud om förlåtelse, då blir vi förlåtna. Och synderna drar han inte upp gång på gång... "

http://www.apg29.se/index.php?artid=7137

När du har läst denna betraktelse, ska du klicka på rubriken Marie & Joel näst längst upp till vänster.Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM