TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

"Din broder har kommit hem, och då nu din fader har fått honom välbehållen tillbaka,  har han låtit slakta den gödda kalven.......Men nu måste vifröjda oss och vara glada, ty denne din broder var död, men har fått liv igen; han var förlorad men är återfunnen." ( Lukas 15:11-32.)

 

Jomenvisst är han återfunnen, i vilket skick, förmäler inte historien, men jag har fullt förtroende för Tord Oscarsson, när han i sin blogg http://www.s-infose/page/blogg.asp?id=515&logg=52726 meddelar att han haft ett samtal i Härnösand med Stig-Björn Ljunggren i vilken denne uttalat sitt förtroende för Håkan Juholt, "i kampen att komma ifrån nedvärderande drev och låga opinionssiffror."  Det är självfallet av stort värde att "en tung s-källa" har kurage att göra en Canossavandring och nu ställa upp för partiet

 

Jag högaktar också Tord för hans osvikliga tålamod och kampvilja.  Det är precis vad som behövs i nuvarande situation där en politisk motoffensiv mot både drev och internt gnäll nu kräver alla socialdemokratiska opinionsbildares medverkan.

 

Och även om jag inte kan lova  Stig-Björn någon gödkalvsmiddag, så är han välkommen även hit till Skånes Guldkust för att avnjuta en lättare måltid och ett samtal om socialdemokratins framtid.

 I går besökte jag ABF på Sveavägen i Stockholm. Där höll Håkan Juholt ett bejublat tal ackompanjerad av många och starka applåder. Sin vana trogen höll Håkan sitt upplyftande tal utan att någon gång behöva titta i något manus. Imponerande! Därmed blev budskapet särskilt levande. Med tanke på det otroligt fula drev - som man bedrivit mot honom - visade HJ en fantastisk styrka i argumentationen. Och då han berättade om vilka frågor han skulle ställa till Reinfeldt, fick han ett extra starkt bifall från åhörarna. Juholt sa att han skulle utmana statsministern till många debatter. Vår partiordförande brinner av revanschlusta. Han har en enastående förmåga att elda få de församlade till att se framtiden an med optimism.


Bengt Silfverstrand: Du gör exakt samma iakttagelser som jag själv då jag mött Håkan Juholt på ett välbesökt möte i Landskrona. Det är just en sådan ledare socildemokratin behöver, en person som har utstrålning och på ett språk som alla förstår kan förklara även ibland komplicerade politiska skeenden.

Om sedan Håkan får möta Fredrik Reinfeldt ett antal gånger, ja då är jag övertygad om att hans fötroende i folkopinionen också kommer att stiga markant. Sen är jag förstås inte säker på att Reinfeldt kommer att anta utmaningen, men i längden blir det sannolikt oundvikligt.
Den mest avskyvärda historien i Nya Testamentet är Den Förlorade Sonen. Det är slavmoral, underkastelse och legitimerad parasitisk.
Dick är det sent som Tord skriver, jag tycker vederbörande bör sitta kvar. Det har jag tyckt hela tiden. Däremot finns det väääldigt många som inte tror han har en sportkeps. Men även de avvaktar. Men vad tjänar att byta nu? Till vadå?
I brist på bröd får vi äta limpa. Och en viss charm har han. Med en politisk linje fastlagd får vi veta om det är värt att satsa på. Går det så går det, som prästen sa när han låg med pigan...


Bengt Silfverstrand: Den kulan visste tydligen var den tog. Men börjar inte dina vandringar påminna lite om Janne Vängmans väg hem efter lördagsdansen. I ena stunden är Håkan J ok. I nästa ögonblik (se kommentar nedan) är han en luftlandsatt rookie.

Är det inte dags att bestämma sig? Gäller den till Tord uttalade pro-Håkan-linjen eller är det
Expressengnället som är din linje?
För er som vill gå till läggen, så här skrev jag strax innan det kulminerade:

http://debatt.svt.se/2011/10/12/juholt-socialdemokraternas-grekland/

Det är ganska hållbart fortfarande.


Bengt Silfverstrand: Ja, det gäller ju för räven att ha många utgångar ur grytet. Alltid kan han väl hittat något hål att slinka ut igenom....
SBL: ja, det är kanske många av oss som har ett "hål i huvudet" men det finns en viktig skillnad: vi avsatte ingen s-ledare för att få sedan tillträda samma position. Vi vill inte heller "visa vägen" på ett pretentiöst sätt för andra till framtiden. "Har man hål i huvudet" så får man skriva på s-bloggar isf att ha högre maktpolitiska ambitioner. Detta bör gälla alla med någon insikt av självkritik.


Bengt Silfverstrand: Som sagt, vissa skapar många hål för att kunna laga efter lägenhet när reträttvägar behövs....
Äntligen har sonen Stig-Björn kommit hem.
"Jag kommit hem, jag vilsen var,
Var blind, men nu jag ser."
Vi stå härligt enade bakom vår ledare.

Det blir en härlig seger 2014!!


Bengt Silfverstrand: Tycker jag med, men huruvida Stig-Björn är hemkommen råder det ju åter ovisshet om, som framgår av hans kommentarer här.
Om jag förstår dig rätt Stig-Björn så vilar "villkorlig dom" över Håkan Juholt vidare, nu i form av tid, minst till våren enligt "Plan B" som nu har till uppgift att hålla låga siffror över angiven tid, minst. Tror det bättre är att även stänga allt snack över "Plan B" och istället använda munnen till gödkalv.


Bengt Silfverstrand: Ja, du har gjort rätt tolkning. Stig-Björn har alltid en finger i luften strax utanför fönstret...
Ett annat sätt att uttrycka det - har ett parti valt en partiledare får de också ta ansvaret för sitt val. I det här fallet luftlandsattes en rookie mitt i en medialiserad värld av predatorer. Då är det bara att följa de valda omständigheternas logik. Den som tar hinhåle i båten får också ro honom i land. Det är långt till nästa val dessutom.


Bengt Silfverstrand: Frågan är bara vem som är hinhåle i sammanhanget och åt vilket håll Stig-Björn ropar land i sikte...
Det som förvånar mig , när jag läser många S-bloggar är att det visserligen diskuteras flitigt vadf som bör göras och vilken väg som är den rätt för S, men det som förvånar mig är att en sån stor del av S-debatörerna "skyller" S relativa "misslyckande" i val och opinionssiffror på : Elak media, ojust regering, interna " Judas" etc.
Kan , jag säger bara kan det inte vara så att väljarna idag inte anser att S är lika relevanta i dagens samhälle som för 40 -år sedan. kan det vara så ( i alla fall delvis) att S är ett "omodernt" parti som inte går i takt med väljarkåren.
Att klaga på media etc. måste i vilkket fall som helst vara enormt icke konstruktivt


Bengt Silfverstrand: Då läser du bloggarna som f-n läster bibeln vilket många säkert misstänkt. Om väljarna anser socialdemokraterna tillräckligt relevanta får vi se vid nästa val. Medikritiken i sammanhanget gäller överdrifterna och de rena lögnerna. Det är solklart att folk tar intryck av vad de hör och läser och om en lögn upprepas tillräckligt ofta, så uppfattas den av många till slut för sam. Det är samma enkla logik som när någon spottar upprepade gånger på en sten - då blir den oåterkalleligen våt.
ja bengt. jag har uppenbarligen missuppfattat S-Bloggarna helt. ber om ursäkt . Min "kritik" var som när f-n läser bibeln-jag msstolkar allt-sorry


Bengt Silfverstrand: Ja, åtminstone missuppfattar du en hel del. Men du är välkommen tillbaka med att diskutera sakfrågan.
Det är alltid med en öppen och ärlig debatt. Vi bör eftersträva att det är högt i taket i vårt parti. Däremot ska vi aldrig godta krypskyttar. Då partiledningen uttalar sig ska det bygga på - meningar som fått brytas mot varandra - men där besluten fattats på demokratiskt sätt. Och därmed bör diskussionen ( eller "gnället") vara avslutad i varje fråga. Ett parti ska vara som en familj.


Bengt Silfverstrand: Delar helt din uppfattning. Hoppas dina kloka ord också når de krypskyttar som på dessa bloggsidor fortfarande håller på att idissla kring Håkan Juholt.
Det är alltid uppfriskande med en öppen och ärlig debatt!


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst är dt så!
Jag håller med Sven-Erik Forsen och det är skillnad på högt i tak och att ringa in krypskytte.


Det går att vinkla saker så snirkligt så att det liksom inte ska märkas när kniven gled in.
Sånt gillar ingen.
Nog om det.Heja Håkan Juholt!

Om jag tar upp Bengts bloggämne så är det beroende på Tord Oscarsson och hans ord,SBL får ytterligare ett benefit of a doubt.
Tord Oscarsson tror jag dom flesta respekterar,jag har sett även motståndare skriva att dom gillar honom skarpt.
Integritet och ärlighet,optimism lyser på hans blogg.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM