TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Som redan framgår av min startsida är jag en hängiven beundrare av Helsingborgs IF - HIF - som redan igår när det återstår tre omgångar av årets fotbollsallsvenska kunde utropa sig till årets svenska mästare i fotboll.  Detta sedan laget besegrat GAIS på  bortaplan i Göteborg med 3-2 samtidigt som närmste konkurrenten om seriesegern, AIK, bara lyckats spela oavgjort 1-1 mot Malmö FF.

 

Glädjen stod högt i tak inte minst här i Viken, där Rasmus Jönsson, HIF-stjärnan som för  bara någon månad sedan blev proffs i tyska Wolfsburg, hade sitt hem, nära mitt eget.

 

Samtidigt som jag gläds över HIF:s serieseger och innerst inne egentligen aldrig tvivlat på att det skulle gå vägen den här gången vill jag bekänna att jag tillhör lagets kärleksfulla  kritiker.  I den andan skickade jag en insändare till Helsingborgs Dagblad, i vilken jag kritiserade ledningens "massförsäljningar" av spetskompetenta spelare mitt under allsvenskans slutspurt.  Men på det örat ville tidningen inte lyssna.  I stället lät man publicera en stort uppslagen artikel där det förvisso framskymtade att det förekommit kritik och till och med krav på ledningens avgång men där i stället underdånigheten gentemot HIF-ledningen var det bärande temat.  Inte en enda kritisk röst tilläts framträda.

 

Jag vill understryka att jag är fullt införstådd med de  spelregler  som idag gäller i elitfotbollen och där Sverige spelar på den internationella marknadens villkor.  Detta innebär emellertid inte att man behöver sälja spelare i parti, när man har en serieseger inom räckhåll.  Och inte hade då heller varit helt fel att säga till unga lovande spelare, med goda framtidsutsikter på internationella spelarenor att "vi har full förståelse  för din vilja att pröva vingarna i någon utländsk liga.  Men vi vill ta dina tjänster i anspråk fram till säsongens slut, nu när vi har serieseger i sikte.  När spelarfönstret öppnas igen i januari, så önskar vi dig lycka till i en proffskarriär ute i  Europa."

 

I verkligheten förhöll det sig så under dessa dagar att klubbchefen Paul Myllenberg i praktiken fungerade som försäljningschef och åkte land och rike runt och förhandlade om spelarförsäljningar, medan sportchefen Jesper Jansson åkte land och rikte runt för att köpa spelare i syfte att möjligaste mån försöka fylla igen luckorna efter spelarförlusterna.

 

Mot de här närmast hazardbetonade excesserna framstår naturligtvis HIF-lagets samlade insats som särskilt beundrandsvärd.  Och förutsom spelarinsatserna måste tränarteamets - med Conny Carlsson i spetsen - förmåga att komponera ihop nya mestadels vinnande lag inför varje ny serieomgång särskilt framhållas.

 

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM