TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Personerna:

Benjamin "Beauty" Cocktailparty - personvalskonsult, djupdykare och kändisnavelskådare.

Tarzan i Tierp - skatteavvecklare, klättrare, vårlöksodlare, besserwisser (enligt egen utsago och nätverksentusiast.

Janus Ansikte: Fd EU-parlamentariker, Saltkristallavvecklare och ordf. för socialdemokraterna i Ladonien.

Ivan den förskräcklige- tror på  politiken.

Rambo Rimfrost - mer eller mindre läraktig elev.

 

Beauty: Jag ber hundra gånger om tusen, för att jag under en längre tid inte kunna sköta mitt uppdrag som rektor för Personvalsskolan.  Men sedan jag nu klarat av mitt möte  med Thailands nya premiärminister, så gör jag avstickare till hemlandet och med mig i bagaget har jag  ett häftigt förslag - en riktig politisk kioskvältare.  Spänn fast säkerhetsbältena!

 

Ivan:  Välkommen hem, Beuaty, det var  så länge sedan vi såg dig här i Svedala att vi nästan hade  glömt  hur du ser ut.

 

Tarzan:  Men för böveln, kläm nu fram med ditt förslag.  Socialdemokratin har länge famlat i blindo.  Nu är det dags att gå till offensiv.

 

 

Beauty: Där sa du ett sant ord, Tarzan och det här  förslaget passar som hand i handske.

 

Rambo: Är det så skarpladdat att man måste ha skyddshandskar på?

 

Beauty:  Det kan du ge dig f-n på!  Hören nu upp ordentligt.  Jo, som ni vet har ju borgarna bestämt sig för att halvera momsen på löjrom, sjötunga och oxfilé provencale.  Allt för att det ska bli billigare för låginkomsttagare att gå på krogen och fler ska kunna anställas som stekvändare. Och eftersom miljöpartiet lovat stödja  b-alliansen så kommer ju förslaget att gå igenom och då tycker jag  det är bättre att förekomma än förekommas.

Och förresten, vad är det för halvmesyr att bara halvera momsen på maten.  Folk behöver väl för höge Farao något att skölja ner krubbet med.  Och eftersom maten nu blir billigare på krogen så kommer folk förstås att äta mer och då säger logiken också att det behövs mera "sköljdricka".  Pojkar vi tar tjuren vid hornen och föreslår ett nytt RUS-avdrag, d v s  att momsen på vin, sprit,  öl och annat dryckjom halveras och att halveringen i form av ett avdrag sker vid sittande bord, d v s vid betalningen av notan.

 

Janus Ansikte:  En lysande idé.  Jag  ställer upp direkt.  Men vad har du mer i bagaget, Beauty?

 

Beauty:  Jo, detta  är  som jag  ser det bara ytterligare  ett steg mot en momshalvering av  hela samhället.  Det blir ju bara krångligt och byråkratiskt om vi ska ha olika momssatser.  Så min långsiktiga strategi går ut på att momsen ska halveras inom åtminstone hela tjänstesektorn, alternativt att RUT, ROT och RUS-avdragen utvidgas till att gälla allt från hårklippning, massage, manikyr till hundpromenader, kattkliande, golfutrustningar, medlemskap i jaktsällskap och frimurarordnar.

 

Ivan:  Du är f-n i mig inte riktigt klok, men kör i vind, förslaget tycks ha sådan sprängkraft att hela b-alliansen riskerar att flyga i luften.  Och en sådan seger kan vara värt en halveringsmomsmässa.

 

Rambo:  Jag hänger med.  En personvalsskola som för en gångs skull är helt överens är det nya seklets första verkligt stora sensation.

 

Beauty:  Då ställer jag proposition på mitt förslag. Kan Personvalsskolan ställa sig bakom förslaget att momshalvera hela samhället med RUS-avdrag och hela tjänstesektorn som första steg?

 

Alla:  (Ett rungande) Ja!!!!

 

 Måste vara skönt att få skriva av sig och riktigt håna partikamraterna, för de skrattar väl inte riktigt lika gott åt detta som du gör?


Bengt Silfverstrand: Stackars Eriksson som ständigt går och hänger med huvudet och har så svårt att förstå att det här rör sig om satir och ironi riktad mot dem som tycker det är helt i sin ordning att välbeställt folk som har råd att betala sin städning etc. själv måste begära hjälp av skattekollektivet.
Grattis Bengt,

Ni är värdiga mästare, så ska en slipsten dras.
För övrigt är min enda koppling till er är att jag mellan 1968-69 gick på samma skola, Rödsleskolan i Oskarshamn, som er tränare Conny Karlsson.
Så lite delaktigt i HIF:s viktoria faller även på mig.


Bengt Silfverstrand: Hej Lars,

Tack för gratulation och uppmuntran. Visst är vi (är HIF-medlem sedan många år) värda mästerskapet. Och detta trots att "marknadsnissarna" i HIF- ledningen spelade hazard och sålde ut stora delar av spetskompetensen. Detta höjer ytterligare själv spelarprestationen.
Jag tyckte iallafall det var kul,den läste jag idag i a.f om att det var flera svenskar som nyttjade sina rotavdrag
utomlands,fullt möjligt inom EU,för att renovera sina semesterhus.Det kändes inte så jobbskapande i Sverige alls.Inte fas tre heller och inte skattesänkningar i all oändlighet heller.Utanförskapet har dom slutat tala om
Här får du lite mer kultur,jag håller lite koll på vad owatunes gör,efter social security och älskade grannlandet vårt.Den här har han också fått till,Povels gamla webdesigner,en utopi om fred.
http://www.youtube.com/watch?v=Pb7svelJP7c
ha det gottBengt Silfverstrand: Hej Mia,

Har också tagit del av den "svindel" med rotavdragen som består i att de exporteras utomlands och ger mer eller mindre besuttna människor att på det svenska skattekollektivets bekostnad renovera sina semesterhus. Detta är rent ut sagt skandalöst!
Dels läste jag i a.f ska det stå,inte den.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM