TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lyssnade för en  stund i SVT:s morgonnyheter på Gunnar Gerestav, en av de 33 personer som tvingats sluta sitt arbete på regeringskanliet.  Efter 15 år som vaktmästare blev han i vintras uppsagd.  Han hade fått problem med ryggen.

 

Ställ behandlingen av Gerestav och hans arbetskamrater på regeringskansliet mot Reinfeldts, Borgs och b-regeringens retorik.  Läs t ex regeringsdeklarationen som är full at floskelbetonad retorik om hur viktigt det är att hålla ihop landet i en ekonomisk kris.  Gång på gång har denna regering talat sig varm för hur viktigt det är att värna tryggheten på den svenska arbetsmarknaden.  Men när det kommer till praktisk gärning då sticker den gamla borgskrerliga bockfoten fram.

 

Då sparkar man skrupelfritt ut de människor som har svårast att hävda sig på arbetsmarknaden. På grund av ålder, funktionshinder och facklig aktivitet.  Nu är Gerestav och flera av hans  arbeskamrater kasserade och det är inte alls orimligt att han gör kopplingar till svunna tiders ättestupa.

 

I skarp och positiv kontrast till de mediajournalister som igår ställde mjäkiga och inställsamma frågor till finansminister Anders Borg ( ta t ex Kersin Holms och Anders Lindqvist ledande frågor till Borg) gör nu SVT:s "Uppdrag granskning" ett närgånget reportage om b-regeringens personalpolitik.  Den visar bl a att nära hälften av det dryga trettiotal som sas upp har varit sjuka eller haft någon form  av  arbetshandikapp de senaste åren.  Tolv personer har uppgett att de innan uppsägningen varit i någon form av konflikt med sin chef.  Fem har varit fackligt aktiva, och i genomsnitt hade uppsagda jobbat där omkring 16 år.

 

När en regering pressad av yttre och inre omständigheter - det internationella konjunkturläget resp inre spänningar i regeringsfamiljen och ställd inför uppenbara risker för röstnederlag i riksdagen -  bäddar in sin innersta politiska vilja och ideologi i rödluveretorik, då har vi anledning att vara vaksamma.

 

Den omänskliga behandlingen av personer inom den egna verksamheten visar i verkligheten vems intressen regeringen Reinfeldt företräder.

 

Samtidigt kan vi konstatera att den stort uppslagna och färgganna ballong med vilken regeringen Reinfeldt byggde all sin auktoriet - arbetslinjen - nu definitivt spruckit.  Drygt en miljon svenskar befinner sig fortfarande i det utanförskap, som den borgerliga regeringen lovade att avskaffa.Jag har först nu haft möjlighet att läsa kommentarerna till denna blogg. Jag delar uppfattningen att Bertil Lunds inlägg var ett lågvattenmärke och har därför strukit hela meningsutbytet. Den typen av inlägg får inte förekomma på denna blogg.
Har verkligen Reinfeldt sagt till sjuka och arbetslösa
"släng er i väggen...."

Får man uttrycka sig så grovt?


Bengt Silfverstrand: Detta ska självfallet uppfattas synmboliskt och syftar på regeringen Reinfeldts mer eller mindre hänsynslösa behandling av regeringskansliets egna anställda. Den som dessutom hade möjlighet att avlyssna gårdagens "Uppdrag granskning" kan konstatera att uttrycket har full täckning.
Bertil,
Du bör nog tolka citationstecknen som en dramatisering i det här fallet. Det förekommer rätt så ofta.


Bengt Silfverstrand: Inte mer dramatiskt än den fakta byggda dramatik som skildrades i gårdagen "Uppdrag granskning".
Henrik Vallgren - 22 september 10:52, 2011
Jasså i det där fallet.

Det som är citerat ska vara rätt återgivet, så är Svenska skriftspråket, hur jag sedan tolkar Bengts citering har inte med saken att göra.

Det är hur skrivreglerna är som vi måste utgå ifrån.

Det skickar märkliga signaler att folk som arbetat blir behandlade såhär.
Inte minst till oss som företagare,vi har en anställd med nackskada som jobbat länge i ett fysiskt tungt jobb.Vi kunde åtgärda rent ergonomiskt ganska mycket för att undelätta och hon trivs bra och uttrycker väl vad hon klarar och inte.
Vi kämpar verkligen för att ha henne kvar,fast jag ibland tänkt att det blir effektivare om jag gör det själv.
Så det här skickar märkliga signaler om dom som får vara med och inte.Jag ska se uppdrag granskning vid tillfälle.
I den statistik över det minskade utanförskapet på 37000 ca-ingår inte fas tre som arbetslösa?
Jag kan inte se att dom ingår i vettiga arbeten och har vettiga avtal utan bara skyldigheter.Så dom finns kvar i utanförskap.
Som det var förr-skyldigheter-inga rättigheter.
Det var därför arbetarepartiet socialdemokraterna bildades.Det är därför det är och förblir arbetarpartiet.
Hur många ingår i fas3?
Bengt Silfverstrand: Visst skickr det märkliga signaler, när en regering som senast i nyligen avlämnad regeringsdeklaration försöker göra ett stort nummer av att vara sammanhållningens och solidaritetens främsta förekämpar, behandlar äldre, sjuka och fackligt aktiva inom den närmaste verksamhetssfären på detta skamliga sätt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM