TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår lördag genomfördes  en manifestation på Gustav Adolfs Torg i Malmö mot nedskärningar inom sjukvården.  Akutöverläkare Per Björgell som avgick i protest mot dessa nedskärningar gav ett kraftfullt vittnesbörd om vart vi är på väg, när snålheten får bedra visheten och patientsäkerheten därmed hotas.

 

Ledorden för manifestationen var

LYSSNA TILL VÅRDPERSONALEN!

LYSSNA TILL MEDBORGARNA!

SATSA PÅ VÅR GEMENSAMMA VÄLFÄRD

 

Det kan ligga upp till tjugo personer på akutmottagningen och vänta på att få träffa en läkare.  Ökad belastning på akutmottagningen i Malmö beeror på en underfinansierad primärvård.  Det saknas allmänläkare och man stänger jourcentraler.

 

Läget med underfinansierad sjukvård och hotad patientsäkerhet är inte bara specifikt för Malmö och borgerligt styrda Region Skåne.  Denna situation torde återfinnas på många håll i landet

 

Nätverket Gemensam Välfärds manifestation och överläkare Per Björgells varningsklocka fick stort genomslag i gårdagens SVT-sändningar.  Men här på s-info är det dödstyst om ett av våra allvarligaste samhällsproblem, avlövningen av vår gemensamma välfärd.  Här är flera skribenter i stället upptagna av  de  senaste opinionsmätningarna, nyheter som var och en av oss kan ta del av i media, resp gnäll över hur jobbigt det är att vara socialdmokrat.

 

Gå in på Nätverket gemensam välfärds henmsida - http://www.gemensamvalfard.se/

 och ta del av hur det ser ut i verkligheten i dagens Sverige.  Gå sedan ut på gator och torg, på arbetsplatser och i bostadsområden och gör gemensam sak med "Gemensam Välfärd"  och protestera mot de tilltagande orättvisorna i välfärdslandet Sverige.  Framför sedan era synpunkter till Håkan Juholt och den socialdemokratiska riksdagsgruppen.  Här finns ett alldeles utomordentligt underlag för en socildemokratisk offensiv mot tilltagande orättvisor och ökande klyftor i vårt svenska samhälle.Tycker även man ska genomföra en undersökning där man kollr hur unga använder RUT.
Används RUT-avdraget för att få uppstädat efter fyllefester ,ex.
Där den gamla grannen får besväras av festens oljud samtidigt som denne granne ej har råd nytta RUT-avdrag.
Hur är det med detta. Sak RUT användas för städning för ungdomars festande.
Detta lär öka dessutom nu när även Krogmomsen sänks.


Bengt Silfverstrand: Det är ett bra förslag. RUT-avdragen innebär i praktiken att en grupp huvudsakligen välbeställda som skulle ha råd att betala sin städning själv, skjuter över en del av betalningen på skattekollektivet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM