TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Visst är rubriken provokativ men vad jag menar är att finansminister Anders Borg med den position han har i svensk ekonomi gör Sverige och den svenska ekonomin en stor otjänst när han målar fan på väggen om den svenska ekonomin och därmed sprider alltifrån oro till panik bland svenska hushåll och företag.

 

Ola skriver klokt på detta tema i sin dagsblogg - http://www.socdemola.blogspot.com/2011/08/anders-den-skramlande-tunnan-borg.html?

 

Borgs mörka palett och de recept han nu föreskickar för att möta en ekononomisk kris står i bjärt kontrast till vad de flesta proffsekonomer förespråkat.  Det är de gamla högermedicinerna som skrivs ut, när ekonomin backar då ska patrasket klä sig i tageskjorta.  I stället borde alla erfarenheter från tidigare nedgångsperioder tala för att staten använder sina  resurser för att hålla uppe efterfrågan, något som också ekonomerna av facket samfällt rekommenderar.

 

En alldeles dagsfärsk följdreaktion på den Borgska dvärgalåten kan vi notera i storbanken Nordeas beslut att skära ner personalstyrkan med 2 000 personer.  Ett alldeles vanvettigt beslut i en begynnande konjunkturnedgång.  Så kan bara en institution som saknar allt ansvar både för sin personal och för den samhällsekonomi, som man faktiskt kan påverka, handla.  Men vad är  det för njugghet frågar sig kanske någon.  Nu stiger ju kursen på aktien och aktieägarna blir glada.....

 

Proffsekonomerna har  som sagt talat och de dömer fullständigt ut Anders Borgs och b-regeringens krisrecept.  Nu ankommer det på den politiska oppositionen med socialdemokraterna i spetsen att visa politisk handlingskraft och när budgetmotionerna presenteras i början av oktober  redovisa alternativ som innehåller mera av framtidssatsningar och mindre av kontraproduktiva utsvettningsåtgärder.

 2011-08-30, 15:58  Permalink
Andra bloggar om:  


Nu ser vi fram emot både budget och skuggbudget, så at vi får se hur många promille av BNP som skiljer Borgs svältkost från S offensiva satsning ur krisen!

Bengt, om du vågar gissa, hur många promille tror du skiljer?


Bengt Silfverstrand: Spekulera kan man ju alltid. Jag avstår i nuläget från detta men kan försäkra dig om att jag kommer att vara oerhört kritisk om socildemokratin inte orkar lägga fram ett alternativ som klart skiljer sig från högeralliansens.

Tvärtom. Det är välkommet att bankerna reducerar
antalet personer som sysslar med utlåning!
Det är ju en upprörande nyhet att antalet bank-
anställda svällt under den tid bankerna tillåtits
ha otillräckligt eget kapital.Bengt Silfverstrand: Det kan förvisso vara motiverat att reducera bankpersonalen, men det är inte särskilt intelligent att göra stora kap under lågkonjunkturer.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM