TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Härtill nödda och tvungna har moderaterna kallat till presskonferens för att kungöra att man nu skjuter det femte jobbskatteavdraget på framtiden.  Ställda inför ett nesligt röstnederlag i riksdagen är detta inte något som bör ge anledning till förvåning.  Hänvisningen till det ekonomiska världsläget som man upphöjer till världsomspännande finansiell kris, trots att det dessbättre ännu rör sig om finansiell oro och turbulens, vilken kan motverkas av kloka politiska åtgärder från inte minst EU:s sida, är naturligtvis huvudsakligen taktiskt betingad och har ingenting med statsmannakonst att göra.

 

Troligen kommer b-regeringen i sitt fortsatta taktiserande också, åtminstone tillfälligt, att inte nu genomföra den helkorkade, för att uttrycka sig folkligt,

halveringen av restaurangmomsen. Att däremot avstå från att sänka pensionärsskatten är något som socialdemokraterna kraftfull måste opponera mot.

 

Det är ett grundläggande rättvisekrav att pensionärer inte ska betala mer i skatt än löntagare, eftersom pension är intjänad lön och här har socialdemokraterna ett viktigt förtroendekapital att förvalta.  Att sedan ett första steg mot likvärdig beskattning får anpassas efter vad ekonomin tillåter är en annan sak.

 

Bortsett från att pensionärsskatten inte nämndes i Tommy Waidelichs kommentar  till det moderata skatteutspelet, så var hans uttalande konkret och väl avvägt.  "Vi behöver nu inte fler skattesänkningar som försvagar de offentliga finanserna, utan investeringar som stärker  vår konkurrenskraft."

 

Principiella uttalanden och angivande av färdriktningen är vad man kan begära av det ledande oppositionspartiet på det här stadiet.  Att börja tjafsa om ett detaljerat socialdemokratiskt alternativ vid den här tidpunkten är något som borde överlåtas till borgerliga sosseätare.  Socialdemokraterna har vid upprepade tillfällen deklarerat man i stället för skattesänkningar kommer att använda det befintliga ekonomiska utrymmet för sociala och infrastrukturella investeringar.

 

När det är dags att lägga fram sin budgemotion om någon månad, ja då, men först då kan man kräva att socialldemokraterna mera exakt redogör för vilka investeringar och satsningar det handlar om.

 

Lugn vilar sjön, när det inte blåser.....

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM