TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

GIFO avslöjar: 8 av 10 LO-medlemmar

positiva till fackets stöd till socialdemokraterna

Tycker du det är värt att stödja socialdemokraterna

med sex kronor av din fackavgift för att partiet vill slå vakt om

ersättningarna vid sjukdom och arbetslöshet och värnar om

din trygghet på arbetsplatsen genom att slå vakt om kollektivavtalen?

 

Ja svarar 8 av 10 LO-medlemmar i en enkät som i dagarna genomförts i en sydsvensk kommun av Gatufrågeinstitutet för Opinionsundersökningar – GIFO.  Institutet har ”haffat” ca. 500 personer på gatan och framför köpcentra, varvid ca. 90% av de tillfrågade svarat direkt.   Svarsbortfallet är med andra ord mindre än vid de traditionella telefonintervjuer som bland andra SIFO tillämpar.

 

På frågan om den vetenskapliga halten i undersökningen, svarar institutets chefsanalytiker.

Eberhard von Kätting att den är helt jämförbar med SIFO:s och övriga opinionsinstituts kriterier.  Och han tillägger: SOM MAN ROPAR I SKOGEN FÅR MAN SVAR…….2006-04-10, 10:36  Permalink


SIFO har för svt Rapports räkning genomfört en stor undersökning om just det du skriver om.

Drygt 60 procent av fackets medlemmar visade sig då vara starkt kritiska till LOs stöd till socialdemokraterna, 24% var positiva, övriga hade ingen uppfattning. Detta är helt säkert en mer trovärdig bild än den du förmedlar.

Frågan man med fog kan ställa sig är om fackföreningsrörelsen korrumperar den politiska makten genom generösa ekonomiska bidrag - handlar det helt enkel om en form av lagliga mutor?

Skulle sådana bidrag i andra länder betraktas som moraliskt tvivelaktiga? Det är nog ganska troligt.


Bengt Silfverstrand: Ja, mycket ska man läsa innan ögonen faller ihop!
Har du verkligen inte förstått ironin i mitt inlägg.

Har du aldrig hört ordspråket: Som man ropar i skogen får man svar...

Har du aldrig begripit att LO stödjer det socialdemokratiska partiet, därför att de för en politik som gagnar de breda löntagarintressena?
Ibland så hugger kobran snabbare än tanken :)


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst är det så!
Visst, har man inga argument från verkligheten så får man skriva små sagor som man kan hänvisa till. Den här var ju faktiskt nästan rolig, med "GIFO" och "von Kätting"!

I verkligeheten däremot, är allt färre LO-medlemmar socialdemokrater, och allt färre arbetare är LO-medlemmar. Så det gäller väl att fortsätta skicka iväg deras pengar till Partiet medan man kommer undan med det.

Om LO menade allvar med att respektera sina medlemmar så kunde de ju fråga dem, t.ex. när de betalar sin medlemsavgift, vilket parti som deras pengar ska skickas till. Då slipper vi blanda in både SIFO och "GIFO".


Bengt Silfverstrand: Beslut om ekonomiskt stöd till socialdemokraterna tas i demokratisk ordning på medlemsmöten. Själv deltog jag som exempel på ett sådant möte med Kommunalarb.förb. sektion i Höganäs för några veckor sedan. (drygt 100 deltagare). (Mötesordföranden redogjorde klart, tydligt och utförligt på vilka grunder sektionen föreslog stöd till socialdemokratin.

Mötet ställde sig därefter utan reservationer bakom beslutet att ge bidrag till det socialdemokratiska partiet som bl a arbetat för att kommunens egna förvaltningar alltid ska få lämna anbud, i konkurrens med privata entreprenörer, något som den borgerliga majoriteten har röstat ner. Samma borgerliga majoritet har motsatt sig att kollektivavtal alltid ska finnas hos de privata entreprenörer som antas. Mot denna bakgrund bör nog ingen vara förvånad varför det känns naturligt för kommunalare att stödja socialdemokratin.
Översta kommentaren säger att bidrag från LO till SAP är tvivelaktigt, eller dylikt.

Jaha, ungefär lika tvivelaktigt som Svenskt Näringslivs stöd till de borgliga.


Bengt Silfverstrand: Intresset ljuger som bekant aldrig. Därför är bidrag från LO till det socialdemokratiska partiet fullkomligt logiska. Socialdemokraterna bedriver en politik som ligger i det stora löntagarflertalets intressen.

Med samma enkla logik är det fullt naturligt att Svenskt Näringsliv stödjer de borgerliga partierna. Allt i de heliga vinsternas och bonusarnas intressen.
Kalle:
"Översta kommentaren säger att bidrag från LO till SAP är tvivelaktigt, eller dylikt.
Jaha, ungefär lika tvivelaktigt som Svenskt Näringslivs stöd till de borgliga."

VI - folket - låt oss sätta stopp för detta ofog! Rösta bort politikerna!

Det är påsk - rensa bort äggen!
Bengt Silfverstrand: Se svar till Kalle K.
Till Bengt!

Du säger att socialdemokratiska partiet är den part som företräder den breda massan. Vem säger det? Du? Vilka demokratiska belägg har du för det?

Socialism blir farligt när individer låtsas företräda majoriteten, tror du inte V och syndikalisterna säger samma sak? Kolla vad s har för % i väljarstöd, knappast över 50% eller hur?

Skall du ta bort detta inlägg oxå? Visst blir politik jobbigt när man inte kan motbevisa sin motport? Glad påsk kamrat!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM