TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Under rubriken "Regeringen får stryk" kommenterar "Oavhängigt borgerliga" Helsingborgs Dagblad - www.hd.se den borgerliga regeringens nya nederlag om Fas 3, där arbetslösa får arbeta utan lön och utan möjlighet till arbetsmarknadsutbildning.  Systemet är bara en "modern" variant av statarsystemet och ytterligare ett exempel på att den borgerliga alliansens s k förnyelsepolitik går ut på att förpacka 30-tals politik i kejsarens nygamla kläder.

 

"För regeringn är detta natjurligtvis ännu en prestigeförlust av flera där de  rödgröna tillsammans med Sverigedemokraterna skapar  majoriteter.  Den fråga som infinner sig är hur mycket  stryk regeringen tål", frågar sig tidningens politiske chefredaktör Sven-Åke Oloffson oroligt i nämnda HD-ledare.  Sen tillfogar han, uppenbarligen för att värna "oavhängigheten", att "Oppositionen lever också farligt eftersom den framprovocerat extravalet.  Nåja, sakta i backarna där är vi ännu inte.

 

Olofsson låter vidare meddela att de rödgröna behöver Sverigedemokraternas röster för att  få igenom  sina förslag,vilket hänt vid 27 tillfällen.  Nåja, ska sanningen fram så har Sverigedemokraterna i nio fall av tio biträtt B-alliansregeringens förslag, så det så!

 

Den rödgröna oppositionen låter sig klokt nog inte nöjas med den halva borgerliga reträtten från en heltokig "reform."  Det blev tummen ner  för  förslaget i arbetsmarknadsutskottet.  Dessutom vill majoriteten att alla arbetslösa under de  första 100 dagarna bara ska behöva söka  jobb inom sitt  yrke och i sitt  närområde. 

 

Förutom det sakligt befogade i oppositionens linje är det utmärkt att den borgerliga alliansen tid efter annan påminns om att den är en minoritetsregering.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM