TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den borgerliga alliansen fick en enorm publicitet när man efter bildandet hemma hos centerledaren Maud Olofsson aviserade att man skulle bada i en badtunna. Även om själva badandet aldrig  blev av så  exploderade badtunneförsäljningen och med hjälp av bl a gratis badtunnor till kändisar som TV-kocken Per Morberg och skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg fick Mikael Åström ordentlig skjuts på sin badtunna i Bygdsiljum (Skellefteå kommun).

 

I senaste numret av  Dagens Arbete (5/2011) avslöjas sanningen bakom bastuföretaget i Västerbottens inland.  www.da.se

Det är en föga uppbyggelig historia om takras, oskyddade maskiner, näringsförbud, livsvarlig  el, brandfara, svartbygge och fängelse.

 

Arbetsförmedlingen har skickat arbetslösa till skandalföretaget och bjudit på arbetsgivaravgiften.  Arbetsmiljöverket ställde över 30 krav på förbättringar vid en inspektion för två år sedan.  "Mikael (chefen Mikael Åström - min anm.) var helt galen när han visste att Arbeetsmiljöverket skulle komma.  Vi fick städa och så delade han ut munskydd.  Men munskydden samlade han in när inspektörerna hade åkt", berättar en anställd för DA.  Det måste vara den värsta arbetsplatsen i Sverige, säger en källa.

 

Den skandalomsusade företagaren fick en rejäl draghjälp av den borgerliga alliansen och i en debattartikel i Expressen hyllade Mikael Åsgtröm alliansen för den skjuts hans företag fick av uppmärksamheten.  Antalet anställda på fabriken fyrdubblades.  Men idag vill inte Maud Olofsson kännas vid Mikael Åströms produkter, trots att  familjen äger en av hans badtunnor.  På en direkt fråga nekar först Maud Olofssons man Rolf Olofsson att de har en tunna från Bygdsiljum.  Han ändrar sig när Dagens Arbete berättar att det finns bilder på tunnan utanför näringsministerns hus.  Kopplingen är alltså klar.   Men detta är ju bara ett av de många hopp som centerledaren gjort i galen tunna......Varför försöker du smeta ut en dålig arbetsgivares beteende på Maud och C? Din retorik är lika låg som vanligt.


Bengt Silfverstrand: Den kulan visste tydligen var den tog. Kopplingen till Åström och badtunnan från Bygdsiljum är solklar. Läs artikeln i Dagens Arbete.
Partiledarna badade aldrig i någon tunna, men även om du hade haft korrekta faktauppgifter så är din koppling absurd.


Bengt Silfverstrand: Nej, det gjorde de faktiskt inte trots att de försökte sälja idén, men det ändrar ingenting i sak, vilket artikeln i Dagens Arbete ger tydliga besked om.
1) Tror du att Olofsson var medveten om tunnbyggarens oegentligheter då on skaffade tunnan?

2) Brukar du själv göra en egen vandelsprövning för företagsledningar kopplade till de produkter du köper?


Bengt Silfverstrand: 1. Det intressanta i sammanhanget är att båda parter försökte göra ett stort nummer av badbaljecirkusen och Olofssons man förnekade först allt samband med firman.

2. Det förekommer faktiskt, och jag handlar bara med folk som jag har ett grundmurat förtroende för.
Tommy Karlsson

Jag tror inte hon kände till allt.. Men bor du granne med ett företag som är omtalat så vet du nog rätt mycket om du bryr dej och inte gör som strutsen och stoppar huvudet i sanden.
Resonemanget är alltså att Maud Olofsson har gjort fel för att hon har köpt en badtunna av ett företag som inte följer gällande lagstiftning.

Frågan är då vad vi skall tycka om Per Moberg som fick en tunna? Är det dags för en omfattade bojkott av kockböcker?


Bengt Silfverstrand: Poängen är att såväl de tilltänkta alliansbadarna som företaget hårdexploaterade historien.

Fråga två är en tramsfråga och det enda man kan säga i sammanhanget är att det överhuvudtaget är dåligt omdöme av kändisar att ta emot gratisgåvor av företag. Det gäller självfallet även politiker.
Kommentaren måste först granskas av bloggens ägare innan eventuell publicering.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM