TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fyra plus till en debut med knorr är Lena Mellins betyg på Håkan Juholts förstamajtal. www.aftonbladet.se.  Det är nog det högsta betyg en socialdemokratisk ledare fått av Mellin, som närmast gjort sig känd som en av socialdemokratins främsta belackare.  Det är uppenbart att Håkan Juholt går hem i stugorna, vilket i sin tur oroar borgerligheten och deras mediala megafoner.

 

Där älter man nu dagligen krav på detaljbesked i olika politiska sakfrågor.  Ja, detta skarpa fokus på socialdemokratin tar sig ibland sådana uttryck att socialdemokratins återkomst i regeringsställning verkar vara närmast självklar även i ett borgerligt mediaperspektiv.

 

Nu behöver socialdemokratin inte bekymra sig särskilt mycket om detta borgerliga idisslande.  Däremot måste man snarast återkomma med preciseringar i centrala välfärdsfrågor. Det handlar om välfärdens kärnfrågor som skola, vård och omsorg.  Hur blir det med sjukförsäkringen, vinsterna i skolbolagen, skattepolitiken m m. Stupstocken i sjukförsäkringen måste bort.  Eller för att citera riksdagsledamoten Peter Perssons förstamajtal i Landskrona:

 

-Reinfeldt trodde nog att han skulle få Nobelpriset i medicin, eftersom han kommit på att efter 365 dagar  är alla friska ochdärför kan de utförsäkras.  Men jag kan säga att du är inte nominerad!"

 

Den socialdemokratiska vårpropositionen är i vagaste laget även om konstaterandet att det finns ett reformutrymme ger signaler om konkreta besked på flera punkter i höstbudgeten.  Förslagen om kommunala sommarjobb för ungdomar och inrättandet av en kompetenskommission är bra liksom skrotandet av vallöftet att sänka restaurangmomsen.  Detta skulle enligt riksdagens utredningstjänst bara ge 3000 nya jobb medan samma summa skulle räcka till 9 000 nya lärartjänster.

 

Men varför kunde inte (S) som miljöpartiet nu ge klara besked om att man inte vill ha  ett femte jobbskatteavdrag, resp. om hur det blir med den bortre parentesen i sjukförsäkringen?

 

Men ok.  den av Juholt utpekade socialdemokratiska färdriktningen är lovvärd och nu väntar vi med  spänning  på raka besked i flera centrala politiska frågor. Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM