TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


-Till flydda tider återgår, min tanke än så gärna, säger den tillbakablickande gamle fänriken Stål i Runebergs klassiker "Fänrik
Ståls sägner".
Och till flydda tider återgår i praktiken också politiken i Sverige.
Det mest markanta exemplet på nostalgiskt tillbakablickande är den borgerliga alliansens politiska manifest att det måste löna sig mer för vissa att arbeta än för andra. Jobbskatteavdrag åt de som redan har och sänkta ersättningar i trygghetssystemen för de som lever under knapphetens kalla stjärna är alls ingen förnyelse av politiken utan en återgång till 30-talets borgerliga ”realpolitik”

 

Att även socialdemokraterna i viss mån ser tillbaka och i det förflutna och i ”fädrens spår” försöker hitta inspiration till nya politiska framgångar är förvisso sant. Men i de yttersta av dessa dagar tycks en återställare kunna vinna en bredare uppslutning. Det handlar om de s k välfärdsjobb som lanserats av SNS - Studieförbundet Näringsliv och Samhälle - en organisation som ju knappast kan beskyllas för att gå socialdemokratins ärenden.. På DN Debatt - www.dn.se/debatt 
tar socialdemokraternas nya ledarpar Håkan Juholt och Tommy Waidelich upp den kastade handsken och finner tankarna om att ”arbetslösa eller andra arbetsföra i utanförskap ska kunna utföra arbetsuppgifter som är meningsfulla för samhället men som annars inte skulle ha blivit utförda” väl värda att pröva. Tanken är vidare att ”det ska ses som en motprestation till samhället för uppburet stöd med en ersättning något högre än det ordinarie ersättningssystemet.”

 

Det vore enligt SNS, en vinst både för den enskilde, socialt och på arbetsmarknaden, samt för samhället. I detta kan nog de flesta, som inte är förblindade av nyliberal propaganda instämma.
Så återuppstår flydda tiders BEREDSKAPSJOBB i en något uppfräschad  
tappning  och inget fel i det. Det ger bara ett intressantare och mera realistiskt perspektiv på den torftiga förnyelsedebatt som vi hittills blivit mediamatade med.2011-04-04, 12:20  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM