TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Enligt uppenbarligen tillförlitliga källor kommer valberedningen att föreslå Håkan Juholt som ny partiledare och Carin Jämtin som ny partisekreterare. Det är, om förslaget är väl förankrat bland partidistrikten, ett alldeles utmärkt förslag, starkt ägnat att sluta leden inom socialdemokratin.
Jag har genom min tid som riksdagsledamot och i partistyrelsen mycket goda erfarenheter av båda. Håkan Juholt har, även om han särskilt specialiserat sig på försvars- och säkerhetspolitiska frågor, breda allmänpolitiska kunskaper och är också den gode debattör och agitator som socialdemokratin länge letat efter. Även Carin Jämtin har visat sig besitta en gedigen allmänpolitisk kompetens och senast rönt allmänt förtroende i sin roll som gruppledare för socialdemokraterna i Stockholms stad.

 

Håkan Juholt säger i en nyutkommen bok att han är kritisk mot partiets agerande i fjolårets valrörelse, en valrörelse som saknade “rörelseriktning - en popcorngryta där det ena efter det andra poppade upp.” Det är nog det mest träffsäkra som hittills uttalats om den socialdemokratiska valrörelsen. I samma intervju säger Juholt att han är väldigt trött på allt prat om förnyelse - “S har sedan hundra år haft som idé att göra det möjligt för medborgarna att förverkliga sina livsval.” Också det mycket kloka ord.
I de yttersta av dessa dagar får vi oss också ett livslevande exempel på en s k förnyelsebluff som sprack. Av jobbskatteavdraget går i genomsnitt två tredjedelar till att betala höjda elräkningar, enligt en undersökning utförd av TCO-tidningen. 2011-03-10, 11:55  Permalink
Andra bloggar om:  


Här kommer en till som säger hurra! Efter att ha lyssnat på presskonferensen i Aftonbladets TV-sändning har mitt intryck av Håkan Juholt blivit än mera positivt. Han skötte sig utmärkt. Dessutom har han humor, en icke föraktlig tillgång i politiken. Jag minns med nöje Tage Erlanders och Sten Anderssons underfundiga och ofta galghumoristiska ordvändningar.


Bengt Silfverstrand: Ja, det var en gedigen medial insats av Håkan. Han fick den start man så väl unnar honom. Inte minst humorn och folkligheten bör bli goda tillgångar i det fortsatta racet och den riktiga utmaning av Reinfeldt och alliansen som nu äntligen måste bli av. Och vad gäller humorn så har ju den visat sig vara en bristvara hos den grupp av s-förnyare, för vilka förnyelse närmast blivit synonymt med anpassning efter borgerlighetens agenda.
Jag är helt säker på att detta är det bästa som kunnat hända. Jag var så rädd att S skulle bli ett borgerligt parti oxå... Får nu hoppas kongressen är med på noterna.


Bengt Silfverstrand: Delar din uppfattning och kongressen är med all sannolikhet med på noterna.
Jag blev också glad så då blev hurra fyrfaldigt här
Jag hörde honom på radion och där kom orden jag längtat efter.


Bengt Silfverstrand: Ja, äntligen hörs en röst som socialdemokratin länge saknat.
Jag tror att Juholt kommer att gå bra i landsorten och i mindre städer. Däremot kommer nog storstadsväljarna att rata Juholt. Har bott både på landet och i Stockholm. Det är helt skilda världar med helt olika problem.


Bengt Silfverstrand: Det har du uppenbarligen inte en susning om. Det är inte klarspråk som skadat socialdemokratin i storstadsområdena utan mummel i buskarna och oklarheter om vilken politik partiet egentligen står för.
micke larsson
Det ska väl inte bli någon enmansschow? Om de lokala företrädarna i AB-län lägger manken till och ser till att vinna kommun- och landstingsvalen, så får det genomslag också i rikspolitiken.


Bengt Silfverstrand: Ja, man får innerligt hoppas att socialdemokraterna, i synnerhet i Stockholms län, nu inser betydelsen av att sätta igång en kraftfull opinionsbildning för socialdemokratisk politik och inte jamsa med borgarna om jobbskatteavdrag och annat borgerligt tankegods.
Av kommentarerna både här och i media framstår det som att Juholt är väl i samklang med partiets medlemmar. Gott så!

Vilka nötter var det nu som genomförde avregleringen på elmarknaden samt en förtida avveckling av Barsebäck? Lycka till med att få den dyngan att fastna på alliansen ;)


Bengt Silfverstrand: Ja, vad gäller avregleringsfiaskot så torde det väl inte vara särskilt svårt att inleda en rejäl politisk motoffensiv.
Ja, glädjen är stor!
Jag tror att Håkan och Carin kommer att vara en oslagbar duo!
Bengt Silfverstrand: Det tror jag med!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM