TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Aftonbladets politiske chefredaktör Karin Pettersson, tidigare kommunikationschef i s-partiet, dömer i en ledare ut Sven-Erik Österberg som lämplig ny s-ledare. Hon påstår att han bara skulle bli socialdemokraternas svar på m-ledaren Bo Lundgren. Undertecknad var med under en riksdagsperiod då jämförelser kunde göras. Och jag kan konstatera att Karin Petterssons karakteristik är orättvis både mot Österberg och Lundgren.

 

Sven-Erik Österberg är långtifrån den grå eminens som Pettersson hävdar och det var sannolikt inte Lundgrens “grå kostym”, som är huvudorsaken till moderaternas valförlust 2002. I själva verket profilerade sig moderaterna och inte minst Lundgren på sänkta skatter, en klar högerprofil, som alltså misslyckades. Det är först när moderaterna, åtminstone i sin retorik, blivit något “gråare” och försökt profitera på en socialdemokratisk folkhemsmodell, som framgångarna kommit.
När det gäller Karin Petterssons rekommendationer i partiledarfrågan, så ska man nog ta dem med en stor nypa salt. De råd hon gav Mona Sahlin under sin tid som kommunikationschef var uppenbarligen inte någon succé.

 

Nej, den socialdemokratiska valberedningen och s-folket ute i bygderna har ingen som helst 

anledning att lyssna på de lockrop om behovet av stylade och medikakåta s-ledare. Självklart ska valberedningen ha en kravprofil, och en sådan har också formulerats av det skånska

partidistriktet. En partiledare ska kunna leda och hålla ihop partiet (det sista kanske allra viktigast i nuläget), vinna val och styra landet, ha särskilda kunskaper om ekonomisk politik och utrikespolitik, vara en stark röst internationellt, en stark debattör och kommunikatör. Mycket pretentiöst förvisso men som ram ganska rimligt. Helst bör den framtida partiledaren också sitta i riksdagen - landets politiska centrum.

 

Däremot är det inte alls nödvändigt att partiledaren måste ha deltagit, eller avser deltaga i Let’s Dance
eller Fångarna på Fortet.  Med ett sådant perspektiv bör i stället Björn Ranelid tillfrågas.....Men om personen ifråga dansat med en kossa i Bolibompa är det att betrakta som en merit?


Bengt Silfverstrand: Nej, definitivt inte.
I brist på en samlad politik så kanske inte Let´s dance skulle gör saken så mycket värre. För tystnaden är ju fullständigt öronbedöbvande på oppositionsbänken.


Bengt Silfverstrand: Vem vet? Hur som helst tycker jag inte det är helt fel om s-folk i ansvarsställning prioriterar tålmodigt förankringsarbete ute bland medlemmar och partiorganisationer framför att tävla i vapenskrammel med alla besserwissrar - s-märkta och andra - som tycks ha funnit Colombi ägg i partiledarfrågan.
Nyhetsmedia liknar allt mer och mer Sportspegeln. Just nu frågar man sig i Rapport om Lars Ohly kommer att klara sig som ledare för Vänsterpartiet.

B.S. kommer säkert att fråga vad detta har med hans blogginlägg att göra. I så fall kommer jag att förklara det.


Bengt Silfverstrand: Nej frågor är i sammanhanget obehövliga. Lars Ohlys öde vilar hos det parti som valt honom - vänsterpartiet.
just i detta håller jag med dig. Tyvärr, p.g.a. den alltmer mediefixerade värld vi lever i så är innehåll betydligt "oviktigare" än yta-gäller alla partier. val av partiledare utifrån " hur bra man är i media" spelar därför altt större roll
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM