TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Minns ni Tsunamikatastrofen och det inhemska politiska eftersvallet? Visst var den socialdemokratiska regeringen senfärdig och visst gjordes det misstag. Men i ett internationellt perspektiv så framstod ändå de svenska insatserna efter en trevande inledning som på det hela taget godkända. Man måste då också i sammanhanget betänka att katastrofer av det här slaget aldrig kan vare sig förutses eller mötas med ett heltäckande beredskapssystem. Ändå exploaterades katastrofen i vårt land maximalt av den dåvarande borgerliga oppositionen och detta i stark kontrast till vårt grannland Norge där borgfred och sammanhållning rådde från första dagen och framöver.

 

När detta skrives snöar det ymnigt utanför mitt arbetsrum. Och på tal om krishantering så kommer man då naturligtvis osökt in på hur den sittande regeringen Reinfeldt hanterat det rådande ovädret.
Så här kan den med stöd hur den refererats på nyhetsplats sammanfattas:

 

"Vi tänker inte ta skit för det vi inte är skyldiga till”, f´örkunnar SJ:s ordförande, förre moderatledaren Ulf Adelsohn. “Vi är klara att köra, bara snön försvinner från spåren….!!!! Bollen sparkas så vidare till Trafikverket, som i sin tur skyller på vädret.
Ansvarig infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd som kommenterar: “Vi är ett land som har en vinter varje år….” Jasså, minsann! Sen lägger hon skulden på alla tre - Vädret, Trafikverket och SJ. Samtidigt som barnfamiljer sitt fast på stillastående tåg. Tusentals resenärer tvings vänta på stationerna eller på de stillastående tågen.
Här ser vi ytterligare exempel på vilket elände avregleringarna ställt till med. Alla pratar runt men inget hjälper. Den regering vars politiker jagade den socialdemokratiska regeringen under högljutt skrän under en naturkatastrof som inträffade tusentals mil från vårt land står totalt handfallen inför en förvisso onormal vädersituation, men trots allt inte svårare än att man med hjälp av erfarenheterna från förra, också den ganska snörika, vintern borde ha kunna hantera situationen med betydligt större kompetens.

 

Regeringen Reinfeldt klarar inte att hantera arbetslöshet och det utanförskap man lovade avskaffa. Man står också med byxorna nere i en infrastrukturkris mitt i den smällkalla vintern.Bengt - tsunamikatastrofen visade svenska folket att S-regeringen var toppstyrd och illa fungerande. Att de därefter la locket på och hemligstämplade allt visade på stortledarskap, eller? Anser inte de två sakerna är jämförbara och om jag skulle vara S anhängare skulle jag aldrig ta upp tsunamin själv.
Mvh
Dan


Bengt Silfverstrand: Du har missat poängen. Jag konstaterade redan inledningsvis att misstag begicks. Poängen är dock solklar. S-regeringen hade inte beredskap för en naturkatastrof som inträffade på behörigt avstånd från vårt eget land. B-regeringen saknar totalt både beredskap och handlingskraft inför en förvisso ovanligt snörik vinter Trots att man efter förra vintern lovade att med de erfarenheter man då gjorde stå bättre rustade nästa gång vintern slog till. Nu står man där fullständigt handfallen.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM