TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Under rubriken “Plums i PR-fällan” har Petter Larsson ett intressant och belysande ledarstick i senaste numret av “Efter arbetet” - nr. 51 -23 december.
www.efterarbetet.se

Det visar tydligt att Niklas Nordströms klavertramp med att ta betalt av Svenskt Näringsliv för att påverka socialdemokratins politik i klar högerriktning är betydligt mycket allvarligare än vad vissa mer eller mindre aningslösa socialdemokratiska bloggare tycks inbilla sig.
Petter Larsson berättar i ledaren Efter Arbetet i höstas högst ofrivilligt blev “en megafon för kapitalet.” Visserligen misstänkte man att den valanalys som Prime/United Minds skulle leverera vid ett eftervalsseminarium i Malmö skulle bli ytlig och hårdvinklad. “Men godtrogna som vi är, trodde vi att det var sina egna åsikter de framförde. Man lät också United Minds opinionschef bred ut sig på tidningens debattsida." Allt i det fria meningsutbytets namn.
“I själva verket var de betalda legotyckare. …United Minds försök att påverka valanalysen skedde på direkt uppdrag från Svenskt Näringsliv som ett led i en kampanj att stoppa den växande medvetenheten om klimatproblemen inom arbetarrörelsen. Fyra miljoner fick Prime för besväret.”

“Det organiserade kapitalet
( Roger Mogert har alldeles rätt i sin beskrivning - min anm.) tycker nämligen att det är bättre att elda på av bara tusan och låta ungarna ta hand om en döende värld än att riskera minskade vinster. Och det får de gärna argumentera för - så gott det nu går. Även på våra sidor.. Men då ska de stå för det själva, inte skicka in några dolda S-märkta agenter som trojanska hästar.
Så långt Petter Larssons ledare.

 

Även tidningens krönikör “Röde Orm” har intressanta ting att berätta i sammanhanget. “När jag tog del av Nordströms försök att förklara sig på Aftonbladets nätupplaga upplystes jag också om att Jonas Morian och 
170 andra gillar detta.  Nu behöver inte detta betyda att 171 personer gillar Nordströms projekt. “Gillar” är i det här fallet ett Facebookformat, som lika gärna kan betyda att den som gillar tycker att Nordström är en skitstövel och att man bör läsa texten eftersom det framgår i den.
Fast Jonas Morian gillar kanske Nordströms försvarstal. Vad gör nämligen Jonas Morian? Jo, han “är aktiv socialdemokrat", men arbetar också som presschef hos Attendo Care, ett stort, skandalomsusat företag som skär guld i den lukrativa, privatiserade, skattefinansierade vården. Attendo Care kontrolleras av ett riskkapitalbolag med sin bas på skatteparadisön Jersey. Dit forslas vinsterna.”

 

Judaspengar som Judaspengar.


Jag kommer att tänka på vad som hände under 70 - 80-talet inom SSU. Då fanns det en fraktion som kallade sig Offensiv som var "ett ungdomsförbund inom ungdomsförbundet", de uteslöts utan pardon. Likheten är slående med "Primegateaffären", skillnaden är att Offensivarna hade, trots sin kanske lite förvirrade inställning av sin bokstavstro, trots allt sin idealitet och tro på solidaritet som sin drivkraft. Dagens "Primare" tycks ha penningen som drivkraft.
Upp och nedvända världen, eller som jag brukar säga
-" Solidaritet är ute nu och avdragsgillt tjänstefolk är inne"
Hade det inte varit bättre av Nordström att öppet erkänna
1.Socialist är jag inte
2.Jag har hamnat i fel parti och här kommer jag inte längre
3.I min strävan efter karriär och materiella förmåner så säljer jag mig till näringslivet.

Det end goda jag kan se med denna olustiga cirkus är att Arbetarepartiet förhoppningsvis blir av med ett antal innehållslösa karriärister och istället börjar bearbeta det ideologiska innehållet och får till stånd en satsning på socialism.


Offensiv var odemokratisk vänster som använde sig av sk. "entrism" dvs organiserad infiltration på ren svenska. De fanns kvar ända in på 90-talet kan jag meddela.


Bengt Silfverstrand: Om Offensiv kan man säkert säga mycket, dock inte att man tog emot mutor.....
Daniel, jag har inte försvarat Offensivs metoder på 70-,80- och 90-talet. Ej heller kan jag försvara de odemokratiska högerenteristiska tilltag som är ämnet för dagen.
Då blev resultatet uteslutning, vad blir resultatet i dag?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM