TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Dessbättre kommer nu starka reaktioner från flera håll på Mona Sahlins utspel om tidsbegränsad A-kassa. Och det är inte bara fackliga organisationer, Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna, Seko och Transport som reagerar. LO-s ordförande Vanja Lundby-Wedin har tagit avstånd från Monas utspel och nu kommer en tung och insiktsfull analys från Arbetarrörelsens tankesmedja, signerad Anne-Marie Lindgren.

 

“Formuleringarna om omställningsförsäkringen med en bortre gräns för hur länge man får ersättning verkar präglade av föreställningen att långa arbetslöshetstider beror på bristande ambition hos den enskilde att göra sin plikt”, skriver Lindgren och konstaterar att långtidsarbetslösheten inte försvinner genom att skicka de utförsäkrade till kommunens socialkontor eller att i likhet med borgerligheten låta dem bli gratisarbetskraft i något Fas 3-projekt.

 

“Och arbetarrörelsen, som åtminstone förr begrep sambandet mellan arbetslivets villkor och den enskilda människans situation, borde lyfta frågan vad som behöver göras för att förändra de mekanismer som sorterar ut och marginaliserar.  Inte liksom borgerligheten definiera om det till en fråga om tidsgränser i a-kassan!"

 

Nej, Mona Sahlin har genom sitt tassande i borgerliga utmarker och sitt snäva betraktelsesätt på en viktig socialförsäkring gjort hela socialdemokratin en björntjänst. Och detta i ett läge då det visar sig att den svenska a-kassan ligger i det europeiska bottenträsket som trygghetsförsäkring betraktad. Nej, nu gäller det att anlägga effektiv moteld och mobilisera för en långsiktigt hållbar a-kassa, en a-kassa som stärker arbetslinjen och inte har som huvudmål att sätta ekonomisk press på dem som drabbas av långtidsarbetslöshet.Jag prenumerar på Tankesmedjans utredningar och fick Anne-Marie Lindgrens i dag. Jag drar den slutsatsen att det är först när vi fått bukt med den stora ungdoms - och långtidsarbetslösheten som vi kan fundera på avtrappning av A-kassan. Uppfattade att Morgan Johansson hade samma mening när han var med i en lördagsintervju.


Bengt Silfverstrand: Och som framgår av detta blogginlägg har jag samma ståndpunkt. Att börja med att sätt en gräns för tillgång till A-kassa är att börja i fel ända.
Arbetslösa har jobb att vara den del av befolkningen som har vilja att förändra hela situationen beskriven av närmast samtliga bloggare sedan åratal tillbaka. Utveckla jämlikhet ge styrka facklig verksamhet motverka klyftor bekämpa vinster bygga upp välfärden återinföra moral och omtanke. Bekämpa inflation och finanskris, skapa nya förutsättningar om framtidens möjligheter. Att arbetslösheten i själva verket är en stigande och expanderande arbetsmarknad om detta.

Varför nämnde du inte detta för 20 år sedan. Jobben har kunnat varit ännu fler idag.
Egenskap, kompetens för partiledare och riktning för politik. Bör väl inte kunna vara en så stor frågeställning när "målgruppen" för den socialdemokratiska politiken kan bekräftas på detta sättet ?
Tack och lov att Mona tar sitt pick och pack och drar.
Jag skäms som sosse när jag hörde hennes sluttal.
Värst är att fler tyngre sossar annamat hennes ställningstagande.
För jäkligt rent ut sagt.

4 bortkastade år pga en maktfullkomlig Mona som inte haft för avsikt att göra det bättre gör de som har det svårt.

Ta tillbaka solidaritet jämlikhet o rättvisa till agendan igen. Vad i all världen är det som händer inom socialdemokratin.
Till Mona säger jag - SKÄMS
Förlåt Gunborg Nilsson, det var ett rent misstag att ditt inlägg raderades Skicka det gärna på nytt. Däremot tar jag mig friheten att nu och framöver radera inlägg som bara har ett enda syfte, nämligen att blockera en meningsfull diskussion, uttrycka sitt hat mot socialdemokratin och framföra rent främlingsfientliga och rasistiska åsikter.

I det här fallet handlar diskussionen om A-kassan och hur den ska förhålla sig till arbetslinjen. Det är om detta eventuella kommentarer ska handla, ingenting annat.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM