TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Utan tvekan är finansminister Anders Borg regeringens skickligaste företrädare. Hans intellektuella och farbroderliga stil, går som Dagens Arena understryker idag, hem i både stugor och media. Att stora delar av Borgs retorik ligger brännvinsadvokatyren nära borde annars media för länge sedan ha avslöjat. Detta är naturligtvis en allvarlig brist och sannolikt en förklaring till att moderaterna vann sin valframgång. Den kritiska granskningen av regeringens fögderi uteblev i stort sett. I själva verket blev den rödgröna oppositionen i allmänhet, och socialdemokraterna i synnerhet, hårdare synade än regeringen.

 

Sanningen är annars att Borg och moderaterna svek sitt heligaste vallöfte, jobben. Visserligen beräknas tillväxten öka med 4,8 procent i år, men fjolårets BNP –fall med hela 5,1 procent var det mest dramatiska i industrivärlden. Sverige har förlorat 50 000 industrijobb, vilka aldrig återvänder. Tiotusentals jobb har försvunnit inom skola, vård och omsorg. Och när den borgerliga alliansen beskrev 6 procents arbetslöshet 2006 som massarbetslöshet så är den beskrivningen än mer motiverad idag, då hela 8,4 procent av den arbetsföra befolkningen saknar jobb. Enligt regeringens egna prognoser så kommer arbetslösheten år 2014 att ligga på samma nivå som när Borg fick ansvaret för landets finanser och i praktiken blev regeringens mäktigaste man.

 

Slutsatsen är alltså att regeringen, för att använda managementsnubbarnas favoritord (som tyvärr också inkorporerats  en del socialdemokrater på högerkanten) inte levererat. Sveriges borgerliga regering, som i valet lyckades uppnå större trovärdighet för sin jobbpolitik än oppositionen, har i praktiken accepterat massarbetslöshet och lägger i sin nyss presenterade budget inte ett enda skarpt förslag för att motverka denna massarbetslöshet.
Detta tomrum borde oppositionen ha utmärkta möjligheter att fylla igen.Nej, nej - vår Borg är oss en vädig Gud!


Bengt Silfverstrand: Ja, visst är han väldig i FÖRSA(m)lingens ögon.
"På honom i all nöd och sorg vårt hopp vi vilje bygga." I varje fall de närmaste fyra åren. Vers 2 förklarar varför: "Vår egen kraft ej hjälpa kan, Vi vore snart förströdda. Men med oss står den rätte man, Vi stå, av honom stödda."

Som alternativ hyllningspsalm kan sjungas: "Bereden väg för Anders! Berg, sjunken, djup stån opp! Han kommer, han som fjärran var sedd som Sveriges hopp. Rättfärdighetens förste, av Alliansens hus den störste. Välsignad vare han som kom i Reinfeldts namn."
Bengt Silfverstrand:

Hej Leif!
Mycket roligt med folk som fattar galoppen, som har humor och kan fullfölja uppenbart relevanta tankegångar.
En sorg,
sa Borg,
med ekonomiska gapet,
för sjuka i utanförskapet,
men om dom blir mindre rika,
då blir dom sjuka mera lika,
Då känner dom sig hemma,
får väl splitta på en femma,
Har dom inge kneg,
så blir det inge deg,
På deras ryggar kan vi ju lassa,
en fjuttifierad mindre Akassa,
Så måste hela församlingen tänka,
hur ska jag annars skatten sänka,
Ingen o inget ska denna inställning rubba,
busenkelt som att ta från ett barn sin klubba,
Att lassa tyngst på den som är svag,
deras röst hörs ju ändå så vag,

Slut på inte särskilt gudligt rim där,men jag är nog inte så gudlig.Amen


Bengt Silfverstrand: Behöver inte alls vara gudligt. Krämarregeringen står när allt kommer omkring nog närmare Mammon. Och tack för det fyndiga poetiska bidraget.
Borg kom till dukatbord..Skulle Borg komma efter regeringen Bildt så skulle han vara en Idiot i dag ..
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM