TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Än en gång visade Mona Sahlin sin moraliska styrka och förmåga att komma igen. Och detta trots alla gemenheter hon utsattes för under valrörelsen, tyvärr även från en del s k partivänner.

 

Det har nu gått så långt att även en av de mest ihärdiga pålarna i det ”socialdemokratiska köttet” – Lena Mellin i Aftonbladet - erkänner att Mona Sahlin gjorde en mycket stark insats i valrörelsen.
I borgerliga Helsingborgs Dagblad går man så långt att man åtminstone indirekt vill ge Mona Sahlin uppdraget att förlösa Fredrik Reinfeldt i den besvärliga parlamentariska situation han och hans allians nu befinner sig i med Sverigedemokraterna i riksdagen. Ledarskribenten Lotta Hördin skriver bl a så här:
”Eftersom det just nu är Mona Sahlin som syns överallt verkar hon mest handlingskraftig. …..Mona Sahlin har helt rätt i att det yttersta ansvaret just nu ligger hos Fredrik Reinfeldt. Men de rödgröna måste också visa sig vuxna sin roll.”

 

Att Mona Sahlin har en sådan mänsklig och moralisk styrka som krävs av en partiledare visade hon också i Skavlans program i SVT i fredags.
Självfallet ska även partiledarens roll diskuteras efter ett förlustval.. Men socialdemokratin ska inte förfalla till de enkla lösningar som ständigt präglat borgerliga partier efter förlustval. –Slit och slängmetoden hör inte hemma i politiska sammanhang.

 

Vad socialdemokratin långsiktigt måste tänka på är självfallet att hitta en efterträdare till Mona i den yngre generationen. Det finns där inte någon självklar efterträdare idag, lika lite som det finns en sådan i dagens ledarskikt närmast Mona.

 

Tills vidare gäller det att socialdemokratin samla sig kring och kraftfullt stöttar upp Mona Sahlin som partiets ledare.
Och bevare oss för de s k förnyarna i Stockholms läns-räjongerna!2010-09-26, 08:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Många kloka ord av en vän i kampen! Mona, vår partiordförande har kraften som krävs för att leda partiet - och landet. Läs mer på min blogg.
Mona Sahlin är den mest erfarne politikern i Sveriges riksdag.Som ledare och debattör är hon bäst. Hon är faktiskt bara 53 år och kan gott och väl leda Socialdemokraterna till en valseger 2014 och sedan något år till.Det finns påläggskalvar som kan skolas in under tiden.
Det är ingen kris i partiet.Det är nya tider nu och vi kan glömma att Socialdemokraterna kan regera ensamma. Om det röd/gröna samarbetet ska fortsätta så kan det vara bra att bestämma detta i god tid,helst redan nu.
Naturligtvis måste Mona gå efter det sämsta valresultatet på 96 år. Inte bara hon utan också Ibbe m fl. Den som inte inser det lever i en drömvärld. Det ska dock skötas snyggt: lämplig tid för ledarskifte är extrakongressen 2011. Partiet är större än Mona.

Det är inte synd om Mona, hon har fått sin chans men inte tagit den. Hon har fått leva sin dröm med resor, limousiner, kändisfester och årslöner på 1,5 miljoner. Hennes s k identitetspolitik med vurmande för människor med avvikande sexualiteter och religioner samt hennes passiva erkännande av neoliberalismens ödesdigra privatiseringar av vitala samhällsintressen (skolor, elkraft, televerk, apotek m m) gick aldrig hem hos kärnväljarna. Dags att göra bokslut och släppa in den nya världen!


Bengt Silfverstrand: Det måste inte Mona alls. Även politiska motståndare erkände att hon gjorde en stark valrörelse. Att partiet är större än enskilda personer är vi däremot helt överens om.

Sluta sedan att tramsa om limousiner, kändisfester, årslöner m m. Sådant nonsens hör inte hemma i en seriös debatt.

Mot privatiseringarna ska vi däremot ta ett gemensamt nappatag.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM