TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det var en både glad och offensiv rödgrön trio som tog kommandot över de borgerliga partiledarna i SVT:s partiledardebatt på fredagskvällen. Och äntligen kom välfärdsfrågorna och b-alliansens skandalösa sjukförsäkringsregler in i debattens centrum.
Det bör ha gett de rödgröna en rejäl puff utöver den som redan framgår av SIFO:s senaste mätning, vilken innebär en halvering av det borgerliga försprånget.

 

Loppet är med andra ord inte kört. Det blir spännande in i det sista.
Mona Sahlin var ordentligt på hugget och trängde in både Reinfeldt och övriga borgerliga partiledare i ett hörn.
De stod samtliga försvarslösa när Mona och hennes rödgröna meddebattörer utifrån konkreta vardagshändelser konstaterade det omänskliga i att cancersjuka m fl svårt sjuka människor stöts ut ur trygghetssystemet och hänvisas till arbetsmarknaden.

 

Borgerligheten saknar också argument mot den uppenbara sanningen att jobbskatteavdragen, som fått betalas av sjuka, arbetslösa, förtidspensionerade och ålderspensionärer, inte gett några nya jobb.

 

I skrivande stund är det ovisst om olyckan skulle vara framme och ge ett främlingsfientligt parti med starka rasistiska inslag plats i Sveriges Riksdag.

Socialdemokratiska Kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul fick SD-ledaren Jimmie Åkesson att bli svaret skyldig då hon frågade på vilket sätt hon och hennes svenska barn skulle utgöra en fara för Sverige. ”Vi är både demokrater och muslimer. Extremister representerar oss lika lite som Knutbypastorn representerar alla kristna.

 

I sin krönika i dagens Helsingborgs Dagblad skriver tidningens kulturchef Gunnar Bergdahl tänkvärt på temat ”MFF – sd 2-0 "bl.a:
"Matchhjälten, 18-årige Rexhepi, kom till Sverige från Kosovo som nyfödd. Tissammans med HIF:s Ardian Gashi tillhör han en grupp svenskar som råkade extra illa ut i förra valrörelsens främlingsfientliga propaganda. Rexhepis livshistoria är sånt som kallas anhöriginvandring och som sd omedelbart vill stoppa……..
Malmö slog HIF denna minnesvärda kväll med 2-0. Nio spelare av elva skulle vara utvisade ur sd:s helvita lag med sina ljusbruna byxor.
Allsvenskan är tack och lov inte avgjord. Lika lite som valet
."

www.hd.se

 Jag skulle rekommendera att rösta på alliansen (de leder och har chans på egen majoritet) för en stark majoritetsregering OCH att hålla SD borta från en vågmästarroll! Det är det viktigaste och bästa för Sverige. Rösta på KD, Centern, Folkpartiet eller Moderaterna, ta ansvar för Sverige!


Bengt Silfverstrand: En rekommendation ut i det bli. Att ta ansvar för Sverige är att rösta rödgrönt!
Så här i efterhand Bengt, Sverige hade mått bra av min rekommendation.


Bengt Silfverstrand: Nej, sannolikt hade Sverige mått bättre om de rödgröna vunnit eftersom ett samhälle med minskade klyftor är mer välmående än ett samhälle som går isär genom ökade klyftor.
Jo Bengt, möjligen - men det har under hela valrörelsen varit näst intill osannolikt med rödgrön vinst. I det läget borde väl majoritet för alliansen varit bättre än dagens situation?


Bengt Silfverstrand: Nej, det har inte alls varit osannolikt. Samstämmiga undersökningar visar på en upphämtning för de rödgröna under den sista veckan. Den var särskilt tydlig under dagarna före valet. Uppgången kopplas starkt till att välfärdsfrågorna med koppling till människors vardagsupplevelser, av ett delvis omänskligt sjukförsäkringssystem, kom i fokus.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM