TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Vi befinner oss just nu på upploppet i valrörelsen, vilket väl borde innebära att vi som vill regimskifte lägger all tid och energi på att jobba för ett sådant.
Det är förstås oundvikligt att media gärna vill framställa valet som ett val där två personer-statsministern (m) och oppositionsledaren (s) står emot varandra. Vi socialdemokrater bör självfallet inte ducka när jämförelser med de båda partiledarna kommer på tal.

 

Om vi anser att både erfarenhet och förnyelse har betydelse för vilken av de båda som ska väljas, så utfaller jämförelserna klart till Mona Sahlins fördel.
Mona har den längsta regeringserfarenheten av de båda och har visat att hon kan klara även svåra motgångar och eklut. Ständigt har hon kommit tillbaka och inte minst i den nu pågående valrörelsen har hon gett prov på både starkt försvar av grundläggande värderingar som jämlikhet och solidaritet samtidigt som hon gått till offensiv mot det borgerliga systemskiftet.

 

Något behov härutöver att ”prata Mona Sahlin,” finns definitivt inte.
Självfallet svarar jag själv på frågor som väljare tar upp angående Mona, men det förekommer inte särskilt ofta. Det är politikens sakinnehåll vi som socialdemokrater ska fokusera på.

 

I själva verket måste man fråga sig hur en socialdemokrat som Magnus Holst å huvudets och kroppens vägnar är funtad, när han mitt i valrörelsens allra sista självande dagar vill ägna tid och kraft åt att fastna i just det negativa ”Mona-spår”, som borgerligheten helst av allt vill.
Att du, om du nu verkligen är socialdemokrat, Magnus, inte fattar att du med dina utspel går borgerlighetens ärenden. Du understryker bara vad jag tidigare med angivna exempel klargjort att det uppenbarligen går att vara medlem i det socialdemokratiska partiet utan att vara sympatisör.

 

Nej, vad vi nu i stället bör göra är att överallt där människor möts och samlas för ut det som borde vara valrörelsens huvudteman:

 

• De senaste fyra årens politik har gett lika mycket till den procentenhet som tjänar mest (ca en miljon eller mer som till 25 procent av svenska folket tillsammans (Källa. Riksdagens utredningstjänst).

• Det förslag om nya inkomstskattesänkningar –à 15 miljarder kronor – som de borgerliga partierna föreslår ger lika mycket till den tiondel som tjänar bäst som till 60 procent av svenska folket tillsammans (Källa: RUT)

 

• Arbetslösheten har stigit kraftigt. Totalt har 100 000 fler blivit arbetslösa på fyra år (Källa: SCB/AkU.

 

• Barnfattigdomen når i dag rekordnivåer och beräknas öka med närmare 50 procent mellan 2006 och 2010. Vart sjunde barn lever idag under fattigdomstrecket.

Fortsättning följer i morgon.Jag hänger inte med i statistiken.

Exempel: Alliansen har sänt skatten under mandatperioden med 100 miljarder.

vi är nästan 10 miljoner i landet och 1 procent av 10 miljoner blir 100.000 personer.
Vi är nästan 10 miljoner och 25 procent av 10 miljoner blir 2,5 miljoner. Antalet anställda med lön i Sverige ligger runt 40 procent? Alltså 4 miljoner. Skatt i Sverige utgår på inkomst och på konsumtion. Skatten som sänkts är den på inkomst.

25 procent av hela befolkningen kan alltså teoretiskt, om man räknar så, helt och hållet vara utan inkomst och således fått 0 kronor i skattesänkning. Siffran 2,5 miljoner stämmer väl ganska bra med antalet icke arbetande, sjuka, arbetslösa och pensionärer. Dessa har ju någon inkomst.

Men om siffran 25 procent av hela befolkningen avser den gruppen av löntagare som kommer närmast den procenten som tjänar mest, då är det ju groteskt att denna lilla grupp skulle fått mest i skattesänkning.

Hur skall uppgiften tolkas???

För mig blir det lite skumt att jämföra procent av inkomsttagare/skattebetalare med procent av hela befolkningen - de flesta icke skattebetalare.


Bengt Silfverstrand: Nej jag har förstått att du har lite svårt att hänga med i b-alliansens utsvettningspolitik. Dribbla med siffror kan man ju alltid. Huvudpoängen är att alliansen sänkt skatter och låtit sjuka, arbetslösa och pensionärer betala "kalaset."
Men en mindre repellerande partiledare tror jag att regeringen hade haft en tuff uppgift att bli omvald. Nu ser det väl enkelt ut men det egentliga resultatet får vi på söndag!

Idag är det två år sedan Lehman Brothers kraschade ... typiskt fel dag att hävda att allt ont beror på regeringen.


Bengt Silfverstrand: Vad har detta med inlägget att göra?
Det är ingen mening Bengt att diskutera politik med dom här pojkarna. Dom har bara ett i huvudet och det är att hata och prata skit om Mona Sahlin. Lika bra dom får snacka med varandra, då har dom i alla fall ett gemensamt samtalsämne.
vad vidrigt det var att läsa om kvinnan i aftonbladet idag
som trots njur/lungtransplantat skulle infinna sig
på a.f och alla turer med socialen.Hur vedervärdigt som helst.Välfärdens kärna sa Fredrik och Anders
nej men vad har ni ställt till med i Sverige?
Vilket vanstyre

En gång till. Så här skriver Bengt:
"• De senaste fyra årens politik har gett lika mycket till den procentenhet som tjänar mest (ca en miljon eller mer som till 25 procent av svenska folket tillsammans (Källa. Riksdagens utredningstjänst). "

Jag skriver att jag inte begriper de här siffrorna.

På detta svarar Bengt: "Nej jag har förstått att du har lite svårt att hänga med i b-alliansens utsvettningspolitik. Dribbla med siffror kan man ju alltid. Huvudpoängen är att alliansen sänkt skatter och låtit sjuka, arbetslösa och pensionärer betala "kalaset." "

Det var en förklaring som jag inte begriper.


Bengt Silfverstrand: Att du inte begriper kan jag ju inte hjälpa. Gå till källan Riksdagens Utredningstjänst.
Som sagt hur kan man tvinga en kvinna som har
lungtransplantat-njurtransplantat-somdmatning till
a.f
Det är ju fruktansvärt men långt ifrån det enda vidriga
som sker mot sjuka i Sverige idag
Utan att ha läst artikeln ifråga Mia, men varför skulle inte personer med lung- och njurtransplantat kunna jobba? Det är idag väl fungerande behandlingar som tillåter de allra flesta att leva sina liv ganska normalt. Det ter sig inte alls ohumant för mig att man ska jobba, transplantationen är ju bl.a. till för att möjliggöra ett normalt liv och i fallen du tar upp är resultaten dessutom oftast riktigt bra.
Får du en njure idag kan du oftast klara dig bra i 10-15år innan det ger besvär igen.
Läs först artikeln-papperstidningen igår-det var vidrigt
Karl -läs också vad överläkaren hade skrivit tyckte och sa
Jag tror det var du Karl som pluggade till läkare och
skrev att det var ni var oerhört viktiga och inte skulle
ha höjd skatt på lön.Du får aldrig aldrig glömma
att patienterna är i focus-inte du -inte din lön
Du får heller inte glömma att patienterna är en förutsättning för att du ska kunna få lön alls
Läs gärna artikeln innan du har en åsikt om den
Upplysning om debattregler:

1. På denna blogg är alla inlägg välkomna som håller sig till grundläggande pressetiska regler.
2. Inlägg som bara har ett enda syfte - att spy galla över socialdemokratin raderas.
3. Jag tillämpar i stort sett samma regler som gäller
för svensk dagspress - ja, de är t o m betydligt mer generösa.

Peter Nicklasson har för länge sedan överskridit alla anständighetens gränser. Därför stängs han ute från denna sida.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM