TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Har Fredrik ringt Péter?

Fredrik Reinfeldt är partiledare för moderaterna på riksplanet.  Han kan sin Homeros (Iliaden) och har kommit på att den ”Trojanska Hästen” kan gå igen och användas som bräckjärn för att komma in i regeringskansliet.  ”Det är den ökända hästen från Troja, organiserad som ”arbetareparti.”  Ja, med en lätt travestering av Karl Gerhards berömda kuplett ”Den ökända hästen från Troja”, kan man i ett nötskal sammanfatta den moderata strategin.  Ett rakt redovisat nyliberalt systemskifte går inte hem hos svenska folket.  Det loppet är kört.  Därför avpolleterades träbocken från Kristianstad och ersattes med rådjursögonen från Täby.

                                        Reträtt

Här i Höganäs ”regerar” moderaterna på nåder av kristdemokrater, centerpartister och folkpartister.  M-kommunalrådet Péter Kóvacs gillar inte Fredrik R.  Han tycker karln är för mesig.  Däremot gillar han läget.  Han inser att det inte går att vinna val på den högerpolitik han innerst inne vill se förverkligas.  Därför lyssnar han motvilligt till husbondens röst och gör vissa rörelser in mot mitten.  I de yttersta av dessa dagar har han till och med klätt sig i socialdemokratisk skepnad.  Han blåser ”gevär i hand reträtt” när det gäller en tilltänkt exploatering av ett markområde, hittills utnyttjat för s k allmänt ändamål – ett äldreboende resp. en primärvårdscentral.  Trots att kommunen kunnat utnyttja sin förköpsrätt och förvärva marken av Region Skåne för uppförande av ett nytt äldreboende – en linje som socialdemokraterna hela tiden förespråkat – så lät man en privat markexploatör ta över marken.  Exploatören hade fått klara signaler från den borgerliga kommunledningen att här skulle man bidra med en planändring, så att marken kunde bebyggas med bostäder, med största sannolikhet villor eller bostadsrätter. Femhundra personer står i kön för hyreslägenheter men de privata markexploatörerna är med något undantag inte intresserade av denna upplåtelseform.

                                                      Folkparken

Vi socialdemokrater har envist fortsatt att driva linjen att ett äldreboende skulle vara mycket lämpligt på platsen, inte minst därför att tomten för det gamla äldreboendet gränsar till en primärvårdscentral.  Och i dagarna kom så plötsligt den borgerliga reträtten.  ”Vi bromsar detaljplaneändringen och ser tiden an.  Ett äldreboende kan fortfarande vara ett intressant alternativ”, sa Bill (Peter K.- M)).  Äldreboende var ordet säger Bull (bitr.kommunalrådet Ulf Molin ©)

 

Reträtten är intressant inte minst mot den bakgrunden att mark och bostadspolitiken i kommunen annars helt dirigeras av privata markexploatörer.

 

Även Folkparken har i dagarna tagits till nåder av borgerligheten.  Sedan de kommunala bidragen till Folkparken i allt väsentligt drogs in för en del år sedan, har socialdemokratiska förslag om stöd till denna park, vars utemiljö utnyttjas av allmänhet och förskolor, konsekvent röstats ner.  Men när vi socialdemokrater för någon vecka sedan i samband med anslag till upprustning av lekmiljöer runt om i kommunen förde in Folkparken och allmänintresset i sammanhanget, öppnade borgarna en dörr på glänt.

                                          Femöring på skatten

Nåja, om detta i det stora perspektivet kanske när allt kommer omkring bara är krusningar på ytan, så verkar det på något sätt som det från det moderata högkvarteret utgått påbud att den centralt proklamerade teaterpjäsen ”Vi är det nya arbetarepartiet” ska spelas upp även på det lokala planet.

 

Men låt er inte luras.  Det är samma gamla moderater det handlar om.  Med andra ord gammalt vin tappat i arbetardesignade flaskor.  Innerst inne är politiken oförändrad.  I rikspolitiken handlar det om att sänka a-kasseersättning, sjukersättning, slopa avdraget för fackföreningsavgiften, fördubbla bilägarnas premiekostnader och öka antalet karensdagar.

För att ändå visa att man återfinns ganska rejält till höger på den politiska skalan, har moderaterna i Höganäs kommun bjudit in moderaten Lars-Ingvar Ljungman  från Skånes blåaste kommun – Vellinge – Han skall tala på temat: ”Hur man sänker kommunalskatten.?”  Så bli inte förvånade om borgarna i Höganäs kommun går till val på sänkt kommunalskatt.  En femöring har det redan talats om…….

 

 

 

 2006-03-21, 14:22  Permalink


Du är ju en man som är noga med orden, och det ska vi verkligen vara, därför är det avgörande att inte råka lägga argumentationen fel på ett sätt som gynnar högerpakten.

De säger inte: ”Vi är det nya arbetarepartiet”; De säger ”Vi är det nya arbetarpartiet” Det finns inget E mellan arbetar och parti, och det är ingen miss, de är ett parti för de som redan har, ett parti för de som har ett arbete, ett parti för de som har det förspänt och uppförsäkrat.

Men för oss arbetare, i arbetarklassen finns det inget att hämta hos de nya moderaterna.
Mvh Erik L


Bengt Silfverstrand: Tack för upplysningen. Men det ändrar i princip inget i sak eftersom moderaterna med vald slogan medvetet vill slå blå dunster i ögonen på folk och inbilla menigheten att man är ett bättre alternativ för det arbetande folket. Och i detta kollektiv ingår såvitt jag förstår landets arbetare.

Den avslutande "upplysningen" att det hos oss i arbetarklassen (obs! här finns inte heller något e) inte finns något att hämta hos moderaterna är tämligen överflödig. Vem i denna s-räjong har påstått detta?
Jo för de arbetare som anser att
skolan
polisen
vården
äldreomsorgen
14000 kronor mer till familjen
arbete åt alla
inga fler skandaler
är något, så framstår nya moderaterna som lysande.

i jämforelse med flygskatt, sopskatt och ytterligare ett antal ännu odefinierade "gröna" skatter.
För de arbetare som inser vad mer pengar till

"skolan
polisen
vården
äldreomsorgen
14000 kronor mer till familjen
arbete åt alla"

skulle kosta och hur finansieringen måste gå till framstår de nya moderaterna som en bluff
Johan har egentligen sagt vad som behöver sägas. Ett parti som inte vågar stå för sin politik utan måste ta på fårpäls utanpå ulvmunderingen är ingen ting att hålla i handen.

Idag avslöjades också att centern kommer att göra upp med socialdemokraterna och vänstern om energipolitiken. B-kvartetten sprängdes alltså i ytterligare en tung politisk fråga.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM