TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Mona Sahlin är utsatt för en personlig smutskastningskampanj som tål jämförelser med vad som på sin tid drabbade Olof Palme. Ändå står hon rak och levererade ytterligare en stark insats i gårdagens SVT-duell med Fredrik Reinfeldt.

 

Man måste ge de kritiker i viss mån rätt som tycker att det ofta har varit svårt att hitta några ordentliga skiljelinjer mellan höger och vänster i svensk politik. I valrörelsen har dock budskapen blivit tydligare och igår klargjorde Mona Sahlin med emfas vad som skiljer rödgrön politik från blålila borgerlig allianspolitik.

 

Det handlar om solidaritet eller egoism. Mona Sahlin var riktigt i sitt esse när hon målade in Reinfeldt i ett hörn och slog fast ”Rösta för solidaritet och välfärd före skattesänkningar för oss som jobbar.” Att många som jobbar fått mer i plånboken är ju ingen hemlighet. Men svenska folket har nog inte riktigt fått klart för sig att denna standardförbättring fått betalas av dem som oförskyllt blivit arbetslösa, sjuka eller förtidspensionerade. Att flera blivit rikare och folk med riktigt höga inkomster mycket rikare samtidigt som sjukförsäkring och a-kassa försämrats och socialbidragen ökat är fakta som ingen borgerlig propagandist kan dölja, även om de ger tappra försök.

 

Och de rödgröna har starkt stöd hos svenska folket för sin solidaritetslinje. En klar majoritet av väljarna stöder de rödgrönas förslag om höjd skatt för dem som tjänar över 40 000 kronor i månaden visar en opinionsundersökning som Novus Opinion gjort på uppdrag av Dagens Industri. Och hela 60 procent anser att det är dåligt för Sverige att de som jobbar betalar högre skatt än de som inte jobbar.

 

Reinfeldt blev också mycket irriterad när Mona hela tiden drev debatten åt det håll den borde fokuserat på för länge sedan. Nu klargjordes skiljelinjerna emellertid tydligt och programledaren Karin Hubinette genomförde sitt uppdrag som programledare på ett sätt som borde vara ett föredöme för SVT:s utfrågare, där flera har en hel del att lära för att leva upp tillbegreppet opartiskhet.Hur kommer det sig enligt dig ,att trots att de rödgröna så konsekvent och enormt övertygande i sak, tv-framträdande , ideologi, fokusering på vad folk vilh ha , behöver och prioriterar är så enormt mycket bättre .
Trots att alliansen genomsyras av cynisk egoism och gynnande av de rika. Trots att de i debatt efter debatt blir såå avklädda av de goda krafterna på den rödgröna sidan.
Trots allt detta så är det väldigt jämnt mellan blocken när det gäller väljarsympatier.
beror det på att:
Väljare är lättlurade dumskallar?
Media och journalistkåren konspirerar mot S.

Eller kan det vara så att din beskrivning av debatter och verkligheten är alltför enögd, och nyansfri? ( Ja , jag vet att du är S- sympatisör och naturligtvis tycker attdom har "bäst" lösningar och förslag, inget konstigt med det)


Bengt Silfverstrand: Av mycket rörigt du tidigare skrivit så tenderar detta att vara näst intill obegripligt. Jag kommenterar en debatt utifrån vad som sades och utifrån vad svenska folket anser om solidaritet och skatt efter bärkraft. Håll dig till detta, så har du åtminstone en möjlighet att träffa tavlan. Nu skjuter du både bredvid och ovanför målet.
Mona S var mycket bra.Jag tyckte det var festligt att
komvux nämndes för vem satt i tvstudion igår hos
Annika Jankell och fick erkänna att han hade 1:a i matte
på gymnasiet och fick läsa upp betyget på komvux,jo det
var Anders Borg det.Där ser man.
Skillnaderna mellan blocken är tydliga och duellen var mycket bra.
Anders B vet redan nu och det gör F.R också att skattesänkarcirkusen inte kommer kunna fortsätta
Läste en bra analys om det igår nätet aftonbladet
Så då står vi där ändå med nermonterad välfärd o högre skatter till sist.Men då är det enklare att rösta rödgrönt
den 19
Enligt socialdemokratisk konjunkturpolitik skall lågkonjunkturer bekämpas med statliga investeringar främst i infrastruktur. Det har säkert en poäng, t.ex borde staten kunna få mer värde för pengarna samtidigt som man dämpar konjukturfallet.

Men jag kan inte riktigt se varför ett samhälle skall ställa om till byggproduktion under varje lågkonjunktur och sedan återuppbygga resten av industrin. Borde det inte vara bättre att försöka hålla hela samhället igång genom t.ex. sänkta skatter? Det borde ge ett bättre utgångsläge inför konjunkturuppgången. Kanske är det den effekten som vi ser när Sverige tar täten i Europa?

Jobbskatteavdraget har utan tvekan haft en betydelse för hushållens köpkraft och därmed för jobben. Ändå påstår Mona att det har gett "nästan inga jobb alls".

Du skriver glasklar. Jag kan hålla med om att hon var genomskinlig. ;)


Bengt Silfverstrand: Socialdemokraterna är verkligen inte ensamma om att anse att lågkonjunkturer ska bekämpas med statliga investeringar. Det är gammal klassisk keynesiansk politik som nu åter kommit till heders och som t o m en borgerlig ekonom som Lars Calmfors tagit till sig.

Sänkta skatter leder inte till fler jobb. Jobbskatteavdraget har självfallet haft viss betydelse för folks köpkraft men den sammantagna effekten har blivit synnerligen blygsam, om ens mätbar, eftersom köpkraften hos stora grupper samtidigt försämrats genom sänkta ersättningar i socialförsäkringssystemen. Att leva på socialbidrag, som alltfler tvingats göra under epoken Reinfeldt leder sannerligen inte heller till någon ökad köpkraft.
Nej bättre att återställa budgetöverskott som nu är dränerat-statskulden minskade lie för att gemensamma tillgångar sålts ut-engångsföreteelser.Stellan Skarsgård sa detta bra-bytt är bytt kommer aldrig igen.
Bättre är att skattemedel går till fler lärare dagispersonal
sjuka arbetslösa och gamla än till städhjälp för 1%
av befolkningen.Sen är det anmärkningsvärt att Borg som behövde läsa upp sin 1:a från gymnasiet på komvux
ja att alliansen vill förhindra andra samma chans
Borg vet dessutom att skatten inte kommer att kunna fortsätta sänkas.Lite försiktigt har han tagit upp att dra i nödbromsen.Han vet
"Solidariet eller egoism - Mona Sahlin glasklar!"
"Det handlar om solidaritet eller egoism"

Inte en kommentar behandlar Bengt s blogginlägg. Fokus..
Hon var kanonbra och satte F.R på plats.hon övertygade
fler tv tittare också.Jag tycker för tredje gången att det är märkligt att högern vill ta bort möjligheterna plugga
på komvux eftersom Borg som hade 1:a i matte själv
läste upp sitt betyg på komvux.
Anynomt nätverk av journalister i aftonbladet idag tar upp hur mediadrevet ska gå mot Sahlin-men det har tv tittarna inte köpt-skönt
erkänner mitt inlägg handlade inte om blogginlägget-sorry


Bengt Silfverstrand: Nej, men se då till att försöka hålla dig till saken i fortsättningen.
Anders Johansson gnäller om fokus.
Du har fel.
Åtminstone mitt inläggbehandlar Bengt S blogg för dagen.
Smutskastningskampanjen mot Mona Sahlin, och opinionsundersökningarna är vad han själv tar upp.
Även Peter Horal tar upp det.
Strama upp.. (vänta litet) Jo så var det ja.

Strama upp kommentarerna om du ska skriva vidare här. Här är baske mig inte sandlådan till för att bygga borganästen med stulna spadar. Färggrant rött och solidariskt bygger vi folkhemmet.
Ja du Anders "
Strama upp kommentarerna om du ska skriva vidare här. Här är baske mig inte sandlådan till för att bygga borganästen med stulna spadar. Färggrant rött och solidariskt bygger vi folkhemmet. "

Du skojar nu va?
Själv tycker jag nog mer att Anders Borg är en medelmåtta som fick läsa in sin 1.a i matte på gymnasiet på komvux och att det är med tanke på det väldigt märkligt att alliansen vill ta ifrån andra chansen
göra detsamma-så svårt för högerbloggarna det är att
inse att vi tycker att Mona Sahlin kommer att bli alldeles utmärkt som statsminister.Dom har noll självkritik i sina
påhopp.Men det är ju bara dom det.
Värst vad många "f.d.sossar"som blivit intresserade av sitt gamla parti.
Var inte gräset grönare på andra sidan,eller har ni alltid bott där.
Nu när ni bytt sida så borde väl glädjen vara stor,men icke då.
I stället för att vara här och hacka kan ni ju erbjuda era tjänster åt den som vill att ni kommer hem.
Kära Berndt Lövström,
Känner att viss kritik du riktar nu vänds mot t ex mig.
Ok.
Tar det.
Men om du tittar runt på bloggarna (jag har bara varit skrivande i bloggarna mer än drygt 2 veckor) så ser du nog att det finns förslag också - mitt i all kritik.

Det finns fortfarande många kompetenta sossar kvar i partiet, men de som gapar mest här är bara försvarare av något som liknas med hål i ideologins skuta.

Det för inte framåt - förresten tror jag det mest är övertygade sossar (och en och annan kritiker då) som häckar här.
Osäkra väljare som troligen vore målet i så fall, besöker i mycket begränsad omfattning dessa sidor.
Så egentligen talar traditionalisterna inom S för döva öron här.

Självkritik, hallå?

p Nicklasson vilka högerbloggar är du inne och skriker
självkritik hallå på? Du som säger dig inte vara för alliansen.Du borde då rimligtvis ha en hel del kritik att rikta mot densamma.men du är här med ett enda syfte
och du tycker själv att du är både nyanserad och slug
och fiffig i din tappade gråsosseroll.Tror du vi gick på den lätta.Du är har med ett enda syfte och det är att sänka socialdemokratin.Du stalkar varje Sblogg och motsäger dig själv vi ett flertal tillfällen
Som en ko idisslar du samma gröda om och om igen
och kommer med dina små blå länkar.Själv tycker du nog att du får in en massa k.o-men du är ju bara blå och rädd för att förlora-annars vore du inte här-inte imponerar du på någon mer än muf då möjligtvis
med ditt gapande om självkritik och det ska komma från
dig som kråmar dig i egenkärlek i dina blå dunster
Kunde inte formulerat mig klokare, tack Mia för kritiken.
Mia, i ditt sista inlägg glömde du nämna att Anders Borg hade 1.a i matte. Hoppas att du inte glömer att ta upp det nästa gång.
mvh
Inte intresserad av din sista kommentar heller
P nicklasson.All du säger allt du gör har bara ett syfte och det har vi sett överallt här.Du ljuger men inte ens det gör du bra.Det enda syfte du har är att ingå i mosarkampanjen
ingenting annat.Högerns prkupp är väl som vilken hamburgar
reklam som helst.
Du Mia, hur infantil jag än tänker om dig, så tänker jag på alla de som tänker .
De tänker fast ändå inte förmår klä det de vill säga med tjuta ord, men de tänker - de har en röst, de har makt.

Vill vi verkligen att av vårt tjafs rött - blått att nödtorftigt maskerade nazister ska tillåtas komma in i demokratins främsta rum?

Är det så viktigt att bekämpa orättvisor på marginalen (det är det, folk svälter inte, eller förtvinar under en annorlunda regering - för det tar minst 20-30 år att hitta den riktning i så fall)
Självklart finns det sikillnader.

Men du, är det värt att kriga mellan millimeterrättvisa blå - röd, för att släppa in rasister.... ja, nazister för att tala klarspråk?

Är en modde värre än en sosse - och tvärt om?

Jag lovar och svär - ser jag att opinionen svänger åt det rödgrönas seger - ja, då lovar jag att rösta på sossarna (mitt enda alternativ) som jag gjorde förr.
Det gör jag endast för att minimera SD:s inflytande/slippa det helt i riksdagen.

Men du, kan jag räkna med din röst om det blir tvärtom?
Det är med stor kyla jag läser ditt brev P.nicklasson
Det är lögn och rappakalja att inte människor far oerhört illa
p.g.a alliansens politik även om du vill och inte kommer att se det hur många berättelser och länkar du än får.
Ditt syfte är klockrent-sänka rött till varje pris-det är och förblir ditt syfte.
jag slår inte ut den ena svaga gruppen mot den andra
Mona Sahlin var oerhört tydlig i sitt tal i Tanto-NEJ tack sd
jag ställer mig bakom detta nej och jag ställer mig bakom socialdemokratin.Såg också på ett ställe att det gör stora
delar av FI också-vilket jag är dom tacksam för
Du har kanske sett Gråt allians av vårt hat på hartmans
blogg. Så gråt Nicklasson mitt svar är nej aldrig aldrig blå politik cynisk, egoistisk, empatilös mot dom svaga
ekonomiskt oansvarig och tunn blek och blå
Vad avser sd svårt ens skriva termen så har jag en mormor
som under tyskarnas ockupation av Norge var med i allehanda motståndrörelser mot nazism så då får du väl gömma dig bakom mig då om du är så rädd ,så mycket hjälp
kan du få för man ska vara snäll mot svaga.Men jag röstar
på Mona Sahlin det kan du lita på.


Mia, du visar du oförsonlighet.
Och ödmjukhet.

Du vill hellre att nazister får chansen än att "högern" som i fyra år styrt det här landet får förnyat förtroende?

Har du lidit illa av det?

Du är - ursäkta uttrycket - bara så korkad i ditt hat mot moderater att du inte ser vad som sker......

Fy f-n.....
"oförmåga att känna" (ödmjukhet) saknades i andra meningen ovan.

Ledsen.
Inte ens försök ens gång P.Nicklasson-bra att du skrev
att jag på femton olika bloggar hade skrivit att Borg hade etta i matte-då slapp jag räkna själv hur många du bloggar
du stalkat med ditt sänkaMona mission.Jag tror dessutom rött vinner.
Moderaternas egna ekonomer har själva sagt att anledningen till att många sparkades ut ur sjukförsäkring var att spara pengar till skattesänknigar-inget annat skäl
hur det än lindas in i "utanförskap" så är det så.
Lyssna du på gråt allians av vårt hat-gråt du Nicklasson
en regering som hanterat sjuka så här och handskats så illa med ekonomin.Jag är inte religiös men vore jag det tror jag Moses skulle ha uppfunnit ett elfte budord när det gäller dig.
"Du ska inte lita på p.Nicklasson ,som talar i tungor på varje
Sblogg ,han är en lögnhals och en blå kameleont som antar
vilken skepnad som helst i sitt syfte sänka Mona"
A bit creepy actually,but not so clever


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM