TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Vid gårdagens SVT-utfrågning hade utfrågarna Anna Hedenmo och Mats Knutsson återvunnit den kritiska utfrågningsform de tillämpade gentemot Mona Sahlin och Jan Björklund, men av någon anledning tappade i konfrontationen med Göran Hägglund.

 

Och Reinfeldt framstod sannerligen som den tämligen slätstrukna politiker och närmast parodiska landsfadersfigur han egentligen är. Han var ordentligt ute på hal is vid flera tillfällen.
Riktigt ordentligt i gungning var han när det gäller arbetslösheten. Hur karln än försökte vända och vrida på siffrorna och hänvisa till en ökad sysselsättning, som ju helt sammanhänger med konjunkturuppgången, så målade han in sig i ett hörn och tvingades konstatera att arbetslösheten och utanförskapet har ökat under den borgerliga alliansens regeringsår.

 

B-alliansen har alltså misslyckats i den fråga de vann valet på.
När sedan Reinfeldt i någon mån gav svar på frågorna så var det svar som urholkar trovärdigheten för ett borgerligt regeringsalternativ.
Han lyckades inte längre glida på frågan hur han tänker hantera en situation där sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen. Han tänker sitta kvar om b-alliansen blir större än de rödgröna, även om detta innebär att hans regering blir beroende av detta främlingsfientliga parti.

 

Här har ju Mona Sahlin lämnat ett glasklart svar. Aldrig, aldrig någonsin blir det något socialdemokratiskt eller rödgrönt samröre med SD.
Efter många krumbukter och försök att slingra sig undan så framstod Reinfeldts svar på frågan om vad han anser om att Frankrike tänker utvisa romer som rena ynkedomen. Landets statsminister är inte beredd att ta avstånd från denna klart främlingsfientliga politik och tänker inte agera i frågan inom EU.

 

Landets pensionärer förtidspensionärer sjukskrivna och arbetslösa fick också veta att de inte tillhör ”samhällsbärarna” och därför kommer vid fortsatt borgerligt styre dessa grupper att tvingas betala högre skatt på samma lön än löntagare.

 

En regering under socialdemokratisk ledning är enda alternativet om man vill ha ett samhälle som håller samman.Jo nog var han ute med kapitalskridskorna på
på nattgammal is alltid.Inte var detta en landsfader som
var för hela Sverige,han lämnar folk på isen utan dubbar
och ser till att rädda sig själv och sin plånbok
Jag förstår inte riktigt hur du tänkter när det gäller SD. Det är möjligt att du har rätt och jag är genuint intresserad av en förklaring. Reinfeldt sitter kvar så länge en majoritet inte fäller regeringen. Det innebär i sin tur att det är Mona Sahlin som måste ta stöd från SD för att fälla regeringen.

Ska jag tolka det som att du anser att en minoritetsregering är otänkbart med SD i riksdagen? Du menar att det därför är nödvändigt att t ex MP aktivt stödjer Alliansen eller FP de rödgröna?

Personligen tycker jag absolut att vinnande block kan bilda en minoritetsregering. En regering som sedan söker stöd hos representanter från det andra blocket i varje fråga. Det förutsätter dock att t ex FP, C och MP är villiga att ta ett ansvar för landet. Det tror jag också att man är för att undvika inflytande från SD.

Så, i mina ögon, är det absolut inte fel med en minoritetsregering oavsett om den leds av S eller M. En minoritetsregering behöver inte, i mina ögon, vara beroende av SD.


Bengt Silfverstrand: Men skillnaden är ju uppenbar. Mona Sahlin har klart deklarerat att hon aldrig någonsin kommer att sätta sig i ett läge då hon skulle bli beroende av SD. Detta innebär att inte i någon situation där SD får vågmästarroll kommer en rödgrön regering att träda till även om den sidan blir större än b-alliansen.

Reinfeldt å sin sida har sagt att han kan tänka sig att sitta kvar om b-alliansen blir större än de rödgröna.

Det enda vettiga och demokratiskt anständiga är förstås att det söks samarbete övdr blockgränserna om olyckan skulle vara framme och ge främlingsfientliga och delvis rent rasistiska SD plats i riksdagen.
Ja jag drog också samma slutsats. Hur hade du tänkt lösa vågmästarproblematiken Bengt? S kan i det läget inte fälla sittande regering eftersom det skulle kräva stöd av SD, alliansen kan med den logik du tillämpar inte bilda minoritetsregering eftersom det enligt ditt, sätt att tänka skulle ske med stöd av SD. Hur gör du om de rödgröna blir störst MEN utan egen majoritet? Ingen rödgrön regering då eller?

Fast landet måste ju liksom ha en regering så hur ser din lösning ut?


Bengt Silfverstrand: Se svar på ovanstående inlägg.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM