TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det må så vara att KD-ledaren Göran Hägglund är en trevlig person med visst sinne för humor. Inte desto mindre är han en hycklare av stora mått och närmast ett svar på USA:s Billty Graham eller andra väckelsepredikanter med utstuderad förmåga att ge sitt politiska budskap religiös legitimitet.
I själva verket bryter kristdemokraterna mot grundläggande moraliska värderingar i den skrift som dess företrädare ofta åberopar i söndagskyrkan.

 

Så här kan det då låta: "Samlen inte era skatter på jorden där mask och mal förstör.  Samlen era skatter i himmelen, där mask och mal inte förstör, och där inga tjuvar bryter sig in och stjäler..." 
(Matteus 6:20)

 Ändå är det precis vad kristdmokraterna i förening med de andra tre högerpartierna gör sig skyldiga till nämligen att berika redan välbärgade med ännu större skattemässiga dusörer.

 

eller
"det är lättare att en kamel går genom ett nålsöga än att en rik kommer in i Guds rike."
Detta söndagskyrkans budskap har kristdemokraterna glömt när de på måndagens och övriga veckodagars valmöten pläderar för ännu större klyftor i det svenska samhället.

 

Samhällsbärarna – de närande - är enligt den borgerliga alliansen bara de som arbetar. Sjuka, arbetslösa, förtidspensionär och ålderspensionärer tillhör bördorna, de tärande.

 

När Göran Hägglund för en gångs skull pressades något på besked i skattefrågan av de i övrigt underdåniga utfrågarna Hedenmo och Knutsson så vred han sig som en mask. Ännu snårigare var han i P1-utfrågningen i radio. Å ena sidan ansåg han det vara motiverat med skillnader i beskattning mellan förvärvsarbetande och pensionärer, eftersom de förra ”har större utgifter”, Men å andra sidan tyckte han man skulle sträva efter lika beskattning även om det enligt Hägglund inte kommer att kunna genomföras redan under kommande mandatperiod.

 

Hyckleri i sin prydno från början till slut. Hägglund är livrädd för att KD ska hamna under fyraprocentspärren och skyr inga medel för att be landets pensionärer, som han redan missgynnat med sin politik, att hjälpa honom på vägen.Högern är konstiga, avundsjuka och har en underlig människosyn.Människor arbetar absolut för sitt uppehälle
men är det ingen av er på högersidan som arbetar också för att det är givande i sig själv?
Jag tycker mer synd om arbetslösa och anser att
medan dom söker arbete vilket säkert kan vara en
nedslående syssla så ska dom ha det drägligt.
Fredriks Reinfeldts tes att människor är av naturen lata.
Det tycker jag inte alls,men drar slutsatsen att Fredrik
Reinfeldt inte uppfann hjulet då och att han har såna
människor runt sig.
Att säga att så oerhört många fuskar med sjukförsäkring vore som att säga att egentligen är alla bankens kunder
rånare för det begås ju så många rån.
Det är ju inte alls sant.
Visst är det fel om grovt kriminella sjukskriver sig för mjäll
och sitter och filar på nästa brott.
Men i detta är det dom allvarligt sjuka som farit illa och fått betala-samt dom arbetslösa.På sikt kanske dom som alltid arbetat skött sig osv.... får betala sin egen
blindtarmsoperation som dom inte har råd med.
Nej usch en sån politik vill vi inte ha! Låt nu Reinfeldt få bli lika lat som han tycks tro att andra är.Låt honom slappa en stund så byter vi ut honom.
Varför ljuger kristna sossar om sjukregler?

Ni har syndat!!
Thomas K igen.jag är ingen kristen sossse
Socialdemokrat pounkt och slut.
På Nina Drakfors blogg plockade moderatorn
bort inlägg du gjort som blev allt obehagligare.
Här är det ingen som ljuger
Dom här sjukreglerna har fått flera människor att
ta sitt liv.DET ÄR SKANDAL det är sittande regerings
ansvar se dessa konsekvenser.
Jag är inte kristen men vore jag det skulle jag nog känna en viss oro för vad högste bossen skulle tycka
om vad jag gjort mot dom svaga och sjuka
Givet finns det inga religiösa skäl bakom högerns
agerande.Kalle mammon heter guden i det här

Än en gång erinras om debattreglerna. Klart identifierabara namn ska sättas ut. Detta är sista inlägget som sign. Thomas K får göra på denna sida. Anledningen till att detta inlägg får stå kvar är att Mia redan hunnit svarar och visar att TK ingenting har att tillföra i sakfrågan.
Så om jag förstår detta rätt är din tes att Göran Hägglund och därmed KD inte för en politik som stämmer överens med bibeln? Kan tiden mellan bokens publicering och dagens politiska kontext vara en faktor värd att beakta i sammanhanget?


Bengt Silfverstrand: Tidsperspektivet har ingen som helst betydelse i sammanhanget av följande skäl:

1. De citerade bibelorden, Bergspredikan och mycket annat i Nya Testamentet har stark bäring till politikens solidaritets- och rättvisebegrepp.
2. Bibeltexterna åberopas i söndagskyrkan av kristdemokratiska politiker över hela landet.
På måndagen är det mammon och månglarna som gäller.
Tack Bengt, för att du gör så mycket för att lära upp folk vad gäller Guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig av dessa kunskaper till så många jag kan. Om någon till exempel försöker försvara homosexualitet, så påminner jag dem bara om 3:e moseboken 18:22 där det klart och tydligt står att homosexualitet är en styggelse, så är den saken färdigdiskuterad. Men nu måste jag erkänna att jag behöver några råd kring hur jag ska följa några andra av guds bud.

1. Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar herren (3:e moseboken 1:9). Problemet är att grannarna klagar.

2. Jag önskar sälja min dotter som slav (2:a moseboken 21:7). Med dagens prisnivå, vad anser du vara ett skäligt pris?

3. I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar, så länge de är köpta från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta inte gäller danskar, då landgräns saknas. Här behöver jag hjälp. Får jag äga danskar?

4. Jag har en granne som insisterar på att han ska arbeta på sabbaten. 2:a moseboken 35:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

5. En av mina vänner menar att även om det är en styggelse att äta skaldjur (3:e moseboken 11:10), så är homosexualitet värre. Jag håller inte med. Vem av oss har rätt?

6. I 3:e moseboken 21:20 står det i klartext att jag inte får närma mig guds altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet och använder glasögon. Måste synen vara helt perfekt eller kan vi acceptera ett viss svängrum i denna fråga?

7. De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är tydligen en synd enligt 3:e moseboken 19:27. Hur bör de straffas?

8. Jag har läst i 3:e moseboken 11:7-8 att jag inte ska röra vid några rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela amerikansk fotboll om jag använder handskar?

9. Min morbror har en gård. Han syndar mot 3:e moseboken 19:19, eftersom han planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte mycket bättre, eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel, (vanligen en blandning av bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA byn bara för att stena dem (3:e moseboken 24:10-16)? Är det inte lika lätt att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (3:e moseboken 20:14)?

Jag vet att du gått på djupet med denna typ av problemställningar. Så jag är helt säker på att du kan hjälpa mig.

Tack för att du ständigt påminner oss om att guds ord är evigt och oföränderligt.

Med vänliga hälsningar från en trofast lärjunge beundrare.


Bengt Silfverstrand: Tack för kompletterande bibelord som förvisso även de kan användas som slagträn i den politiska debatten. Dock bör man iaktta viss försiktighet när det gäller G:a Testamentet och ingen seriös politiker hänvisar till dess förstockade texter om homosexualitet.

Några råd ger jag dig för övrigt inte. Du får tänka själv.
Undrar hur "trogna" andra partier är sin grundideologier-inte särskilt om du frågar mig. Alla partier är mer eller mindre pragmatiska och har mycket kraftigt förändrat sig från det att dom grundades.
Tror knappast att KD är mycket värre än andra.

Socialdemokraterna och moderaterna som är de största partierna , och vill så vara är sällsynt mycket pragmatiska och röstfiskande. Moral och ideologi är knappast nåt som utmärker vare sig dessa partier eller valrörelser. Att få så mycket röster som möjligt är det som räknas.

" Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men
icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?"

Detta gäller inte minst din blogg, enligt migBengt Silfverstrand: Vad det handlar om är kristdemokratiskt hyckleri, eller dubbla budskap. Inte om de moraliska värderingarna i sig.
Socialdemokratin är tydligt associerad med Islamism, så inte konstigt att ni förlöjligar kristna.
Vem blir förvånad?

Följ ni pedofilprofeten.

För alla tänkande mskor finns bara ett val i år: SD!


Bengt Silfverstrand: Jag är en tänkande människa och fanns bara SD;s valsedel så skulle jag avstå från att rösta. Varhelst främlingsfientlighet och rasism sticker fram sitt fula tryne ska det bekämpas.
Apropå sista inlägget från John får det bli en rolig historia.
I ett skyltfönster låg tre hjärnor.Kunden
såg att det var en rödgrön en blå och en SD
till salu.Frågar vilken som är dyrast.
"SD säger affärsägaren"
"Varför? säger kunden,den ser ju rätt liten ut"
Ja, men den är obegagnad,svarade affärsägaren!
John kanske skulle du börja bruka din och fråga dig varför ingen av dom etablerade partierna
vill ha med er att göra
Att tidsperspektivet inte skulle ha någon betydelse när det handlar om ett par tusen år ställer jag mig tveksam till då utveckling är rätt vanligt förekommande. Att det finns skillnader mellan trosuppfattning och politisk åskådning är kanske inte heller det så uppseendeväckande om ordagrann efterlevnad efterfrågas.

Om ordragrann efterlevnad krävs så har vi rimligtvis lämnat den politiska världen och klivit in i den mer fundamentalistiska, vilket jag tror de flesta inte har någon längtan till.
Bengt Silfverstrand: Det är självfallet budskapets innebörd som är avgörande och inte tidsperspektivet. Inte dess ordagranna budskap.
Så med andra ord är det en tolkningsfråga huruvida Göran Hägglund kan anses säga en sak och förespråka något annat. Detta är väl knappast något att förfasa sig över då det de flesta politiker kan sägas tillämpa denna metod.

Att sedan budskapet förändras över tiden är väl knappast märkligt. Mer skrämmande vore om ingen förändring skedde överhuvudtaget.


Bengt Silfverstrand: Att Göran Hägglund genom sin dubbelmoral gett hyckleriet ett ansikte är definitivt ingen tolkningsfråga. I söndagskyrkan driver han ut månglarna ur templet. På måndagen tar han dem till sin barm.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM