TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


I gårdagens partiledarutfrågning i SVT gjorde Mona Sahlin en helt suverän insats. Lugnt och övertygande besvarade hon utfrågarnas frågeställningar hur naiva dessa än var. Som t ex när hon fick frågan hur socialdemokraterna kunde förespråka skattesänkningar för redan välbärgade pensionärer.

 

För socialdemokratins del har det ju aldrig frågan om att delta i någon skattesänkarcirkus.
Det handlar om att alla, oavsett om de är pensionärer eller löntagare ska betala samma skatt. Ingenting annat.

 

Den uppföljande och viktiga frågan om inte lika skatt då också måste gälla förtidspensionärer, sjuka och arbetslösa klarade hon också konstruktivt av genom att svara ett tydligt ja, men samtidigt göra det närmast självklara konstaterandet att ekonomins begränsningar gör att en sådan skattereform måste få ta en viss tid.

 

Utfrågarnas ihärdiga försök att snärja Mona på fastighetsskatten föll också på hälleberget. Hon fick genom utfrågarnas upplägg tillfälle att i flera repliker slå fast och få ut det viktiga budskapet att det är bara en procent av fastighetsägarna som får en skattehöjning men nittionio procent som får en sänkning.

 

När Mona Sahlin verkligen får chansen att framträda i ”helfigur” då tar hon den och gör det på ett mycket övertygande sätt.2010-08-27, 08:32  Permalink
Andra bloggar om:  


BRA BENGT BRA det är tur med internet, här är verkligheten så som den ser ut. Här finns inga borgareledarskribenter som ska säga att det är så fint och bra och trevligt med alliansen. Vi kan bevisa att allt gått åt skogen sedan 2006, nu måste vi alla skriva det så att folket förstår att det gjort det och att vi ska ordna upp allt de ska bara rösta på oss fortare än kvickt så löser vi allt.

Det är inte roligt nu när vi ligger under, folk är ledsna och säger att det kommer gå åt h-vete men jag vet att det inte kan göra det. Mona var så bra igår att jag grät det var så fint och bra, hon smekte mina ögon med sin röst oj, oj oj. Och nu måste hon föra ut vår politik så att folk förstår att vi kan rädda dem och se till att ställa tillbaka samhället så som det ska vara så som folk vill ha det, så som vi gjort det och som det ska se ut. Vi borde ha affischer som säger: Tro inte på moddarna, de vill ta bort alla bidrag och göra er till fattiga, de har lånat till att sänka skatten för rika och gett dem pigor och kvaddat Sveriges ekonomi så de lånar till all sin lyx, gåslever pälsar och vin.

Gillade att Mona pratade om skatten. Skatt ger välfärd, mer skatt ger mer välfärd. I arbetarekommunen hemma så diskuterar vi detta, men sen så fegar folk ur för de är nog låtsasborgare många på sextiåttan och har glömt våra kärnvärden. Jag skulle stolt att få ta bladet från munnen och få gå ut och kampanja för en rejält höjd fastighetsskatt i valrörelsen. Har man råd med villa ska man vara solidarisk med dem som inte har det. Det är vårt partis kärnvärden, vi kan inte låta partitaktiker och PR-nissar bestämma hur fördelningspolitiken ska se ut.
Adde:
Får vi kanske se något bevis då? Enligt SCB's senaste AKU har vi trots finanskrisen ungefär 100 000 fler i arbete än under juli 2006. Om det är att "allt gått åt skogen" så ser jag gärna mer av den varan.

Om "mer skatt ger mer välfärd" så ger kanske 100% skatt väldigt mycket välfärd? Eller kanske inte. Det är uppenbarligen inte ett linjärt samband och när ekonomer hävdar att 1 krona i skattehöjning förstör 50 öre i form av snedvridningar i ekonomin så inser man att det är en optimering vi har att göra med.

Nästa fråga är om vi med ett av världens högsta skattetryck vet något som inte resten av världen vet eller om vi kanske blundat för skatternas effekter för ekonomin. Om en krona extra i offentlig konsumtion kostar 1,50 i privat konsumtion kanske skatterna bidrar till att permanent höja arbetslösheten?


Bengt Silfverstrand: Arbetslösheten är idag åtminstone inte lägre än den var vid förra valtillfället. Och detta trots att borgerlighetens heligaste vallöfte var att minska utanförskapet, vilket tvärtom ökat.
Socialbidragskostnaderna har också skjutit i höjden, ytterligare en faktor som visar att b-alliansen misslyckats i sin viktigaste fråga.

Talet om världens högsta skattetryck är rena tramset från två utgångspunkter. För det första har Danmark ett ungefärligen lika högt skatteuttag och för det andra är skatter något som hela tiden måste kopplas till nyttigheter. Folk beskattas med andra ord inte på rent djävulskap vilket ovanstående argumentering tycks inbilla sig.
Adde! Satt du och grät när mona var i tv. Helt otroligt!
Henrik Vallgen: Bla bla bla kalla hårda siffor mot mänsklig värme och gemenskap. Skatt är bra, mer skatt är bättre och anledningen är jobben. Höjda skatter ska gå till att satsa pengar på jobb! Då får vi upp Sverige på fötter igen efter att högeralliansen förstört för alla, förstört för vanligt folk medan de själva åker runt i limuosin och festar. Jag står bakom Mona och Östros "Inför ny förmögenhetsskatt och höj inkomstskatterna". Super bra artikel på DN mars 2009. Med högre skatter hade vi kunnat köpa SAab också istället sålde man till ryska maffian och nu är pengarna slut säger de på tv idag. Man ska inte jag profit, man ska ta hand om de arbetslösa, fattiga sinnessjuka och ha höga skatter så alla får det lika, det är bäst. Det kan Mona ordna, det är det folk vill ha, så nu måste alla rösta på Mona så ska vi alla få det lika och bra och utan massa borgare som ställer till och förstör.
Adde! Gå till Nordkoreas ambassad i Stockholm och begär asyl! Du kommer att trivas som fisken i vattnet därborta. Bara ett tips.


Bengt Silfverstrand: Den här typen av inlägg hör inte hemma i en seriös debatt. Skärp dig annars stoppas du från vidare diskussion här.
Oh så låga ingrepp! Det känns som du mest är avundsjuk på att ni i högeralliansen inte har en sån politiker som Mona. Hon är skön, hon har en lugn stil, hon tar det piano. Hon är den bästa vi har, jag tycker hon sammanfattar det finaste med vårt parti. Jag hoppas att hon ska få besätta statsministerstolen i höst. Det borde alla hoppas. Bara med socialdemokraterna kan vi få rättvisa som att alla oavsett om de är pensionärer eller löntagare ska betala samma skatt.
En fråga till dig Bengt, som f.d. riksdagsman:

Jag ser i riksdagens kalender att man har upprop den 4:e oktober och att riksmötet öppnas den 5:e. Är det inte den 5:e oktober en eventuellt ny statsminister utses?

Detta apropå att Mona räknar med att efterträda Fredrik Reinfeldt den 20:e september.


Bengt Silfverstrand: En fråga jag inte kan svara på eftersom jag inte längre är riksdagsman och en fråga som är fullständigt irrelevant i sammanhanget.
Adde! Du tror inte det finnas en risk att dom du vill beskatta hårt flyr Sverige och skaffar sig jobb utomlands?
Jag jobbade själv i London men kom tillbaka 2007 och betalar idag skatt i Sverige.
Men jag är inte så sugen på vare sig förmögenhetsskatt eller höjda löntagarskatter.
Vad vinner Sverige på att jag lämnar Stockholm för vårat kontor i London igen om skatterna skjuter i höjden?

Jag har råd att betala 20kr/l för bensinen. Men för någon annan är 49öre/l en stor extrautgift - så jag tror att ditt dröm Sverige kommer att jaga iväg dom som bidrar med mest och Ni som blir kvar kommer bli ännu fattigare.


Bengt Silfverstrand: Talet om skatteflykt är nonsens. Alla utvecklade länder drabbas av viss företagsflykt till låglöneländer, så även "kapitalismens förlovade hemland" USA.

Vad gäller bensinen så kompenseras människor med arbetsresor för den ökade kostnaden genom reseavdrag.
Adde! Du har alldeles rätt! Det var skönt att få höra
Mona Sahlin prata till punkt även om en av programledarna vid ett tillfälle pratade i mun
på henne mitt under pågående svar.Hon fick igenom
sitt budskap.Strunta i att högern hoppar på dig en
del med så låga inlägg som Nordkorea
Det närmsta Nordkorea eller Kina dessa herrar har kommit i Sverige är när dom fångat ris med pinnar på kinakrogen och det är väl knappast arbetsläger.
Dessa herrar är här för att om är jättestressade att
det är så jämnt mellan blocken.
Enligt Sifo fick Mona Sahlin jättebra betyg av tittarna
Oroa dig för att alla som har det bra ska flytta behöver du inte heller vara.
Vi är många med både villor långa universitetsutbildningar bra ekonomi som stannar
kvar.
Bengt Silvferstrand har rätt.Mona Sahlin var suverän!
Enligt Sifo tyckte tittarna det också
Jag skrev "ett av världens högsta skattetryck" just eftersom vi ligger nära Danmark.

Gällande tillsättning av en ny statsminister kan jag konstatera att Fredrik Reinfeldt tillträdde den 6:e oktober 2006.


Bengt Silfverstrand: Skatteuttagets storlek är ointressant som fristående storhet. Det är kopplingen till vilka nyttigheter vi betalar genom skatter som är det intressanta i sammanhanget. Och skattegnöl är inget som leder någon diskussion framåt.

Dagen för riksdagens återsamling efter ett val har varierat genom åren och är ointressant och inget som är relevant i detta sammanhang.
Adde, och ni andra som hyllar Mona Sahlin och höga skatter.
Jag har varit sosse under 20 år, men jag tänker rösta på moderaterna i år för det finns inget förtroende kvar för S under Mona Sahlins ledning. Gud, vilket sänke hon är!

Dessutom allmänt besviken på att de sjukt snedvinklade synen på invandringspolitken inte (får?) diskuteras.
Läs vad en polis skriver om hur deras arbetssituation ser ut idag: http://politisktinkorrekt.info/2010/08/26/vad-har-hant-med-sverige/
Det är skrämmande!

Personligen har jag svårt för att rösta på SD med ett tvivelaktigt förfutet - jag gillar inte detta lightnazi-inslag helt enkelt.
Däremot finns det en poäng i att SD kommer in i riksdagen så att det rörs om i grytorna. För det behövs.
Idag invandrar 50-100.000 till Sverige varje år. Många är analfabeter och har små chanser att försörja sig här. Det tar i genomsnitt 7,5 år innan invandraren finner arbete. Varje år kostar denne 1.340.000 kr enl officiella SCB.
Det blir 107 miljarder kronor varje år om i snitt 80.000 invandrar.
Det i sin tur är ca 10% av vår nuvarande statsskuld.

Det är som sagt både upprörande som obegripligt att invandingspolitiken och dess kostnad inte ens diskuteras.

Munkavle på.... vansinne säger jag.


Bengt Silfverstrand: Inte trodde jag att moderaterna hade sådana barn ihop med Sverigedemokraterna.....
Svar till Peter Nicklasson.Först tråkigt att vi förlorat dig men mest angående SD-munkavle-osv..
Jag ser det såhär
Om en fanatisk taliban kommer fram till mig och säger att jag ska ha burka svarar jag: Nej tack demokrati
är bättre. Jag lever trygg i förvissningen att så
funkar inte alla muslimer.
Och där nånstans försöker Jimmie Åkesson tränga sig in.
Om Jimmie Åkesson kommer fram till mig och säger
Där ser du, nu slänger vi ut alla muslimer så du slipper ha burka säger jag:Nej tack demokrati är bättre
och du är mer lik en fanatisk taliban än du förstår
Jimmie och du försöker ställa din fanatism
mot deras.Jag är socialdemokrat och ser igenom detta
Förresten Peter så har högern diskuterat att ta hit invandrare som får lägre lön
Detta beror inte på rashat utan enda guden-PENGAR
För då kan dom hålla ner och dumpa löner för alla andra med hänvisning att det finns billigare arbetskraft
Sen måste jag säga att ditt påhopp på Mona Sahlin
är blå blå dunster i ögat, blå blå tröttsamma svar
Mona Sahlin är det bästa som kan hända Sverige idag

Mia, beundrar din fanatiska hängivenhet till S.

Men, du kan väl kommentera siffrorna (hämtat från SCB) istället för att svamla om talibaner, etc ?

Angående Sahlin, så är hin ett sänke - tyvärr.
Hon framstår som okunnig, inkompetent och maktgalen.
Liksom den närmaste runt om kring henne.
Jag är inte ensam om att ha lämnat S - opinionsmätningarna talar sitt tydliga språk.
Välj en stark ledare, klipp av bandet till V och omvärdera vissa frågor (som t ex invandringspolitiken) så kan kanske S återkomma, men i detta valet är S helrökta.

S har haft 4 år på sig att reformera partiet, men lite/inget har hänt - därför förlorar S valet återigen.
Kommentera istället själv det höga betyg
Mona Sahlin fick av tvtittarna efter utfågningen
på tv.SIFO gjorde undersökningen
På Magnus Holst blogg är du inte lika artig som här
Det inlägget har jag skickat vidare du i dig själv är ett praktexempel varför jag röstar rött.
Så i tittarnas ögon var Mona Sahlin mycket mycket bra
Den moderata politikern som hoppat av moderaternas
politik för hur hanteringen av sjuka sköts är en bland många .Politikern i Norrtälje menar jag som du säkert
läst om.
Precis som alla andra från högern är du här i syfte
sänka även om du just nu inte pratade om vad var det
"Pattar" som du gjorde på Magnus Holst blogg
om det inte tas bort.
Sliskigt men vad kan man förvänta sig.
Mona Sahlin har skött sig jättebra,det är vi sååå
många som tycker oavsett dina åsikter

Eftersom du hänvisar till vad jag skrivit på Magnus Holts blogg återger jag det här också:

"Att ordet KLYFTA visat sig vara Socialdemonernas främsta världbild för att beskriva nuvarande regeringen i detta valet kan väl inte undgått någon...
Det tycks som om dessa klyftor finns precis överallt.
Precis överallt.

Därför undrar jag om vi ska titta ner i "urringningens djupa klyfta" eller rent av "visa pattarna" istället - se det positiva i att det lönat sig bättre att arbeta än att suga bidrag?"

Något fel i att skämta, må så vara sexistiskt?

Men allvaret bakom skämtet borde S ta till sig, för det är därför S kommer att förlora valet - igen.

Inget har reformerats, intet har hänt med S annat negatuvt för partiet. Samarbetet med framför allt V är ett misstag. Jag tror att S efter valet kommer att 1. välja en bättre och starkare ledare, 2. Gå sin egen väg (ev tillsammans med Mp) och 3. Radikalisera partiet från början.

Gör de det, kommer jag att återvända till S, trots humorlösa, förvirrade Mona-fanatiker som dig.

Men du får ha en bra dag ändå :-)
Peter Niclasson!
Du och jag har inte samma syn på humor och du tråkar ut mig och enda anledningen du är här
är för att du försöker sänka socialdemokratin
Inget gott har alliansens fyra år fört med sig
Det är nog väldigt väldigt svårt för dig att fatta
hur oerhört många vi är som tycker att alliansen
förstör Sverige.
Mona Sahlin är oerhört stark som ledare. På sätt och vis tycker jag det är bra att såna som du skriver
för det måste ju vara pinsamt för "ditt parti
och din stora ledare"Med dina sexistiska skämt
och dina känsloutbrott och ditt allmänt förvirrade
blå tramspladder.Du svamlar
Ok Mia, humor är svårt att dela ibland :)

Men du får gärna besvara de fakta jag tog upp angående invandringspolitiken tidigare - du undviker hela tiden att svara.
Till Mia, som tydligen inte tycker om mig.......

Jag önskar själv att du förmådde krossa dessa fakta och att jag har fel.
Kom igen - mosa mig!

Du är ju civilekonom, det borde vara en enkel match att bemöta siffrorna, fakta för fakta om det jag säger inte stämmer.

Eller?
Peter Niclasson! Eftersom du är inne på humor
drar jag en vits istället.
F.R och Anders Borg satt på ett flygplan,den ena
fick den ljusa iden slänga ut 5 tusenlappar
och sa hurra nu har jag gjort 5 personer rikare
den andra som inte ville vara sämre slängde
också ut 5 tusenlappar och ropade också
Hurra nu har jag gjort fem personer rikare jag med
Då kom piloten ut slängde ut båda två och ropade
Hurra nu har jag gjort nio miljoner rikare

Det var väl kul eller hur.
Civilekonom? Du har inte en aning om vem eller vad jag är men ett kan du vara säker på.
Det är att jag anser att socialdemokratin är det bästa för Sverige.Om du nu tycker så illa om nuvarande ledare så kanske du hörde Göran Persson häromdagen
som sa :Fyra år till med den här regeringen är inte bra för Sverige!
Jag håller med! Jag tycker också att Mona Sahlin är suverän.Sorry det får du leva med


Mia, ja historien var rolig :)

Apropå slöseriet med pengarna kom jag att tänka på tidigare S-regeringar.

Om du nu kunde besvara mina inlägg med fakta istället hade det kanske inte varit roligare, men mer givande :)

Och du, jag kan leva med att du inte tänker själv utan låter som en åsiktsmaskin från Sveavägen 68.
Peter! Jag kan leva med att du inte tänker själv
utan låter som en åsiktsmaskin från Muf
Du fakta ge mig fakta du som säger att du röstat
på socialdemokraterna i så många år.
Vad var det som var så bra med socialdemokraterna
i alla dessa år du röstade på dom och vad hände dig som gjort dig så besviken.?
Jodå jag kan tänka själv men varit ute och
falsat en ränndal så jag har inte tid med dig hela tiden
Du kan ju kommentera undersökningen från sifo där tvtittarna
gav Mona Sahlin kalasbetyg även om inte du
Brutus gör det
Mia, kära rara Mia

Måste erkänna att jag alltid får läsa om dina alster 2-3 gånger för att förstå vad du menar.
Inte för att språket är särskilt avancerat, snarare för det är så osammanhängande.

Jisses vad du är intresserad av mig, har du heta känslor för mig månne ;)

Kanske inte, jag är ju baktalad av dig på andra bloggar.
Gråter en skvätt. Ärligt ledsen. Knäckt. Kränkt.

Så, nu har jag återhämtat mig.

Vill du veta vad jag tycker så hoppa vidare till denna där jag skrivit av mig lite.
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1767&blogg=44996

Ha det så gott min vän, Peter

Peter Nickalsson.Du har snart tömt ut hela din förvirrade osammanhängande lögnarhistoria
där du sitter och blåjobbar på Muf:s högkvarter
Du kom att tänka på tidigare S-regeringar
angående slöseriet med pengar.Ändå har du röstat rött i 20 år?
På Krister Kronlids blogg och Ola Möllers har du fått låna
ord av någon med större ordförråd än du har själv
Du har fortfarande inte kommenterat att Mona
Sahlin fick så bra betyg av tvtittarna i Sifos
undersökning men så ser det ut iallfall och det tycker
jag är jättebra
Det är väl bra om Mona Sahlin får bra betyg från en så betydelsefull mätning som vad tittarna anser hon klarat ett TV-framträdande. Det är hon ju inte van vid.

Låter på dig som om det skulle avgöra valet, lycka till :)
Tro kan försätta berg sägs det ju.....

Jag tycker du är inskränkt.
Det finns många anledningar till att fler än jag har övergett S för andra partier.
Eftersom det bekräftas av alla dessa opinionsundersökningar som nu duggar tätt över oss, borde det vara läge för självkritik.
Är det så lågt i taket att ingen får kritisera Partiet och den Stora Ledaren, då förlorar man också väljare.
Kanske den insikten kommer att vakna efter valet.
Hoppas kan man ju på det.

Nu orkar jag inte svara på mer från din sida. Det ger inget.

Ha det så gott min vän, Peter
Är du så utmattad Peter Nicklasson
Vilken klenis.Jag som bara börjat.
Ser att du dykt upp på flera andra bloggar och påstått att jag är civilekonom
Därmed blev du en lögnare och ska behandlas som en sådan.
Rättelse en avslöjad lögnare det är du det


Bengt Silfverstrand: Jag beundrar din uthållighet Mia. Peter Nicklasson existerar inte i sinnevärlden, men jag lät inläggen stå kvar för att visa vilken på vilken nivå borgare och sverigedemokrater debatterar.
Den person som här framträder under pseudonymen Peter Nicklasson heter egentligen något annat, och bryter mot debattreglerna. Anledningen att inläggen ändå får stå kvar är för att de på ett alldeles utomordentligt sätt belyser med vilka metoder borgerligheten vill föra den politiska debatten.

De bevisar samtidigt att det i vissa avseenden finns klara beröringspunkter mellan moderaterna och sverigedemokraterna.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM