TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Katapultgolf i personvalsskolan!

 

Personerna:

Benjamin ”Beauty” Cocktailparty – personvalskonsult och djupdykare

Jean Robinson – minkutsläppare och champagnegaloppör

Tarzan i Tierp – gästbloggsinsläppare och klättrare

Stickan Klyftkvist och Reine Cellskräck – ständiga partibytare

Ivan den förskräcklige – tror på politiken

Rambo Rimfrost – mer eller mindre läraktig elev

 

Ivan: Var f-n håller ”Beauty” hus?  Han skulle ha varit här för en halvtimma sen och rapporterat från mötet med det facklig-politiska utskottet i Ladonien. 

Rambo: Ja, vi väntar en kvart till, sen kör vi igång.  Vi har mycket att profilera oss på!

Ivan: Ok. Men sen får vi köra hårt för jag har ett politiskt möte med väljarna.

Beauty: Ursäkta jag är sen, men jag har just fångat in ett verkligt scoop på personvalsfrpnten.

Ivan: Så, du skippade facklig-politiska utskottets möte?

Beauty: Ja, vem tror du har tid med sådana oväsentligheter.  Nu närmar sig valet, och då gäller det att förstärka personvalsbodyn.

Rambo: Innan du drar ditt nya scoop, så måste jag fråga dig Tarzan, varför ser du så blek ut?

Tarzan: Blek och blek, jag har varit från bloggen i flera dar och sånt tar på nerverna.

Ivan: Men du har ju haft gästbloggare?

Tarzan: Jovars,  Stureplanshögern ser ju till så att min blogg ständigt är välfylld.  Och vem som skriver där spelar ju ingen roll, bara det skrivs, som den där tomten Sten Sjöholm (fp) i Helsingborg, sa på sin tid.

Rambo: Innan vi nu släpper in Beuaty på manegen, så vill jag hälsa två gästtalare välkomna.

Det är Stickan Klyftkvist och Reine Cellskräck från Ladonien.  Välkomna!  Berätta gärna om er bakgrund.

Stickan: Jo, vi är väl en smula unika i så måtto att vi varit medlemmar i praktiskt taget alla

partier.

Jean: Och varför hoppar ni hit och dit?

Cellskräck: Skyll inte på oss.  Det är inte vi som byter åsikter.  Det är partierna som skiftar fot.  Det är vi som ligger steget före.  När kraven på solidaritet och laganda börjar bli för högljudda då hoppar vi av.  Compact living är en smula tröttsamt i längden.  Jag klarar inte lagjobbet.  Det är därför jag tagit namnet Cellskräck.  Skräck för att förknippas med någon bestämd åsikt.

Rambo: Och nu är det din tur Beauty.

Beauty: Tack för det. Nu har jag en grej som bryter den politiska julvallen.  Jag var på mingling i Helsingfors sistlidna helg.  Då träffade jag den finländske författaren Arto Paasilinna.  Han berättade om en idé han haft om s k katapultgolf som han försökt sälja till den finländska Uppfinnarstiftelsen, som sa nej, då dom tyckte att förslaget var för radikalt.

Men eftersom jag är radikal och tror på person före politik så nappade jag.  Och Paasilinna sa ok.  Du får hela paketet.  Ta det med hull och hår.  Så här ligger det till:  Varför skulle man inte kunna avstå från de otympliga golfklubborna och ersätta dem med särskilda kastare som kan svinga i väg bollen i önskad riktning – så långt som spelaren bedömer det behövs.  ”Det skulle vara hur mycket roligare som helst att gå över greenen med sin egen katapult och med jämna mellanrum ge bollen ren skjuts framåt.” (Arto Paasilinna i Nio drömmar).

Uppfinningen är förvisso inte ny. Granatkastare togs i bruk redan under första världskriget, om inte tidigare, och med katapultmaskiner hade man skjutit ruttnande tjurkadaver in över muren till belägrade städer minst tusen år tillbaka i tiden.  OK, men hur som helst är det en innovation på golfområdet.  Hänger ni med!

Jean: Det kan du ge dig f-n på.  Men jag ska bräcka dig.  Jag har fått köpa kanonkungen Folke Lavettis gamla mörsare och ska se till att den kommer till användning igen.  Jag börjar med att stoppa in Tarzan i Tierp i eldröret.  Han siktar ju högt…..

 

 

 2006-03-11, 13:08  Permalink


Varför denna kannibalism?
Va? Kannibalism? Har jag missat något...?? Kanske ömma tår...men inte skall man väl äta dem..????

Ännu ett njutbart avsnitt i såpan "Personvalsskolan". Vi är väl några stycken som beklagar att verkligheten på sina håll överträffar dikten. Stå på dig Bengt! Humorslösas förening gnäller alltid.
Är förväntansfull på den spännande fortsättningen.


;-))))
http://www.s-info.se/nilsson
Vill instämma med Lennart! Vissa tår är mer ömma än andra.
Jag har fått lära mig sedan barnsben, att om man skall vara ytterst försiktig med illasinnade kommentarer om andra, om man inte kan stå för konsekvenserna. Det bär jag med mig genom livet.
Det är otroligt lätt, att spänna bröstet och visa hur enormt bra man är och vilka fantastiska åsikter man har och vilken potential man är. Att sedan en hel del andra får stå där med skägget i brevlådan pga att de inte delar den åsikten, har ju ingen som helst betydelse, bara"jag" får visa hur duktig och vilka enormt bra egenskaper och åsikter jag har!

Slutsats: Stå på dig Bengt och jag ser fram mot fler lektioner!
Inte för att jag fattar något av skrivet i Personvalskolan - men jag är väl humorlös då - men varför i alla sin dar använda människor som vapen??? "Jag börjar med att stoppa in Tarzan i Tierp i eldröret. Han siktar ju högt….." .

Om det nu ska vara så roligt att det är Erik L det handlar om, så ska han väl inte användas att ladda kanonen med - ingen annan heller förresten! Bättre humor kan du säkert prestera! Upp till bevis!

Och det är väl bra att det finns medlemmar som vill kandidera på riksdagslistor - inte behöver vi andra vara avundsjuka - speciellt de som redan gjort sina sejourer där.


Bengt Silfverstrand: Ja, talar man om en stoppnål, så är det alltid någon enögd f-n, som känner sig träffad.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM