TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


”Björn Knutsson blev 59 år. Det sista halvåret av sitt liv tillbringade han i sin egen bostad under förhållanden som hans döttrar beskriver som miserabla. –Han blev helt enkelt vanvårdad av Attendo Care”, säger de.”
Det skriver oavhängigt borgerliga Helsingborgs Dagblad – www.hd.se
i en artikel som toppar tidningens första sida under rubriken: ”Anhöriga anklagar Attendo för vanvård.” Döttrarna gjorde en anmälan om missförhållandena för elva månader sedan, men har ännu inte fått något svar.
Deras far var sjuk och handikappad men döttrarna hoppades att de med hjälp av hemvård skulle kunna ge honom en dräglig tillvaro.
Av utredningen i ärendet framgår att ”de brister som framkommit måste anses som mycket grova.” Allvarliga missförhållanden föreligger i fallet, bl a fick Björn Knutsson inte duscha och fick inte sina tänder borstade på en och en halv månad.

 

Det nu rapporterade Helsingborgsfallet är bara ytterligare en av många skandaler kring det riskkapitalägda vårdbolaget Attendo Care som bl a har ett drygt 20-tal Lex Mariaanmälningar på sitt samvete. Om man nu har något sådant samvete….

 

I Höganäs kommun överväger den styrande borgerliga majoriteten att låta Attendo Care ta över ett av de vårdboenden – Vikhaga i Viken – som idag drivs av kommunen. Protesterna från både personal och anhöriga är massiva vilket bl a framkom vid ett möte på Vikhaga i veckan.Detta kommer att bli verkligheten för många med privatiserade sjukhus. De som har råd får vår, de som inte har råd "förtjänar" inte vård.

Vi inom S måste lyfta debatten om försäkringssamhället kontra välfärdssamhället.

Vi måste visa hur mycket dyrare (jmfr en medelmåttig amerikansk sjukvårdsfärsäkring kostar i snitt 5.000 kr/mån) och sämre (ingen insyn och offentlighet som ger ett sämre rättsskydd) ett försäkringssamhälle är jämför med välfärdssamhället.

I välfärdssamhället är du garanterad vård oavsett inkomst!

Den ideologiska kampen vinner vi lätt, det gäller bara att dra debatten dit hän och inte falla till föga för Alliansens dribblande med siffror.


Bengt Silfverstrand: Visst vinner vi den, bara vi vågar visa korten...
Ja det är skönt att vi kan lita till den offentliga vården ...

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1637726/landsting-struntar-i-att-lex-maria-anmala

Varje år dör 3000 patienter på grund av felbehandling i vården. Men trots det anmäls enbart hälften av dödsfallen, visar nya siffror från Socialstyrelsen. Läkare och Landsting struntar i att anmäla händelserna eftersom de själva kan råka illa ut

Enligt en uppskattning som Socialstyrelsen har gjort så skadas omkring 105 000 personer varje år på grund av felbehandling eller dåligt hygien. Enbart en procent av fallen rapporteras in

Nu ska det bli lagändring, tack och lov.


Bengt Silfverstrand: Felbehandling förekommer förvisso i såväl offentliga som privata verksamheter, men detta kan ju inte vara något försvar för att skattepengar ska användas för att finansiera privata verksamheter som styrs av riskkapital med säte i skatteparadis.

Ja, det är så klart skandalöst. Men det fattas väldigt, väldigt mycket även i den offentliga äldreomsorgen.

De gamlas liv ska anpassas till personalens rutiner; och personaltätheten istället för tvärtom.

Av det följer behov av medicinering, så att de gamla sover när det magert besatta nattskiftet kommer.

Om jag som anhörig kommer till min mamma med en bukett liljor; så ser jag nästa gång jag kommer på besök att den ställts in i badrummet; för att någon i personalen är känslig för lukter.

Utflykter i det fria; för att inte tala om dagliga promenader finns inte på kartan; åtminstone inte vintertid.

Förströelsen består främst av bingo och så besök av musikgrupper och körer.

Men det finns ju massor som kan göras.

Det tycks vara någon slags allmän avtrubbning vad gäller respekten för våra gamla; oavsett partifärg.

Äldreomsorgen och dess kvalitet borde definitivt bli en valfråga.
Och borde ha varit det för många, många år sedan.

Den är under all värdighet.


Bengt Silfverstrand: Delar helt din uppfattning Helena.
Äldrevård där promenader och besök av musikgrupper ingår. Det kan bara vara i storstäder detta utspelas.

Fördelningsmöjligheterna tillfaller inte riket som helhet.
Privatiserad vård eller offentlig vård har inte haft denna makt att missköta om det inte var så att klyftor finns mellan äldre och yngre, mellan yrkesför ålder och äldre. Vad är orsaken att mänader kan passera utan insikt om misshandel av samhället från både anhöriga och personal. Är det "systemet" som missköter månntro ?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM