TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Om icke-nyheter och borgerlig förskingring

av svenska folkets egendom

Rötmånaden infaller normalt sommartid.  Men ur led är som bekant tiden och i de yttersta dagar har vi fått uppleva flera rötmånadshistorier i nyhetsflödet.  Som ett led i ”Operation-Mosa-Sossarna” presenterar media numera den ena icke-nyheten efter den andra.  Under sistlidna söndag och måndag blev svenska folket begåvade med två verkliga ”praktpärlor” i den genren.

 

1. SVT/KG Bergström: Den socialdemokratiska regeringen har mage att utse politiker i allmänhet och personer med mer eller mindre uttalade s-sympatier i synnerhet till höga poster i statens tjänst.  Lagom till julhandeln drogs en sådan mediakampanj  igång och nu ältas så gott som exakt samma budskap i KG Bergströmtappning.  I det reportage som återkom i flera SVT-sändningar under söndagen och upprepades under måndagens morgonsändningar låter det bland annat i ett Bergströmuttalande så här: ”Då Persson tröttnat på Margareta Winberg som minister lät han henne bli ambassadör i Brasilien.”   Om anledningen till utnämningen kan naturligtvis var och en spekulera.  Men det ligger definitivt inte inom ramen för ett opartiskt medium som SVT att hänge sig åt sådana spekulationer. 

 

I reportaget ondgjorde sig reportern över att regeringen ”trots hård kritik” inte ändrat sin utnämnningspolicy.  Hård kritik från vem och vilka?  Jo, från borgerliga media och en och annan statsvetare med klart borgerliga sympatier.  Och helt följdriktigt var det förstås  den klart högerprofilerade professorn i statskunskap Tommy Möller som fick svara för det senaste indignationsnumret.  Men det värsta övertrampet var det sakligt felaktiga i påståendet att det huvudsakligen var politiker som utsågs till de höga posterna i statsförvaltningen.  Sanningen är att under de senaste fem åren har 80% av de omdiskuterade tjänsterna gått till folk i ämbetsmannakarriären och bara 20% till politiker.

 

Men den socialdemokratiska regeringen har ingen som helst anledning att lyssna till domedagsprofeterna. Det går givetvis mycket väl att kombinera regeringsformens krav på kompetens i sammanhanget med val av gentemot regimen lojala personer till strategiskt viktiga statliga tjänster.  Så sker också i flertalet EU-länder, där det dessutom är så att mycket av det som i Sverige sorterar under statliga verk och myndigheter, styrs direkt från departementen.

 

2. ”Många slutar i rödgröna samarbetet.” Var tredje riksdagspolitiker inom det röd-gröna trepartisamarbetet ställer inte upp i höst.  Avhoppen bland socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister är klart fler än inom den borgerliga alliansen”, enligt en enkät som Ekot gjort.  Inslaget på Ekots hemsida illustreras med folkpartisten Erik Ullenhag anande seger-vittring hos borgerligheten.  Kan den politiska vinklingen  i borgerlig favör göras tydligare?

Knappast, men mest frapperande att i stort sett samma nyhet basunerades ut redan i juni 2005.

 

Intet nytt under solen alltså.  Gamla nyheter återanvändes, sannolikt i brist på nya.

 

Borgerlig förskingring.

Om man nu inte till avdelning NYHETER räknar de borgerliga partiledarnas bussturné ute i landet.  (O)turen har senast kommit till Norrland.  Inför besöket i detta starka s-distrikt var naturligtvis goda råd dyra.  Röj rejält i paketet med planerad förskingring av skattebetalarnas egendom, annars kan ni glömma Norrland, löd budskapet från b-paktens strateger.  Och eleverna lyssnade läraktigt.  Vattenfall och LKAB togs i all hast bort för att dupera norrlänningarna.  Däremot ska Telia Sonera, Nordea, Vin&sSprit, samtliga mycket lönsamma företag säljas ut vid en borgerlig valseger.  Förutom att det handlar om ren förskingring av det som svenska folket äger gemensamt, så kan utspelet självfallet påverka företagens verksamhetsplaner under den närmaste framtiden.  Investeringsbeslut m m kan komma att skjutas på framtiden i avvaktan på valresultatet.   

 

Väljarna bör däremot ha fått ett klart besked.  Borgerligheten kör med en dold dagordning.  Systemskifte är det verkliga målet men detta ska inte uppnås med ”raka puckar” utan med ”de små stegens tyranni”.2006-03-07, 16:09  Permalink


Det värsta av allt dom tänker kränga SBAB
vilket kommer att drabba alla med bostadslån på lite sikt.
Min bedömning är att bostadsräntorna kommer att stiga 2-3%

se mer
http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?sidaid=275#mar6a

KAS
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM