TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det är en händelse som ser ut som en tanke att samtidigt som ”Mosa-Mona-kampanjen” når nya bottennivåer ger Hans Hederberg ut boken ”Offret & gärningsmannen” – En essä om mordet på Olof Palme (Atlantis). Boken recenseras i dagarna i flera tidning och i dag i Helsingborgs Dagblad.
"Alla som är det minsta intresserade av det svenska samhället, dess debattklimat, politik och socialpolitik rekommenderas denna tudelade essä”, skriver recensenten Åsa Moberg i sin anmälan. Hon konstaterar bl a att Hederberg kan presentera nytt material, eftersom han är den förste skribent som fått tillgång till Christer Petterssons journaler. Att tingsrättens dom mot Christer Pettersson inte kunde fastställas i hovrätten berodde bl a på att rättsväsendets tjänstemän i missriktad hänsyn mot Lisbeth Palme lät bli att banda förhören med henne. ”Ingen klargjorde vilka följder den bristande dokumentationen kunde få, kanske för att förhörsledarna inte själva begrep det.”

 

Palmehatet tog sig helt groteska delvis rent sjukliga former. Allra sjukast ter sig paret Alf Enerströms och hans hustrus, skådespelerskan Gio Petré, hatannonser i pressen. En annan bland dem som samlade pengar till Enerströms fond för att störta Olof Palme, var May Thunholm, gift med en av landets mest respekterade näringslivsmän, Lars Erik Thunholm, som nyss pensionerat sig från ordförandeposten i Skandinaviska Enskilda Banken. Efter sin hustrus död gifte Thunholm om sig med – Gio Petré år 2000, förvisso ett inte helt ointressant samband…..
”Om Enerström meddelas här att han blev indragen i en skottlossning 2003 och dömdes till rättspsykiatrisk vård med diagnosen vanföreställningsyndrom."

 

Vanföreställningssyndrom, om än ännu så länge inte i fullt så drastiska former, är också det som i mångt och mycket präglar kampanjen mot Mona Sahlin. Den har ännu inte nått ner till de bottennivåer som drabbade Olof Palme, men vad vi nu dagligen upplever i media ligger onekligen i farans riktning.
När det sedan gäller att vända den delvis mediastyrda kampanjen mot Mona Sahlin så finns det trots allt goda förutsättningar till detta. Inte minst är det Monas egen ”stryktålighet” och förmåga att ständigt komma igen som ger klara förhoppningar. Att hon ingalunda är utslagen bevisade hon åter i dagens allmänpolitiska debatt i riksdagen. Av hennes inlägg där kan man nu dra slutsatser att det är profilering och fokus på orättvisor och klyftor som blir ledstjärnan i den socialdemokratiska valkampanjen.Det är klart i Stockholm finns många välbärgade
som är inrotade höger, ja t.o.m extremhöger som inte har den minsta empati för den lilla människan.
Bland dessa kan nog sosseledare vara rena skräcken och övergå till sjukligt hat.

Att högern hatar socialistiska ledare det är hur tydligt som helst
Detta tog fart under palmetiden, men sedan fick Invar C sig en och annan käftsmäll, och Göran P han försöte man på alla vis komma åt.
Och kampanjen mot honom tog sig rent utav sjukliga former med oförskämda karikatyrer och utalanden.

Rättvisan finns en oerhörd ondska mot så är det bara.
I dag la jag åter märke till Reinfeldts ögon.
såg ni blicken. Svart hotfull och mycket kraftfull mot samhällets svaga.
Samma gäller när Littorin talar, Husmark, Axen, ja även Riviere
som i sin bok "Bidragskulturen"

”Socialbidraget måste ner till det mest elementära som en konsekvens av att värderingarna har förändrats, det måste bli avskräckande lågt.”

riktar förakt även hon mot svaga i samhället på samma sätt som Reinfeldt i boken "Det sovande folket"

"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras."

Jag skräms över den attityd dessa har. och Reinfeldts medarbetare är handplockade för att de har en syn en attityd mot samhällets utsatta som är arrogant och hård.
deras blickar, deras iskalla stil.
Där samhällets hundratusentals sjuka, arbetslösa, hemlösa, ja t.o.m pensionärer enbart benäms som några utsugande bidragstagare. som aldrig tillfört nåt.

Reinfeldt talar inte till dessa han talar bara om dessa
som en hög med kostsamma människor som förhindrar skattesänkningar för överheten.

http://www.aftonbladet.se/ledare/svenskpolitik/article574663.ab

Jag håller med Wetterstrand som idag sa i riksdagen
att alliansen eller om det var mopderaterna de är ett enfrågeparti. Nämligen sänkta skatter ska lösa allt.


Vad beror det på. Är det uppmärksamheten inför riksdagsvalet det svenska sättet eller vad. Tycker vi sällan till om saker. Är uttrycken i debatter i Sverige så svåra att när väl ett val närmar sig så får uttrycken stora proportioner. Är det omfånget av en så stor rörelse som socialdemokratin som väcker känslor, någon sorts inskränkt politisk ordning i ett nordligt land som Sverige så var kan ett antagande finna form inför en diskussion. Hjälper diskussioner. Är det klyftorna orättvisorna arbetslöshet fattigdom som äntligen får ge uttryck eller motsvarighetens försök till förlöjligande, maktutövning.
Varför uppmärksamma något annat än det egna partiet viljan tanken om olikheterna är stora. Förflytta uppmärksamheten till egen person det egna arbetet.
Har strukit två inlägg varav det ena var ett indirekt försvar för mordet på Olof Palme och det andra ett nygammalt inslag i hatkampanjen mot Mona. Den här sidan är inte, om hatpropagandisterna inte upptäckt det redan, och kommer aldrig att bli någon tummelplats för hatets och illviljans kolportörer.
Om det finns en "hatkampanj" mot Mona Sahlin? nej absolut inte . Men man man kan naturligtvis tolka och kalla kritik hur man vill . Ex Bertil Lunds kommentarer skulle man ju kunn kalla för en hatkampanj i så fall , beror nog på hur känslig man är. jag tror ärligt talat att sossarna har tagit fram denna "hatkampanjsdebatt" och jämför med olof palme mest för att ta bort fokus från det faktum att mona sahlin inte är världens mest respekterade ledare, ens i de egna leden.
Kort och gott en taktik att anfall är bästa försvar från sossarna. Nu gäller det att framhålla Mona som ett "offer" för borgerlighetens hat.
Vore det inte bättre , på lång sikt om Sossarna insåg , det som många anser: Mona är ingen bra partiledare


Bengt Silfverstrand: Ja, inser man inte vad hatets och illviljans kolportörer sysslar med för att slippa tala om sin egen politik, då är man både tondöv och har huvudet djupt nedstucket i sanden.
Inte kan kampanjen ha kopplingar till Palme. Han har ju varit död i ett kvartssekel.


Bengt Silfverstrand: För folk med rejäla skygglappar existerar naturligtvis inte sambandet, men för någorlunda vakna personer är det ju tydligt. Hatkampanjen mot Mona Sahlin har på flera punkter tydliga likheter med vad Olof Palme på sin tid fick utstå.
Nu var förvisso min kommentar inget annat än en vänlig drift med syftningsfelet i din rubrik (vilken anklagar Palme för en hatkampanj mot Sahlin) men även i sak känns detta ganska fånigt.

Palme och Sahlin delar den omständigheten att de båda var och är kontroversiella personer. Olof Palme bidrog med sina utrikespolitiska äventyr (som inte direkt gladde utrikesminister Torsten Nilsson) till att försätta Sverige i flera mycket penibla situationer. Du och dina samtida har definitivt levt med skygglappar, eftersom mycket av detta var hemligstämplat under lång tid efteråt. Men nu har förlåten lyfts, och det som framkommit är saker som bara verklighetsfrämmande nostalgiker kan längta tillbaka till.

Mona Sahlin är väl kontroversiell av helt andra, inte fullt så storpolitiska, skäl. Men hon har begått en rad väldigt talande omdömesbrott under mandatperioden, och nu senaste ansvarat för en skrattretande dåligt underbyggd budgetreservation. Det är således inte särskilt svårt att förstå varför förtroendet för henne är så lågt. Det leder givetvis även till ytterligare skriverier om varför förtroendet är lågt.

Allt detta är högst normal politisk granskning, och inte ett dugg hårdare än allt som Fredrik Reinfeldt fått utstå under mandatperioden. I länder med fria medier (alltså något mer än bara två statliga tv-kanaler) får man lära sig leva med sånt om man vill bli regeringschef.


Bengt Silfverstrand: Nonsens. Att koppla en hatkampanj mot en person till en annan person är alls inget syftningsfel. Och det är som den insiktsfulle inte där skon klämmer. Nej, flera av de inlägg som förekommit här, och som till en del har plockats bort därför att de indirekt försvarar mordet på Olof Palme, visar bara att många borgerligt sinnade personer inte skyr några som helst medel för att komma åt framgångsrika socialdemokrater.

Att Palme och Sahlin är kontroversiella i en del läger försvarar självfallet inte de infama kampanjer som de båda utsatts för.

Olof Palme förutsåg tidigt vad som var på gång i världspolitiken och blev t ex en av de första politiska ledarna som insåg vilken svår politisk kris och vilket enormt slöseri med mänskliga och ekonomiska resurser Vietnamkriget skulle förorsaka mänskligheten. När Vietnameserna var på väg att köra ut USA ur landet, hakade flera andra västliga ledare på och så småningom tilltog kritiken också i USA. Att kalla detta för utrikespolitiska äventyr, tyder på samma okunnighet och aningslöshet som den dåvarande fp-ledaren Sven Wedén excellerade i. Skygglapparna i sammanhanget återfinns med andra ord på högersidan.

Att sedan börja älta om att Mona Sahlin begått fel, fel som i ett större perspektiv är blygsamma och under alla förhållanden kan förlåtas. När Mona Sahlin möter folk öga mot öga, som t ex i Helsingborg för några veckor sedan så blir också gensvaret ett helt annat än det som filtreras fram genom de ständiga mediakampanjerna.

Att kalla de uppenbara kampanjerna för "normal granskning" visar bara att borgerliga propagandister har så lågt förtroende för sin egen politik att de tvingas yla med de mediapolitiska vargarna.
Kommentaren att jag,för jag antar att det är det du syftar på
"då är man både tondöv och har huvudet djupt nedstucket i sanden." är måttligt konstruktiv eller ens en replik med innehåll. den är enbart raljerande. Inte mig emot, men du brukar definitivt ogilla att man raljerar med dig-märkligt


Bengt Silfverstrand: Det handlade inte om att raljera, men om man inte upptäckt eller inser att vad som nu sker är en veritabel smutskampanj mot Mona Sahlin, ja då befinner man sig ljusår från verkligheten.
Bengt skriver som svar till Johan Ingerö - 17 juni 12:50, 2010

"Bengt Silfverstrand: För folk med rejäla skygglappar existerar naturligtvis inte sambandet, men för någorlunda vakna personer är det ju tydligt. Hatkampanjen mot Mona Sahlin har på flera punkter tydliga likheter med vad Olof Palme på sin tid fick utstå."


Håller med Bengt
Högern i allmänhet och moderater i synerhet, har alltid haft en förkärlek att slå mot sossarnas parti´ledare. Ofta på ett grotseskt och absurdt sätt.
Att det sker mot Mona är för mig ingen överraskning.

De som har sådana mål de ska ej heller vara i regeringsmakt.
Se bara hur man slår mot sjuka, arbetslösa,
Det vilar en slags korkad extremism i Moderata kulturen.

korkad extremism var det rätta ordet men så sker, är verkligheten när den gemensamma nämnaren :Möjlighet mellan människor hamnar i skuggan av tillit till kapitalet att tjäna människor. när vi övergett tron att finna lösningarna hos varanra genom ett samarbete istället för att idka en sorts prostitution till kapital.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM