TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Den 28 maj bloggade jag om den åldersdiskriminering – gräns vid 70 år - som borgerligt styrda Helsingborgs och Höganäs kommun tillämpade för röstmottagare/valförrättare vid allmänna val. Efter reaktioner från drabbade och en motion från undertecknad och min kollega Lennart Nilsson i Kullabygdens socialdemokrater, så blev det ”gevär-i-hand-reträtt”från borgerligheten. Men detta först efter åtskilliga krumbukter och där valnämndens moderate ordförande Gunvor Andersson först begärt undantag för egen del, trots att hon passerat 70-årsgränsen.

 

I vår motion yrkar vi ”att kommunfullmäktige med omedelbar verkan slopar den åldersgräns på 70 år som f n gäller vid uppdrag som röstmottagare vid allmänna val.”
Sedan motionen slagit ner som en bomb i valnämndskretsar gick telefonerna heta mellan de olika partirepresentanterna i nämnden. Stor oenighet rådde från början. Jag fick själv flera telefonsamtal från företrädare för valnämnden som beskrev den vånda som präglade samtalen och de delade meningar som rådde mellan partierna i frågan. Jag replikerade då helt kort att var det så att något parti eller flera partier föredrog att stå med ändan bar i den debatt som jag utlovade inför fullmäktiges behandling av motionen, så var det upp till dem. Och den argumentationen gick uppenbarligen hem. Först bordlade en oenig nämnd frågan. Men efter att ha sammanträtt en andra gång kom man fram till att det nog inte var helt fel att gilla läget utan avskaffa stupstocken för 70-åringar. Nu är med andra ord de 70-åringar som för någon månad sedan sparkades ut som valförrättare åter tagna till nåder.
Kullabygdens socialdemokrater behövdes för att upphäva den omyndighetsförklaringen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM