TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Så ska en (s)lipsten dras, Mona Sahlin. Raka puckar, klara markeringar högerut. Politik gör skillnad. Socialdemokraterna kan inte acceptera de växande klyftorna i samhället. I samband med SAMAK:s (Nordiska arbetarkongressen) 7-9 juni besökte fyra socialdemokratiska partiledare Helsingborg och höll torgmöte i Helsingborg. De fyra var Mona Sahlin, Norges statsminister Jens Stoltenberg, de danska socialdemokraternas ledare Helle Thorning-Schmidt och finska socialdemokraternas ledare Jutta Urpilainen.

 

Mycket folk var på plats, stämningen var god, solen sken och Mona Sahlin imponerade genom sitt klockrena budskap, löntagare och pensionärer ska betala samma skatt, krafttag mot ungdomsarbetslösheten, marknad och plånbok ska inte styra sjukvården.

 

En fin replik på försöken att skrämma med vänsterpartiet gav Norges statsminister Jens Stoltenberg som har erfarenhet av samarbete med socialistisk folkeparti. –De försökte skrämma oss också, men samarbetet har gått utmärkt och det är bara nyttigt att detta parti fått komma med i en regering och ta ansvar. Precis samma argument kan användas för att motivera ett regeringssamarbete med det svenska vänsterpartiet.
En viktig slutsats av mötet. Väljarna måste kunna skilja mellan höger och vänster. Jag möter faktiskt fler människor som har svårt att se skillnaden mellan socialdemokratin och borgerligheten än människor som räds samarbetet med vänsterpartiet.Hej Bengt!

Skönt att höra.
Samma klockrena budskap gav Vanja Lundby-Wedin på GA-torget samtidigt som Mona talade på Konsul Olssons plats.
Att parti och fack går i tackt känns mycket bra.


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst är det så. Och nu återstår bara att trappa upp markeringarna mot borgerligheten och här spelar förstås den fackliga mobiliseringen en viktig roll.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM