TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


”Jag tror att jag hängde på några kompisar någon gång när jag gick på gymnasiet. Jag var inte vänster då heller.” Så säger Maria Wetterstrand i Aftonbladet om sina egna erfarenheter av 1 maj-demonstrationer och ett försök att tala om var hon inte hör hemma ideologiskt. Men försöket är misslyckat.  Ty om vi granskar miljöpartiets politiska agenda och alla de förslag till politiska ingrepp i marknadsekonomin som miljöpartiet driver och brinner för, så står det fullständigt klart att miljöpartiet är ett vänsterparti. I många frågor står partiet till och med till vänster om socialdemokratin. Det gäller i första hand partiets miljöskatter. Rätt tänkt men i flera fall alltför drastiskt tilltagna.

 

Låt vara att miljöpartiet lutar åt borgerligheten när det gäller den närmast romantiska tron på friskolor och partiets gullande med småföretagen. Den samlade bilden är ändå kristallklar. Miljöpartiet är ett vänsterparti och Maria Wetterstrand står i flera frågor till vänster om Mona Sahlin. Precis som när det gäller den borgerliga alliansen så föreligger olika uppfattningar i vissa frågor mellan de tre kontrahenterna i det röd-gröna samarbetet. Men åsiktsskillnaderna är inte större än att det går att hysa goda förhoppningar om ett konstruktivt samarbete i regeringsställning.Jag håller med dig till fullo. För Alliansens del är det viktigt att detta budskap går tydligt fram till väljarna innan valet.


Bengt Silfverstrand: Ironin missar sitt mål. Men visst är det viktigt att väljarna fortsätter att gilla budskapet att rättvisa går före ökade klyftor i samhället.
Ja, jag måste säga att de senaste sakerna de släppt, har väckt mitt stora gillande.
Alltifrån att ta bort Rut-avdrag, till satsningar på tåg...

Nåja, det är väl inte värt att ropa hej riktigt ännu eftersom jag är en skeptisk natur.

Dock tror jag att S,V och MP är en väldigt bra konstellation; kompromissandet mellan just de tre tror jag kan ge ett väldigt bra resultat.

Den som lever får se :)
Bengt Silfverstrand: Delar din uppfattning, de rödgröna har en tydlig profil och kompromisser är självfallet alltid nödvändiga i ett samarbete mellan flera partier.
Bra Bengt - berätta för storstadsväljarna att MP är ett vänsterparti! Då lär deras opinionssiffror dala ganska snabbt... Moderna storstadsbor är inte intresserade av stadssocialism och ett högskattesamhälle där initiativkraft och idérikedom trycks tillbaka av vänsterpolitiker.


Bengt Silfverstrand: Det behöver jag inte berätta för några väljare. Det kommer b-alliansen i avsaknad av en egen politik som attraherar väljarna att fokusera på.
Att vara vänster i bemärkelsen fokus på rättvis fördelningspolitik har däremot ingenting med stadssocialism och högskattesamhälle ett dyft att göra.
Vi har idag världens högsta marginalskatt samt världens högsta sociala avgifter. Och de rödgröna vill höja dessa ytterligare. Att du då säger att er politik inte har något med högskattesamhälle att göra faller ju på sin egen orimlighet. Ni nöjer ju er inte med att vara världsbäst. Det ska höjas ännu mer!

Alla välfärdstjänster ska drivas i offentlig regi tycker du/ni. Det är klassisk statssocialism.
Bengt Silfverstrand: Synd att man ska behöva undervisa högerfolk med elementära fakta. Skatt tas ut för att finansiera nyttigheter. De måttliga skattehöjningar de rödgröna nu föreslår ska användas för att stärka välfärden, trygghetsförsäkringarna, a-kass resp. sjukförsäkring. Alla välfärdstjänster drivs inte i offentlig regi och kommer sannolikt inte att göras heller framöver. De minimikrav man ändå måste ställa är att privata vårdföretag, skolor etc. som drivs med skattemedel ska leverera in eventuella överskott till verksamheten ifråga. Konstigare är det inte.
Väldigt konstigt minimikrav att staten ska konfiskera eventuell vinst som ett privat företag gör. Det låter återigen som sann statssocialism. Om privata företag, till samma eller bättre kvalitet, kan göra vinst där kommunen inte kan göra det, då ska man som ägare, som har investerat i sitt företag, självklart få ta ut vinst! Allt annat går ju på tvärs med marknadsekonomiska principer och äganderätten.

Marginella ökningar av skatten? Säg det till den som får höjd bensinskatt, höjd fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, höjd inkomstskatt, avskaffat ROT & RUT, kilometerskatt som driver upp inflationen samt höjda arbetsgivaravgifter = personalkostnader. Låter inte marginellt i mina ögon. Och du kommenterar inte att vi redan idag har världens högsta marginalskatt. Räcker inte det? Hur motiverar du det för svenska folket? Varför ska de jobba extra när staten tar 60 procent av en extra hundralapp?

Kom med sakargument istället för att raljera om undervisning av fakta. Du verkar själv inte ha ordning på dina fakta?


Bengt Silfverstrand: Om man kallar uttaxering av skatt för att finansiera gemensam välfärd för konfiskation, då har man fjärmat sig från all vettig diskussion. För det andra är det inte någon anonym stat som lägger beslag på skattepengarna. De går vidare till medborgarna för olika ändamål.

Det är vidare självfallet inte något som helst fel i att verksamheter går med vinst. Dock föreligger det en uppenbar skillnad mellan de privata verksamheter som drivs med egna medel respektive sådana som får statliga bidrag för verksamheten ifråga.

Vad det här handlar om är att privata företag som drivs med skattemedel - inom skolan resp. vården och som tack vare dessa medel kan generera ett överskott ska återinvestera dessa överskott i verksamheten.

Konstigare är det inte. Konstigt är det däremot att man ska behöva upplysa borgerligt indoktrinerade borgare om sådana självklarheter.

Och vad gäller skattehöjningarna så är de verkligen marginella. Ta del av den rödgröna motionen i sin helhet. Och är du läskunnig så framgår av denna klart att det rör sig om mycket måttliga skattehöjningar. Men poängen är återigen att dessa skattehöjningar används för ändamål som en stor majoritet av medborgarna finner mycket angelägna.

Detta är sakargument men fortsätter du att älta gamla kosackvalsargument av typ statssocialism, konfiskation etc. så kan du i fortsättningen vända dig till borgerliga gnällarenor för att vädra ditt "sossehat."
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM