TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Så har vi ”begåvats” med ytterligare en av de ganska förutsägbara mätningar som pejlar partiledarnas förtroende i väljarkåren. Som alla andra mätningar ska DN/Synovates idag publicerade mätning tas med en stor nypa salt. Detta betyder inte att den inte är värd att kommentera. Men den är som sagt mycket förutsägbar.

 

Om vi börjar med det ökade förtroendet för Miljöpartiets Maria Wetterstrand, så är det ingen nyhet att hon är populär i väljarkåren. Maria Wetterstrand har ett tydligt och klart budskap och räds inte för att ta strid för detsamma. När media sedan börjar höja tonläget på de Mariavänliga strängarna, så ligger det i sakens natur att opinionsstödet ökar. Ju mer det skrivs positivt om någon desto större spridning får självfallet uppfattning bland medborgarna. Ringarna-på-vattnet-effekten i Wetterstrandfallet är kristallklar.

 

Lika kristallklar är utvecklingen åt andra hållet för Mona Sahlin. Borgerliga media har med god hjälp av populisten Lena Mellin på Aftonbladet bestämt sig för att mosa Mona och hårddra partiledarjämförelserna inför valet. De röd-gröna har ett klart opinionsmässigt överläge samtidigt som Fredrik Reinfeldt – inlindad som han är i bomull och fredad från kritiska frågor från både borgerliga media och SVT – leder klart på det personliga förtroendeplanet i förhållande till Mona Sahlin.

 

En viktig poäng i sammanhanget med större tyngd än det förutsägbara mosa-Monatjafset har dock DN i dagens ledare när man skriver följande: ”Men i huvudsak handlar hennes svårigheter om att inte framstå som oppositionsledare. När Socialdemokraterna ska enas med sina små samarbetspartier Vänsterpartiet och Miljöpartiet blir bilden hela tiden att V säger si, MP säger så och så fäller Sahlin avgörandet genom att välja nejlikan den ena gången och maskrosen den andra. Men rosen kommer bort. ….. Vänsterpartister och miljöpartister blir förstås glada för varje vinst för den egna sakpolitiken de kan räkna hem när de ska samsas om ett gemensamt regeringsprogram. Men det kan visa sig bli pyrrhussegrar. För vem vill se en statsminister som uppträder som medlare snarare än ledare…. Mona Sahlin måste visa att hon vill mer än att få de rödgröna att hålla ihop. För att vinna förtroende behöver hon plocka fram de talanger som förr gjorde att hon slog an: glädjen, slagfärdigheten, förmågan att identifiera oh sammanfatta problem.”
För en gångs skull ger borgerlighetens ledande organ en socialdemokratisk ledare ett råd som det är värt att lyssna på.

 

Så Mona! Stå på dig Mona. Gå till offensiv. Lev ut dina kvaliteter. Visa vem som är den röd-gröna koalitionens ledare och statsministerkandidat. Låt glädjen, slagfärdigheten och trosvissheten åter bli det som lyser ur Mona Sahlins ansikte, kroppsspråk och verbalitet.

 

Och till alla som vill ha en rödgrön regering i höst. Sluta älta gamla oförrätter och felsökning hos Mona. Slut upp kring den partiledare som en enhällig kongress valt till vår statsministerkandidat. Gör ni inte det får ni f-n i mig skylla er själva, om vi får ytterligare fyra år med en borgerliga ojämlikhetsskapande allians vid rodret.Jättebra rutet Bengt. Tänk vad Mona häcklades när hon bildade de rödgröna. Nu har hon lyckats med det. Då gäller det för högerkamarillan att finna nya angreppspunkter.

Jag håller med om att nu ska vi sluta upp bakom Mona.Säga som sågverksarbetarna i Sundsvall/Ådalen för 100 år sedan. Enade vi stå - Söndrade vi falla. I vår lilla stad är det självklart att enas bakom dem
som valdes på vår kongress. Vi känner en het kämpaglöd på våra välbesökta möten.


Bengt Silfverstrand: Ja, nu gäller det att ge järnet!

Det för sent för Sahlin att ens försöka ta ledartröjan ifrån Wetterstrand (Mp). Mona Sahlin sitter snärjd i Wetterstrands och Mp:s spindelväv, - och hur i helsike tolkar S-partiet Wetterstrands senaste utspel "vi ska krossa S maktmonopol"?


Bengt Silfverstrand: Nej, det är inte alls för sent. Mona har alla möjligheter att vända trenden. Och spindelväven är inte Wetterstrands. Den är förstås medias.
Det jobbigaste för Mona Sahlin är väl att hon har så lågt förtroende bland s-väljarna.
Personligen tycker jag det är konstigt att Reinfeldt har så höga siffror, men han lever väl mycket på att han är statsminister.


Bengt Silfverstrand: Jobbigt förvisso, men långt ifrån omöjligt eftersom Mona har sådana kvaliteter, som till och med Dagens Nyheter erkänner.

Men det är väl inte så konstigt om en statsminister som aldrig pressas av media får höga opinionssiffror.
meg lanz

Sista mätningen från Sifo hade Mona ca 34% och Wetterstrand ca 11% så inte är mp så nära S


Bengt Silfverstrand: Bra upplysning!
jdra struntprat tror jag då. Mona är mån och duktig att lyfta fram andra. Det är en mycket god egenskap gamla tennsoldater, gubbar, äldre ledare med härdade förhårdnader mellan öronen inte förstår något om. Det närmar sig vara lämpligt för henne att öppna spjällen lita på erfarenheten lyfta fram det genuina fler än mig tror starkt finns och kombinera detta klockrent med den rödgröna politiken på ett mycket färgrikt sätt. Allt jag hoppas är att hon minns gräsrötterna. Vi är inte stora i själen hörs inte mycket med de bräckliga röster vi har men är det stora antalet och är alltid mer med de rätta orden det rätta stödet.


Bengt Silfverstrand: Mona vet var gräsrötterna finns och är som du borde veta i hög grad lyssnande.
Ja det vet jag.

Mona som statsminister är helt enkelt stort. Hon är kvinna och lyssnar.

Tack för svar.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM